Ερντογάν: Οι άπιστοι Έλληνες έκαιγαν τις πόλεις μας πριν από 100 χρόνια

Το τουρκικό έθνος «έριξε τους άπιστους Έλληνες στη θάλασσα της Σμύρνης», δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε ομιλία του στην Κιουτάχεια για τη συμπλήρωση 100 ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή, όπως μεταδίδει το ΚΥΠΕ.

Οικονόμου: Ο Ερντογάν διαστρεβλώνει την ιστορία

«Με την καρδιά του γεμάτη πίστη, αυτό το έθνος έριξε τους απίστους Έλληνες στη θάλασσα της Σμύρνης», είπε ο Ερντογάν, υποστηρίζοντας πως «το γεγονός ότι ενώ ο εχθρός υποχωρούσε, έκαιγε όλες τις πόλεις μας, είναι απόδειξη του πόσο ποταποί είναι στον χαρακτήρα τους. Όπως ακριβώς και σήμερα».

Σύμφωνα με τον Ερντογάν, η επίθεση των Τούρκων που ξεκίνησε από το Κοτζάντεπε και το Τουμλού Μπουνάρ και συνεχίστηκε μέχρι τη Σμύρνη, ήταν η πρώτη μεγάλη επιθετική επιχείρηση του τουρκικού στρατού μετά από πολύ καιρό. “Ο εχθρός είχε πολλά πολυβόλα, αυτοκίνητα, κανόνια και αεροπλάνα. Αλλά η καρδιά του στρατιώτη μας που ήταν γεμάτη πίστη αντιστάθμισε όλες αυτές τις ελλείψεις. Ενώ ο ελληνικός στρατός αποχωρούσε, το 65% των 200 χιλιάδων στρατιωτών του έμειναν ως θύματα στην Κιουτάχια και στο Αφιόν Καραχισάρ». Ο «τελικός στόχος», πρόσθεσε, επιτεύχθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου.

«Με την καρδιά του γεμάτη πίστη, αυτό το έθνος έρριξε τους απίστους στη θάλασσα στη Σμύρνη», δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος και πρόσθεσε: «Το έθνος μας έσκισε τις συνθήκες Σεβρών σε αυτά τα εδάφη και τους τις πέταξε στα μούτρα. Δηλώσαμε σε όλο τον κόσμο με αυτή την εξέγερση ότι ο Τούρκος δεν μπορεί να αιχμαλωτιστεί. Το έθνος μας έδειξε για άλλη μια φορά σε φίλο και εχθρό ότι είναι αποφασισμένο να προστατεύσει την αιώνια πατρίδα του», πρόσθεσε ο Ερντογάν, πάντα σύμφωνα με το ΚΥΠΕ.

Ο Ταγίπ Ερντογάν ρώτησε το πλήθος εάν είναι έτοιμοι για την επίθεση του 2023 και αφού απάντησαν όλοι θετικά, ο ίδιος είπε «Μάσαλλαχ», αναφέρει το ΚΥΠΕ.