Ζάκυνθος: Και νέος ισχυρός σεισμός 5,5 Ρίχτερ – Κλειστά τα σχολεία

Και νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 5,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 17:12 αργά το απόγευμα της Τρίτης 30 Οκτωβρίου ανοιχτά της Ζακύνθου, δημιουργώντας μεγάλη ανησυχία στους κατοίκους του νησιού. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ίνστιτούτο του Αστεροκοσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο του σεισμού ήταν στο θαλάσσιο χώρο 41 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Ζακύνθου και είχε εστιακό βάθος μόλις 10 χιλιόμετρα.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018, 19:20

Σύμφωνα με πληροφορίες η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στον Πύργο και την Κεφαλονιά.

Κλειστά τα σχολεία

Μετά και το νέο ισχυρό μετασεισμό, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά στη Ζάκυνθο. Νωρίτερα είχε ληφθεί απόφαση να επιστρέψουν στα θρανία τους από αύριο Τετάρτη 31/10/2018 οι μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης στη Ζάκυνθο, καθώς ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι από Κλιμάκιο Μηχανικών των Κτιριακών Υποδομών Α.Ε.

Θυμίζουμε ότι σεισμική δόνηση 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ κατέγραψαν οι σεισμογράφοι στις 04:59 σήμερα στα ανοικτά της Ζακύνθου, η οποία δοκιμάστηκε την Παρασκευή από έναν σεισμό 6,4 βαθμών Ρίχτερ που προκάλεσε πάντως μόνο υλικές ζημιές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιοποίησε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο νέος σεισμός στο Ιόνιο πέλαγος σημειώθηκε σε μια περιοχή 48 χιλιόμετρα δυτικά-νοτιοδυτικά της Ζακύνθου και 294 χιλιόμετρα δυτικά της Αθήνας.

Επίσης, μετασεισμός 4,8 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ αναστάτωσε τους κάτοικους της Ζακύνθου στις 10:32 το πρωί της Τρίτης 30-10-2018.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο νέος σεισμός στο Ιόνιο πέλαγος σημειώθηκε 55 χιλιόμετρα δυτικά-νοτιοδυτικά της Ζακύνθου και είχε εστιακό βάθος 2,3 χιλιομέτρων.