Ημιμαραθώνιος Αθήνας: Σταμούλης και Μαρινάκου τις πρωτιές

Με μεγάλη επιτυχία, μαζική συμμετοχή – άνω των 21.000 δρομέων – πολύ κέφι, ρυθμό, χρώματα, θαυμάσιο καιρό και χαμόγελα διεξήχθη την Κυριακή 10 Μαρτίου στο κέντρο της Αθήνας ο 12ος Διεθνής Ημιμαραθώνιος που ήταν αφιερωμένος στον Μίκη Θεοδωράκη. Μεγάλοι νικητές ο Νίκος Σταμούλης στους άνδρες και η Αναστασία Μαρινάκου στις γυναίκες με τις καλύτερες επιδόσεις που έχουν σημειωθεί ποτέ στο Πρωτάθλημα σε μια ολοκαίνουργια διαδρομή που άρεσε πολύ σε όσους και όσες συμμετείχαν.

Ο Νίκος Σταμούλης του ΓΑΣ Αγρινίου τερμάτισε σε 1:05.50. Τον ακολούθησε ο νικητής του Μαραθωνίου, Παναγιώτης Καραΐσκος του ΝΓΣ Ηρακλή με 1:06.38, ενώ ο Κώστας Σταμούλης ήταν τρίτος στον αγώνα με 1:06.50 και ο Χαράλαμπος Πιτσώλης του ΓΑΣ Ιλισός τρίτος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα με χρόνο 1:07.49.

«Είναι η πρώτη μου νίκη σε πανελλήνιο πρωτάθλημα. Ήταν ένας ωραίος αγώνας με έντονο συναγωνισμό. Φύγαμε λίγο γρήγορα στην αρχή, ωστόσο η κούρσα πήγε καλά. Είχε κόσμο στη νέα διαδρομή, που ήταν πολύ όμορφη και αρκετά βατή. Στόχος μου στον ανοιχτό είναι να πετύχω καλούς χρόνους στα 10.000μ.» είπε ο Νίκος Σταμούλης.

Στις γυναίκες επικράτησε το φαβορί, η Αναστασία Μαρινάκου (Παναθηναϊκός ΑΟ) με 1:16.52, η οποία απέδειξε ότι είναι ικανή να ξεχωρίσει και σε αποστάσεις μεγαλύτερες των 10 χιλιομέτρων.

Την ακολούθησαν η νικήτρια του Μαραθωνίου, Γκλόρια Πριβιλέτζιο του ΓΣ Γλυφάδας με 1:17.37 και η Παναγιώτα Βλαχάκη του ΓΑΣ Ιλισός με 1:17.45.

«Είμαι πολύ χαρούμενη για τη σημερινή μου νίκη, στην πρώτη μου συμμετοχή στη διοργάνωση. Επέλεξα να πάω συντηρητικά στο μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής και ανεβάσω στα τελευταία τρία χιλιόμετρα. Την Τρίτη φεύγω για κοντά 40 ημέρες στη Νότια. Αφρική προκειμένου να κάνω το βασικό κομμάτι της προετοιμασίας μου για τον ανοιχτό.

Ο στόχος παραμένει μια γρήγορη κούρσα στα 5.000 μ., ωστόσο στη σκέψη μου υπάρχουν και τα 10.000 μέτρα. Μεγάλο στόχος να αγωνιστώ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης» δήλωσε η Αναστασία Μαρινάκου.

Η εκκίνηση του Διεθνή Ημιμαραθωνίου έγινε σε τέσσερα μπλοκ. Στο πρώτο δόθηκε από την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, τον Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Κωνσταντίνο Ζώμπο, την πρόεδρο του ΟΠΑΝΔΑ, Ελένη Ζωντήρου και τη μικρή Αγάπη, ενώ στο δεύτερο από τον γενικό γραμματέα του ΣΕΓΑΣ, Γιώργο Γιατρουδάκη και την Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας και Βιωσιμότητας της ERGO, μεγάλου χορηγού του αγώνα, Μαρκέλλα Τσουρογιάννη.