Η Βενεζουέλα εγκαθιστά «φωτεινούς σηματοδότες» σε εστιατόρια και δημόσιους χώρους

Η Βενεζουέλα θα εγκαταστήσει «φωτεινούς σηματοδότες» σε εισόδους δημόσιων χώρων και εστιατορίων που θα ελέγχουν την κατάσταση εμβολιασμού των πελατών, ανακοίνωσε χθες στη δημόσια τηλεόραση ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο.

«Ετοιμάζουμε φωτεινούς σηματοδότες (…) για εστιατόρια και δημόσιους χώρους (…) Πράσινο όταν το άτομο είναι εμβολιασμένο. Πορτοκαλί όταν δεν είναι εμβολιασμένο αλλά “υγιές”. Κόκκινο όταν το άτομο δεν έχει εμβολιαστεί και είχε θετικό τεστ εντός 21 ημερών», ανακοίνωσε ο πρόεδρος, λέγοντας ότι το μέτρο θα τεθεί σε εφαρμογή στα τέλη Οκτωβρίου.

Αυτό το σύστημα θα λειτουργεί συνδεόμενο με μια βάση δεδομένων που θα ενημερώνει εάν το άτομο είναι εμβολιασμένο, απλά με τον αριθμό της ταυτότητάς του, δήλωσε η αντιπρόεδρος Ντέλσι Ροντρίγκες.

«Σήμερα, φτάσαμε στο 50% των ανθρώπων που έχουν εμβολιαστεί με τον στόχο να είναι 70% έως τις 31 Οκτωβρίου», διαβεβαίωσε ο Μαδούρο, ο οποίος προειδοποίησε για την πρόσφατη αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων στο Καράκας.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η χώρα από την έναρξη της πανδημίας έχει καταγράψει σχεδόν 380.000 κρούσματα της Covid-19 και 4.576 θανάτους, αριθμοί που αμφισβητούνται από υγειονομικούς αξιωματούχους και διεθνείς οργανισμούς που θεωρούν τους απολογισμούς αυτούς υποτιμημένους.