Αποχώρησαν οι κουκουλοφόροι από το ΑΠΘ – 5 συλλήψεις

φωτογραφία αρχείου

Αποχώρησαν από τον προαύλιο χώρο της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ οι κουκουλοφόροι, ενώ σε λίγο αναμένεται να αποκατασταθεί και η κυκλοφορία των οχημάτων στο τμήμα της οδού Εγνατία, όπου για δύο περίπου ώρες σημειώθηκαν τα επεισόδια μετά την ολοκλήρωση της πορείας για την επέτειο του  Πολυτεχνείου.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές στη διάρκεια των επεισοδίων συνελήφθησαν πέντε άτομα, ενώ οι αστυνομικοί προχώρησαν σε περισσότερες από 20 προσαγωγές.

Στον προαύλιο χώρο της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ είχαν “ταμπουρωθεί” νωρίτερα πενήντα περίπου κουκουλοφόροι οι οποίοι συμμετέχουν στα επεισόδια που σημειώνονται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης μετά τη μαζική πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Οι νεαροί εφορμούσαν εκτοξεύοντας εναντίον των αστυνομικών βόμβες μολότοφ, πέτρες, κ.α. αντικείμενα και άναβαν φωτιές και κατά διαστήματα ενώ οι αστυνομικοί τους απωθούσαν στο εσωτερικό του πανεπιστημιακού campus, κάνοντας χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και χημικών. Σε κάποια στιγμή επιστρατεύτηκε και το υδροφόρο όχημα της ΕΛ.ΑΣ. για να σβήσει φωτιά στην είσοδο της Πολυτεχνικής.