Θεσσαλονίκη: Φωτιές σε δύο οχήματα και σε κοινόχρηστο χώρο πολυκατοικίας

φωτογραφία αρχείου

Δύο οχήματα τυλίχτηκαν στις φλόγες τα ξημερώματα στη Θεσσαλονίκη. Στις 02:45 φωτιά εκδηλώθηκε σε αυτοκίνητο, το οποίο διαπιστώθηκε ότι ήταν κλεμμένο, σε αγροτική περιοχή του Αγίου Αθανασίου κοντά στην γέφυρα Αξιού. Σύμφωνα με την αστυνομία, την προηγούμενη ημέρα είχε δηλωθεί η κλοπή του συγκεκριμένου οχήματος στο Τμήμα Ασφάλειας Ευόσμου. Την προανάκριση για το συμβάν ανέλαβε το Τμήμα Ασφάλειας Χαλκηδόνας.

Στις 04:00 ξέσπασε φωτιά σε ένα δεύτερο αυτοκίνητο στους Νέους Επιβάτες. Το όχημα ήταν σταθμευμένο σε πυλωτή πολυκατοικίας. Τα αίτια της φωτιάς παραμένουν άγνωστα.

Φωτιά σε κοινόχρηστο χώρο πολυκατοικίας, απομακρύνθηκαν δύο γυναίκες

Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής μιάμιση ώρα μετά τα μεσάνυχτα καθώς εκδηλώθηκε φωτιά σε κοινόχρηστο χώρο τριώροφης πολυκατοικίας στην οδό Μαργαροπούλου στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Οκτώ πυροσβέστες με τρία οχήματα έσπευσαν στο σημείο, απομάκρυναν από την πολυκατοικία δύο ηλικιωμένες γυναίκες περίπου 70 ετών και τις μετέφεραν σε ασφαλές σημείο. Τη μία γυναίκα παρέλαβε το ΕΚΑΒ προκειμένου να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Πιθανολογείται ότι τη φωτιά προκάλεσε κάποια βλάβη σε μηχάνημα – συσκευή στον κοινόχρηστο χώρο, ωστόσο τα ακριβή αίτιας της πυρκαγιάς θα διερευνήσει το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής.