Θρίλερ, με ανατροπές και εκπλήξεις απόψε στο Champions League

Βραδιά-θρίλερ, με ανατροπές, πολλά γκολ και εκπλήξεις συνέθεσαν το «πρώτο πιάτο» της 6ης (τελευταίας) αγωνιστικής των ομίλων του Champions League. Άλλα 4 «εισιτήρια» βρήκαν κάτοχο απόψε (10/12) και πλέον, οι ομάδες που έχουν προκριθεί είναι 14 και το βράδυ της Τετάρτης θα ολοκληρωθεί το παζλ των νοκ άουτ αγώνων με άλλες δύο ομάδες που θα προκύψουν.

Η Λιόν πήρε επική πρόκριση από τον 7ο όμιλο, παρά το 0-2 που βρέθηκε να χάνει στην έδρα της από την Λειψία και με το τελικό 2-2 πανηγύρισε την 2η θέση (πίσω από τους Γερμανούς).

Η Ίντερ «αυτοκτόνησε» στον 6ο όμιλο, καθώς ήθελε νίκη απέναντι στην «αδιάφορη» Μπαρτσελόνα, αλλά ηττήθηκε 1-2 στο Μιλάνο από τους Καταλανούς (δεν έπαιξε ο Μέσι) και η Ντόρτμουντ ήταν αυτή που ακολούθησε την ομάδα του Βαλβέρδε στην επόμενη φάση, μετά τη νίκη της με 2-1 επί της Σλάβια Πράγας στο «Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ».

Το «μπαμ» έγινε στη «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα», όπου η Βαλένθια με τη νίκη επί του Αγιαξ (1-0) «πέταξε έξω» τους ημιφιναλίστ της προηγούμενης διοργάνωσης από τη συνέχεια και με την Τσέλσι, που επιβλήθηκε με 2-1 στο Λονδίνο της Λιλ, πήραν τα δύο «εισιτήρια» για τηνν φάση των «16» (πρώτη η Βαλένθια, δεύτεροι οι «μπλε»).

Ίντερ, Μπενφίκα και Άγιαξ θα συνεχίσουν στο Europa League.

Οι ομάδες που έχουν προκριθεί στα νοκ άουτ του Champions League έως τώρα είναι οι εξής: Μπαρτσελόνα, Μπάγερν, Γιουβέντους, Λειψία, Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι, Νάπολι, Παρί Σεν Ζερμέν, Ρεάλ Μαδρίτης, Τότεναμ, Βαλένθια, Τσέλσι, Ντόρτμουντ και Λιόν.