Θρυλική ανατροπή ο Ολυμπιακός, νίκη «χρυσάφι» ο Παναθηναϊκός, άνετα η ΑΕΚ

Με τρομερή ανατροπή στο β΄ μέρος ο Ολυμπιακός νίκησε 3-1 τον ΠΑΟΚ και διατηρήθηκε στο -3 από τους συμπρωτοπόρους, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ.

Τεράστια νίκη -με ανατροπή- σημείωσε ο Ολυμπιακός επί του ΠΑΟΚ, επικρατώντας με 3-1 στο «Γ. Καραϊσκάκης» στο ματς με το οποίο έπεσε η αυλαία της 3ης αγωνιστικής των play off της Super League και παρέμεινε σε απόσταση… βολής απ’ την κορυφή και το «δίδυμο» του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ. Οι Πειραιώτες ήταν αποφασιστικοί και μεταμορφωμένοι αγωνιστικά -στο ντεμπούτο του «υπηρεσιακού» Ζοσέ Ανιγκό στον πάγκο τους- κι έβαλαν στα… σχοινιά τον δικέφαλο του Βορρά, μολονότι βρέθηκαν πίσω το σκορ απ’ το γκολ του Μπράντον Τόμας. Οι Μπακαμπού (15ο εφετινό γκολ), Μασούρας και Ελ Αραμπί (με πέναλτι) πέτυχαν τα γκολ της ανατροπής για τους «ερυθρόλευκους», που πάνε πλέον με άλλη ψυχολογία στο κυριακάτικο (9/4, 21:00) ντέρμπι «αιωνίων» με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο.

Ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο κι έχασε μεγάλες ευκαιρίες με τους Μπιέλ (1’), Μπακαμπού (14’) και Φορτούνη (19’), όμως ο Κοτάρσκι κράτησε όρθιο τον ΠΑΟΚ.

Στο 22’ Ζίβκοβιτς είδε την κίνηση του Σάστρε δεξιά, ο Ισπανός έκανε το γύρισμα προς την περιοχή κι ο Μπράντον Τόμας έβαλε το πόδι του, προλαβαίνοντας τον Παπασταθόπουλο κι έκανε το 1-0 για τους φιλοξενούμενους.

Οι Πειραιώτες έχασαν άλλες δύο ευκαιρίες με τους Μπακαμπού (25’) και Ρέαμπτσιουκ (45’, απέκρουσε ο Κοτάρσκι), όμως στο δεύτερο 45λεπτο ήταν καταιγιστικοί. Στο 59’ ο Ρέαμπτσιουκ μοίρασε την μπάλα στον Σεντρίκ Μπακαμπού, ο οποίος με ένα πανέμορφο πλασέ με το δεξί από τα αριστερά εκτός περιοχής βρήκε δίχτυα για το 1-1.

Στο 78’ ο Αραμπί έκανε το γέμισμα στην περιοχή, ο Χάμες πήρε την κεφαλιά-πάσα, ο Κουλιεράκης δεν μπόρεσε να διώξει και ο Μασούρας με κεφαλιά πρόλαβε τον Κοτάρσκι κάνοντας το 2-1. Ο Ολυμπιακός συνέχισε το ίδιο επιθετικά και στο 85’ κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Ζίβκοβιτς, το οποίος μετέτρεψε σε γκολ ο Ελ Αραμπί δύο λεπτά αργότερα (87’) με μία… ρισκαδόρικη εκτέλεση, που διαμόρφωσε το τελικό 3-1 για τους «ερυθρόλευκους».

Διαιτητής: Φρανσουά Λετεσιέ (Γαλλία).
Κίτρινες: Παπασταθόπουλος, Βρουσάι – Κουλιεράκης, Α. Ζίβκοβιτς.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ζοσέ Ανιγκό): Πασχαλάκης, Μπα, Παπασταθόπουλος (57′ Σισέ), Ροντινέι, Ρέαμπτσουκ, Εμβιλά, Χουάνγκ, Φορτούνης (77′ Βρουσάι), Μπιέλ (77′ Μασούρας), Βαλμπουενά (60′ Χάμες), Μπακαμπού (77′ Αραμπί).

ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες, Ντόουγκλας, Φιλίπε Σοάρες (81′ Σβαμπ), Α. Ζίβκοβιτς (89′ Ρικάρντο), Τάισον (68′ Καντουρί), Κωνσταντέλιας (68′ Νάρεϊ), Μπράντον (69′ Ολιβέιρα).

Νίκη «χρυσάφι» ο Παναθηναϊκός

Νίκη «χρυσάφι» -που τον επανέφερε στην κορυφή της Super League, ισόβαθμο με την ΑΕΚ στους 66 βαθμούς- σημείωσε ο Παναθηναϊκός στο «Κλεάνθης Βικελίδης», επικρατώντας 1-0 του Άρη στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής των play off.

Ο Άντραζ Σπόραρ στο 69’ «καθάρισε» το μεγάλο τρίποντο για τους «πράσινους», με δέκα παίκτες ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Άρης μετά την αποβολή του Αμπουμπακάρ Καμαρά στο 90΄+2.

Ο Άρης ξεκίνησε με λίγο μεγαλύτερο «νεύρο» τον αγώνα και είχε την πρώτη τελική του στον αγώνα στο 6’ με το σουτ του Νταρίντα που πέρασε πάνω απ’ τα δοκάρια. Στο 13’ το φάουλ του Πάλμα από πλάγια θέση, χτύπησε στο πάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού του Λοντίγκιν κι έφυγε άουτ, ενώ στο 40’ και πάλι ο Πάλμα είχε προσπάθεια που πέρασε λίγο άουτ.

Σ’ όλο αυτό το διάστημα του πρώτου ημιχρόνου, ο Παναθηναϊκός είχε να αντιπαρατάξει ένα φάουλ του Κλεϊνχέισλερ, το οποίο κόντραρε πάνω στον Μπράμπετς, άλλαξε πορεία, αλλά ο Σιαμπάνης είχε το χρόνο για να «γυρίσει» το κορμί του και να κινηθεί απ’ την άλλη πλευρά και να μπλοκάρει.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι «πράσινοι» ισορρόπησαν καλύτερα μέσα στο γήπεδο και στο 63’ έχασαν μοναδική ευκαιρία με τον Σπόραρ, ο οποίος υποδέχθηκε την μπάλα απ’ τον Τσέριν και πλάσαρε ελάχιστα άουτ στο τετ-α-τετ με τον Σιαμπάνη.

Η πίεση του Παναθηναϊκού άρχισε να αποδίδει και στο 69’ η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έφτασε στο γκολ με τον Άντραζ Σπόραρ, ο οποίος «εξιλεώθηκε» για το χαμένο πέναλτι στον αγώνα με τον Βόλο την περασμένη Κυριακή (2/4).

Σε κόρνερ του Τσέριν, ο Σάρλια πήρε την πρώτη κεφαλιά κι ο Σπόραρ κάνοντας κίνηση προς την πορεία της μπάλας την βρήκε ενστικτωδώς με το κεφάλι. Ο Φαμπιάνο απέκρουσε, αλλά η μπάλα είχε περάσει την γραμμή και ο Μπόγκναρ έδειξε… σέντρα με τον Παναθηναϊκό να πανηγυρίζει το 1-0.

Στο 89’ ο Μαντσίνι έκανε καταπληκτική ατομική ενέργεια, απέφυγε δύο παίκτες του Άρη, αλλά το πλασέ του από πλάγια θέση, πέρασε ελάχιστα άουτ, χάνοντας τεράστια ευκαιρία για να «τελειώσει» το ματς για τον Παναθηναϊκό.

Διαιτητής: Τάμας Μπόγκναρ (Ουγγαρία)
Κίτρινες: Οντουμπάτζο, Αμπ. Καμαρά, Φαμπιάνο, Καμάτσο, Χριστοδουλόπουλος – Σάντσες, Σάρλια, Χουάνκαρ
Αποβολές: 90’+2’Αμπ. Καμαρά (απευθείας κόκκινη)

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΡΗΣ (Τόλης Τερζής): Σιαμπάνης, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μαζικού (86’ Πίρσμαν), Νταρίντα, Ετέμπο (79’ Γκρέι), Πάλμα (70’ Καμάτσο), Ματέο Γκαρσία (46’ Ντουκουρέ), Ιτούρμπε (70’ Χριστοδουλόπουλος), Καμαρά.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν, Σάντσες, Σένκεφελντ, Σάρλια, Χουάνκαρ, Ρουμπέν, Κουρμπέλης, Παλάσιος (70’ Μπερνάρ), Τσέριν (90’+2’ Μάγκνουσον), Κλεϊνχέισλερ (60’ Μαντσίνι), Ιωαννίδης (60’ Σπόραρ).

Ένα γκολ του Ορμπελίν Πινέδα από το 9ο, μόλις, λεπτό ήταν αυτό που έκανε τη διαφορά στην αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Βόλο στο Πανθεσσαλικό, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής των Play Off του πρωταθλήματος της Super League.

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα δε χρειάστηκε να φορτσάρει για να πάρει τους τρεις βαθμούς που την ανέβασαν στους 66, με τους γηπεδούχους του Κώστα Μπράτσου να μένουν στους 40.

Με πίεση ψηλά, η ΑΕΚ έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις. Η σέντρα-σουτ του Νίκλας Ελίασον δε βρήκε συμπαίκτη στο 3′, αλλά στο 9ο λεπτό ήρθε το 0-1. Ο Σουηδός εξτρέμ έβαλε την κόντρα, ο Σέρχιο Αραούχο με το κεφάλι έδωσε στον Λιβάι Γκαρσία που έστρωσε για το γκολ του Πινέδα από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν την κατοχή χωρίς να απειλούν μα ούτε και να απειλούνται ιδιαίτερα. Η κεφαλιά του Ντομαγκόι Βίντα στο 26′ δεν είχε δύναμη ενώ το φάουλ του Λιβάι στο 33′ δε βρήκε στόχο.

Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, το μόνο αξιοσημείωτο ήταν ο μυϊκός τραυματισμός του Ογκνιέν Οζέγκοβιτς που έγινε αναγκαστική αλλαγή. Οι Θεσσαλοί μπήκαν στο δεύτερο με διάθεση να κρατήσουν περισσότερο την μπάλα.

Στο 51′, μάλιστα, δημιούργησαν και την λεπτή τους ευκαιρία, με τον Μίλος Ντέλετιτς να σεντράρει, αλλά τον Γιώργο Αθανασιάδη να είναι σε ετοιμότητα στην κεφαλιά του Έργκις Κάτσε.

Οι «κιτρινόμαυροι» έβρισκαν περισσότερους χώρους, με τον Πινέδα να γίνεται και πάλι επικίνδυνος στο 58′, όταν στο σουτ που επιχείρησε η μπάλα κόντραρε και πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Μπόρις Κλέιμαν. Στο 64′, ο Ντέλετιτς έκανε το λάθος, αλλά ο Αθανασιάδης δεν είχε πρόβλημα να μπλοκάρει το σουτ του Ντέλετιτς.

Η ΑΕΚ έχασε τεράστια ευκαιρία για δεύτερο γκολ στο 69′, με τον Λιβάι να κλέβει από το λάθος του Αντόνιο Λούνα, να περνάει και τον Κλέιμαν, αλλά να αστοχεί με το δεξί από πλάγια θέση.

Ο τερματοφύλακας του Βόλου με το πόδι απέκρουσε το διαγώνιο πλασέ του Αραούχο στο 77′ ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα το σουτ του Στίβεν Τσούμπερ βρήκε δίχτυα, αλλά από την εξωτερική πλευρά.

Ενα σουτ του Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς που μπλόκαρε ο Κλέιμαν στο 87′, ήταν η τελευταία αξιόλογη φάση της αναμέτρησης που έστειλε την ΑΕΚ, χωρίς να υπολογίζεται ο αγώνας του Άρη με τον Παναθηναϊκό, στην κορυφή της κατάταξης κι άφησε τον Βόλο στην έκτη θέση κι εκτός ευρωπαϊκών εισιτηρίων.

Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (Δωδεκάνησα).
Κίτρινες: Ντέλετιτς.

Οι συνθέσεις:

ΒΟΛΟΣ (Κώστας Μπράτσος): Κλέιμαν, Άλχο, Σιέλης, Εσκοβάλ, Λούνα, Τσοκάνης (89′ Μεταξάς), Κάτσε (80′ Καρτάλης), Γκάχι, Τάχατος (46′ Μπαριέντος), Ντέλετιτς (88′ Μεθκίδα), Οζέγκοβιτς (42′ Πιρές).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Μοχαμάντι, Ρότα, Βίντα, Τζαβέλλας, Γιόνσον, Πινέδα (74′ Γκατσίνοβιτς), Μάνταλος (84′ Γαλανόπουλος), Λιβάι (75′ Τσούμπερ), Αραούχο (84′ Φερνάντες), Ελίασον (90’+3′ Σιμάνσκι).