Ισοπαλία στο Ηράκλειο μεταξύ ΟΦΗ – Απόλλων Σμύρνης

Έπρεπε να φτάσει η 9η αγωνιστική της Super League για να καταφέρει ο ουραγός Απόλλων Σμύρνης να πάρει τον πρώτο βαθμό στο πρωτάθλημα και το πέτυχε μέσα στο Ηράκλειο, καθώς απέσπασε ισοπαλία 0-0 από τον ΟΦΗ.

Το πρώτο ημίχρονο αναλώθηκε χωρίς ουσία και με ελάχιστες φάσεις. Ο ΟΦΗ είχε την υπεροχή, όμως αδυνατούσε να βρει τους διαδρόμους που θα έφαιρναν τους επιθετικούς του σε θέση βολής.

Και κάποια σουτ, όπως του Κυριακίδη (14′) και του Αραβίδη (30′), εξουδετερώθηκαν εύκολα από τον Χουάντερσον. Έτσι ήταν φυσιολογικό που παρέμεινε το 0-0. Στους ίδιους ρυθμούς κινήθηκε και το β’ ημίχρονο.

Ο ΟΦΗ έδειχνε ότι ήθελε, αλλά φαινόταν ξεκάθαρα πως δεν μπορούσε να φτάσει στο γκολ. Ο Απόλλων καλά οργανωμένος, συνέχισε να κρατά τους αντιπάλους του εκτός περιοχής και να ενδιαφέρεται κυρίως για την άμυνά του, ωστόσο επιχείρησε και δύο φορές να “χτυπήσει” στην αντεπίθεση (με τον Μάντζιο στο 68′ και τον Τριάδη στο 74′), αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Και στο 88′ έχασε την καλύτερη ευκαιρία, για να πάρει και τη νίκη, όταν ο Σικαμπάλα ξεχύθηκε μπροστά και γύρισε στον Μάντζιο, αλλά αυτός πλάσαρε πάνω στον Στρέζο. Το 0-0 παρέμεινε, ο Απόλλων έκανε “σεφτέ” και πήρε τον πρώτο βαθμό του, ενώ ο ΟΦΗ απλώς έχει να λέει ότι συνέχισε για τέταρτο συνεχόμενο ματς χωρίς ήττα.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Βασίλης Φωτιάς

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Λούκιτς, Οριουέλα, Κύργιας, Χουάντερσον

ΟΦΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Στρέζος, Αργυρόπουλος, Ποτουρίδης, Μιχόγεβιτς, Κοροβέσης, Παπάζογλου, Κυριακίδης, Νάστος (64′ Βουό), Πλατέλλας, Κουτσιανικούλης (65′ Ντίνας), Αραβίδης (80′ Νέιρα).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιάννης Ματζουράκης): Χουάντερσον, Στάθης, Κύργιας, Οριουέλα, Γκίνο, Τριάδης (82′ Ακόστα), Ντ’ Ούρσο (92′ Τζανετόπουλος), Λούκιτς, Κονέ, Μπεντινέλι (61′ Σικαμπάλα), Μάντζιος.