Ισπανικός τύπος: Ιστορική ταπείνωση η Μπαρτσελόνα (pics)

Η Μπαρτσελόνα γνώρισε την απόλυτη ταπείνωση και ηττήθηκε με 8-2 από την Μπάγερν Μονάχου. Οπως είναι φυσικό η έκταση του σκορ έκανε το γύρο του κόσμου. Οι Καταλανοί στα γήπεδα της Πορτογαλίας υπέστησαν τη μεγαλύτερη ήττα στην Ιστορία τους σε Ευρωπαϊκά παιχνίδια. Ανάλογα είναι και τα πρωτοσέλιδα των Ισπανικών εφημερίδων.

Η Μπαρτσελόνα από το 1955 έχει συμμετάσχει σε 552 παιχνίδια και ουδέποτε είχε δεχτεί τόσα πολλά τέρματα. Η μεγαλύτερη ήττα μέχρι χθες ήταν αυτή απέναντι στη Βαλένθια τη σεζόν 1961-62 στο Κύπελλο Εκθέσεων με 6-2.

Οι «μπλαουγκράνα» που δεν είχαν χάσει ποτέ με περισσότερα από 4 γκολ διαφορά τη σεζόν 1980-81 είχαν ηττηθε΄΄ι από την Κολωνία με 4-0.

Η επόμενη βαριά ήττα των Καταλανών είχε ελληνικό στοιχείο. Στο τελικό του ΟΑΚΑ το 1994 η Μίλαν είχε επικρατήσει με 4-0 και είχε κατακτήσει το Champions League.

Τη σεζόν 1997-98 η Ντιναμό Κιέβου είχε νικήσει με το ίδιο σκορ, όπως επίσης με 4-0 είχαν επιβληθεί και οι Μπάγερν Μονάχου και Λίβερπουλ.

The Spanish press have rounded on Barcelona after their 8-2 thrashing by Bayern Munich
Sport and AS called the Champions League quarter-final demolition a 'historic humiliation'
Mundo Deportivo's headline reads: 'Shameful end of cycle', after the brutal defeat

https://i.dailymail.co.uk/1s/2020/08/14/22/31964432-0-image-m-57_1597442149763.jpg

Marca splashed the word 'shame' across their front page after the club's record European loss

'It's finished', read the headline on the front page of L'Esportiu as papers in Europe reacted

Μίλερ: «Ούτε στο 7-1 με την Βραζιλία τέτοια κυριαρχία»

Στον έβδομο ουρανό βρίσκονται όλοι στο στρατόπεδο της Μπάγερν Μονάχου. Η τεράστια νίκη με 8-2 επί της Μπαρτσελόνα ανέβασε στους Βαυαρούς την ευκαιρία να ανέβουν ψυχολογικά ενόψει των ημιτελικών του Champions League. Ο Τόμας Μίλερ σε δηλώσεις του τόνισε ότι ούτε στο 7-1 της Γερμανίας με την Βραζιλία δεν ήλεγχαν έτσι το παιχνίδι!

«Ήταν ένα ιδιαίτερο βράδυ για την ομάδα μας. Ο τρόπος που παίξαμε ήταν εξαιρετικός. Όταν κερδίσαμε με 7-1 την Βραζιλία με την Εθνική ομάδα στο Παγκόσμιο το 2014, δεν είχαμε τόσο απόλυτο έλεγχο στον αγώνα όπως με την Μπαρτσελόνα», σχολίασε αρχικά ο διεθνής επιθετικός και συνέχισε:

«Είχαμε απόλυτη κυριαρχία στο παιχνίδι μας. Έχουμε τρομερή αυτοπεποίθηση, αλλά ξέρουμε ότι δεν μπορούμε να αποκλείσουμε κανέναν αντίπαλο αν δεν παίξουμε όπως πρέπει. Δεν αφήσαμε κανένα χώρο στους μέσους τους, θέλαμε να κυριαρχήσουμε από το πρώτο λεπτό, είχαμε ένα εκπληκτικό πρώτο ημίχρονο».

The night will go down in history and it is one Barcelona fans will struggle to forget

Από άλλον πλανήτη η Μπάγερν!

Ένα ποδοσφαιρικό αριστούργημα παρουσίασε η Μπάγερν στο χορτάρι του «Ντα Λουζ» και διέλυσε 8-2 την Μπαρτσελόνα, στον προημιτελικό του Final-8 του Champions League. Μέσα σε μισή ώρα, οι Βαυαροί του Χάνσι Φλικ «καθάρισαν» τη νίκη, εκμεταλλευόμενοι την τραγική αμυντική λειτουργία της «Μπάρτσα». Και μόνο το γεγονός ότι οι νικητές ολοκλήρωσαν το πρώτο μέρος με 4 γκολ σε 15 τελικές προσπάθειες, αντικατοπτρίζει με τον καλύτερο τρόπο την εικόνα του παιχνιδιού.

Μόλις στο 4΄ σε υποδειγματική αντεπίθεση, ο Τόμας Μίλερ άνοιξε το σκορ από ασίστ του Λεβαντόφσκι. Η Μπαρτσελόνα ισοφάρισε με αυτογκόλ του Αλάμπα στο 7΄ και είχε δοκάρι σε φαλτσαριστή σέντρα του Μέσι στο 10΄, πριν ξεκινήσει η… καταιγίδα. Στο 22΄, ο Πέρισιτς από ασίστ του Γκνάμπρι, στο 27΄ ο Γκνάμπρι από έξοχη μεταβίβαση του Γκορέτσκα και στο 31΄ ο Μίλερ από σέντρα του Κίμιχ, έδωσαν στον προημιτελικό μια τροπή που ουδείς φανταζόταν. Το 4-1, το βαρύτερο σκορ ημιχρόνου, για την «Μπάρτσα» στην ευρωπαϊκή ιστορία της, δεν άφηνε περιθώρια αμφιβολίας για την ομάδα που θα προκρινόταν στον ημιτελικό της επόμενης Τετάρτης (19/8) για να αντιμετωπίσει τη νικήτρια του Μάντσεστερ Σίτι-Λιόν.

Philippe Coutinho (right) celebrates after scoring his first goal against his parent club

The Brazilian swivels to fire his second goal past Marc-Andre ter Stegen on 89 minutes

Ο Λουϊς Σουάρες με ατομική ενέργεια στο 57΄ μείωσε σε 4-2 και έφερε στους «Μπλαουγκράνα» ένα ανεπαίσθητο χαμόγελο αισιοδοξίας, το οποίο διέλυσε άμεσα ένας 19χρονος θαυματουργός: Στο 63΄ ο Αλφόνσο Ντέιβις «χόρεψε» τέσσερις παίκτες της Μπαρτσελόνα και έδωσε «έτοιμο γκολ» στον Τζόσουα Κίμιχ που έγραψε το 5-2. Στο 82΄ ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι με κοντινή κεφαλιά σκόραρε για 14η φορά στην εφετινή διοργάνωση και απειλεί το ιστορικό ρεκόρ του Κριστιάνο Ρονάλντο (17 γκολ το 2013/14).
Ο ανείπωτος εφιάλτης της Μπαρτσελόνα ολοκληρώθηκε με έναν πρώην παίκτη της να σκοράρει δύο φορές στο τελευταίο πεντάλεπτο του αγώνα. Ο Κουτίνιο στο 85΄ και το 89΄, από τελικές πάσες του Μίλερ και του Ερναντέζ αντίστοιχα, διαμόρφωσε το τελικό 8-2 που αποτελεί τη μεγαλύτερη ήττα της Μπαρτσελόνα στην Ευρώπη.

Διαιτητής: Νταμίρ Σκόμινα (Σλοβενία)
Κίτρινες: Σουάρες, Βιδάλ – Ντέιβις, Μπόατενγκ, Κίμιχ

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Κίκε Σετιέν): Τερ Στέγκεν, Σεμέδο, Πικέ, Λανγκλέ, Τζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς (70΄ Φάτι), Σέρτζι Ρομπέρτο (46΄ Γκριζμάν), Ντε Γιονγκ, Βιδάλ, Μέσι, Σουάρες.

ΜΠΑΓΕΡΝ (Χάνσι Φλικ): Νόιερ, Κίμιχ, Μπόατενγκ (76΄ Ζίλε), Αλάμπα, Ντέιβις (84΄ Λούκας Ερναντέζ), Γκορέτσκα (84΄ Τολισό), Τιάγκο Αλκάνταρα, Γκνάμπρι (75΄ Κουτίνιο), Μίλερ, Πέρισιτς (67΄ Κομάν), Λεβαντόβσκι.