Ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους, το Σάββατο 9-10-2021

Τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, με αυξημένη πιθανότητα χαλαζοπτώσεων στα δυτικά, αναμένονται και το Σάββατο 9-10-2021, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο βροχές και καταιγίδες αναμένονται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με εξαίρεση την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά, κυρίως στα νησιά του Ιονίου, στη Δυτική Στερεά, στη Βορειοδυτική Πελοπόννησο, στην Ανατολική Θεσσαλία, στην Εύβοια και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Αυξημένη είναι η πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων κυρίως στα δυτικά. Στις περιοχές που θα δεχθούν σημαντικές ποσότητες βροχής, συμπεριλαμβάνονται περιοχές της Εύβοιας που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 2 έως 15 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 6 έως 18, στην Ήπειρο από 8 έως 22 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 8 έως 19, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 11 έως 25 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 16 έως 22 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 14 έως 24 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 27 και 29 βαθμούς Κελσίου αντίστοιχα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο ανατολικοί βορειοανατολικοί με εντάσεις έως 7 Μποφόρ και στο Νότιο Αιγαίο από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 Μποφόρ. Στο Ιόνιο θα επικρατήσουν νότιοι νοτιοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις έως 6 Μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με παροδικές βροχές και ενδεχομένως σποραδικές καταιγίδες μέχρι το απόγευμα, κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 22 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται βροχές κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 12 έως 16 βαθμούς.

ΕΜΥ – ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 09-10-2021

ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ – ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Στη νοτιοανατολική νησιωτική χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές.
Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά, την κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, ενώ από το μεσημέρι καταιγίδες θα εκδηλωθούν και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά.
Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί τοπικά έως 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη Μακεδονία αυξημένες νεφώσεις με βροχές, οι οποίες κατά τόπους στην κεντρική Μακεδονία θα είναι έντονες, ενώ στα θαλάσσια και παράκτια τμήματα θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.
Στη Θράκη αυξημένες νεφώσεις με παροδικές βροχές.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5, στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 με 6 και στο Θρακικό και τα παράκτια τμήματα τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες μέχρι τις πρωινές ώρες κατά τόπους στο Ιόνιο θα είναι έντονες.
Ανεμοι: Στα βόρεια νοτιοανατολικοί και στα νότια νότιοι νοτιοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στα βόρεια αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους στην ανατολική Θεσσαλία και τις Σποράδες πρόσκαιρα θα είναι ισχυρές.
Στα νότια νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και βαθμιαία θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα νότια νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες στις Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 24 και στην Κρήτη έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αυξημένες νεφώσεις με βροχές.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα βορειότερα τμήματα ανατολικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, τα οποία στα βόρεια είναι πιθανό πρόσκαιρα κατά τόπους να είναι έντονα, το βράδυ θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές, οι οποίες κατά τόπους θα είναι έντονες, ενώ στα θαλάσσια και παράκτια τμήματα θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Βόρειοι 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου.