Διέσυρε τον Άρη ο ΠΑΣ – Ισόπαλοι Ιωνικός και Αστέρας. Μεγάλη νίκη ο ΟΦΗ στο Βόλο

Δικαιολογώντας στο έπακρο το προσωνύμιό του, ως “Άγιαξ της Ηπείρου”, ο ΠΑΣ Γιάννινα θριάμβευσε με 5-0 επί του Άρη στο “Κλεάνθης Βικελίδης”, σε αναμέτρηση για τη 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League.

Γιαν-Μαρκ Σνάιντερ (5′), Νικολάε Μιλιντσεάνου (35′), Χουάν Χοσέ Περέα (54′), Ροντρίγκο Εραμούσπε (71’πεν.) και Αχμάντ Μέντες Μορέιρα (85′) τα γκολ για την ομάδα του Ηρακλή Μεταξά που έκανε το 2/2 στη Θεσσαλονίκη, πετυχαίνοντας, παράλληλα, μια από τις μεγαλύτερες εκτός έδρας νίκες στην ιστορία της.

Οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν τον απόλυτο αιφνιδιασμό, ανοίγοντας από πολύ νωρίς το σκορ με κεφαλιά-ψαράκι του Σνάιντερ, έπειτα από σέντρα του Μανώλη Σάλιακα.

Ο Άρης προσπάθησε να αντιδράσει, κλείνοντας τον ΠΑΣ στα καρέ του. Το δυνατό φάουλ του Κρίστιαν Γκάνεα κατέληξε στην αγκαλιά του Γιούρι Λοντίγκιν στο 15′ ενώ ένα λεπτό μετά ο Μάρβιν Πίρσμαν πρόλαβε με υπερένταση τον Αμπουμπακάρ Καμαρά.

Ο Λοντίγκιν είχε καλή θέση για να σταματήσει και το δεξί σουτ του Μπρούνο Γκάμα στο ημίωρο και στο 35′ ήρθε το δεύτερο “χτύπημα” από τους παίκτες του Μεταξά: κάθετη πάσα του Πίρσμαν στον Μιλιντσεάνου που πλάσαρε με το αριστερό τον εξερχόμενο Κουέστα για το 0-2.

Σαν… τρίτο γκολ πανηγύρισε ο Εραμούσπε το τάκλιν στον Γκάμα στο 37′ ενώ στο επόμενο λεπτό ο Ματέο Γκαρσία αστόχησε από πλάγια θέση, στην τελευταία αξιόλογη φάση του πρώτου μέρους.

Ίδιο κι απαράλλαχτο το σκηνικό στο δεύτερο ημίχρονο. Οι Θεσσαλονικείς γύριζαν την μπάλα έξω από την περιοχή του Λοντίγκιν κι ο ΠΑΣ έβρισκε δίχτυα. Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν σε τρίτο γκολ στο 54′, με τον Περέα να “κρεμάει” τον Κουέστα όντας αποδεκτής ωραίας μπαλιάς – και πάλι – του Πίρσμαν.

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού ο Λοντίγκιν πραγματοποίησε εξαιρετική επέμβαση στην κεφαλιά του Καμαρά και στο 70′, έπειτα από τη χρήση του VAR, οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι σε χέρι του Μπαντού Εντιαγέ.

Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε ο Εραμούσπε για το 0-4. Το… τελειωτικό χτύπημα στους γηπεδούχους έδωσε με “ξερό” αριστερό σουτ ο Μορέιρα στο 85′, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις των οπαδών του Άρη.

Το 0-5 έμεινε μέχρι τέλους, με τον ΠΑΣ Γιάννινα να κερδίζει για δεύτερη φορά για την πρώτη κατηγορία στο Χαριλάου και να σκαρφαλώνει στην τέταρτη θέση της κατάταξης.

Διαιτητής: Ρόι Ράινσραϊμπερ (Ισραήλ)

Κίτρινες: Καμαρά, Μαντσίνι – Εραμούσπε, Ντομίνγκεθ, Κάργας.

Οι συνθέσεις:

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Μπράμπετς, Δεληζήσης, Γκάνεα, Σάκιτς (46′ Σάσα), Εντιαγέ (82′ Ματίγια), Τζέγκο (58′ Μάνος), Γκάμα, Ιτούρμπε (46′ Μαντσίνι), Γκαρσία, Καμαρά (82′ Λόπεθ).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Κάργας (81′ Παντελάκης), Εραμούσπε, Σάλιακας, Πίρσμαν, Ντομίνγκεθ, Καραχάλιος (82′ Λιάσος), Γκαρντάβσκι (81′ Οικονομόπουλος), Σνάιντερ, Περέα, Μιλιντσεάνου (63′ Μορέιρα).

Ισόπαλοι Ιωνικός και Αστέρας.

Χωρίς νίκη παρέμειναν Ιωνικός και Αστέρας Τρίπολης για τρίτη σερί αγωνιστική, καθώς αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 στη Νίκαια, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Super League.

Για τις δύο ομάδες ήταν η δεύτερη ισοπαλία στην τελευταία τριάδα αγώνων που έχουν, ενώ πριν από τη διακοπή του πρωταθλήματος είχαν γνωρίσει την ήττα, ο μεν Ιωνικός με 1-0 από τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη, ο δε Αστέρας, εντός έδρας από την Λαμία (0-1).

Οι παίκτες των δύο συλλόγων μπήκαν… ορεξάτοι στον αγωνιστικό χώρο και πριν τη συμπλήρωση του πρώτου τέταρτου ο Τουράμ έβαλε μπροστά τον Ιωνικό.

Ο Βραζιλιάνος στράικερ εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα του Λένις και με κεφαλιά νίκησε τον Τσιφτσή στο 14΄ (1-0) και πανηγύρισε το δεύτερο τέρμα του στο πρωτάθλημα. Ο στράικερ του Ιωνικού στάθηκε άτυχος στη συνέχεια, καθώς στο 33΄ τραυματίστηκε (πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για θλάση) κι αντικαταστάθηκε από τον Ματσούκα).

Η «απάντηση» των Αρκάδων ήταν άμεση και στο 29΄ έφεραν το ματς… στα ίσια. Με απευθείας εκτέλεση φάουλ ο Τιλίκα Λεό δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Χουτεσιώτη, με τον Βραζιλιάνο να «ανοίγει λογαριασμό» στη Super League.

Το ματς ήταν ανοιχτό και στο δεύτερο μέρος με τους φιλοξενούμενους ν΄ απειλούν στο 60΄ με τον Σόνι και τους Νικαιώτες να χάνουν τεράστια ευκαιρία με τον Αοσμαν στο 78΄, όταν σούταρε άουτ από εξαιρετικά πλεονεκτική θέση.

Διαιτητής: Δημήτρης Καραντώνης
Κίτρινες: Τσιγκρίνσκι, Ρομαό, Ματσούκας, Μύγας – Ριέρα, Καστάνο, Σίτο

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΙΩΝΙΚΟΣ (Σπανός): Χουτεσιώτης, Γκοτσούλιας, Αοσμάν, Ντάλσιο, Καμπράλ (55΄ Μάναλης), Βαλεριάνος, Τσιγκρίνσκι, Μύγας, Ρομαό, Τουράμ (33΄ Ματσούκας), Λένις (90΄+1 Κιάκος)

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Ράσταβατς): Τσιφτσής, Καρμόνα (77΄ Γκαρσία), Άλβαρες, Καστάνο, Ατιένθα, Βαλιέντε, Τιλίκα Λεό, Σίτο, Ριέρα (77΄ Ιγκλέσιας), Σόνι (63΄ Κρέσπι), Μπενίτο

Τεράστιο «διπλό» ο ΟΦΗ

Σε ένα ματς με πέντε δοκάρια, ο ΟΦΗ κατάφερε να πάρει σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί του Βόλου στο Πανθεσσαλικό Στάδιο με 2-0 σε αναμέτρηση για την 10η αγωνιστική της Super League.

Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Ισπανός Τζον Τοράλ, που σημείωσε και τα δύο τέρματα των νικητών στο 12΄ και στο 50΄. Με αυτή τη νίκη ο ΟΦΗ, ο οποίος παραμένει αήττητος μακριά από την Κρήτη, έφτασε τους 15 βαθμούς και ξεπέρασε τον σημερινό του αντίπαλο που έμεινε στους 14 βαθμούς.

Η ομάδα της Κρήτης έδειξε από νωρίς τις προθέσεις και στο 8ο λεπτό είχε διπλό δοκάρι. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Τοράλ με γυριστό σουτ έστειλε τη μπάλα στο δεξί δοκάρι του Κλέιμαν, ο Μεγιάδο πήρε το «ριμπάουντ» αλλά το δικό του σουτ σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων.

Τέσσερα λεπτά αργότερα (12΄) οι φιλοξενούμενοι πήραν «κεφάλι» στο σκορ όταν ο Τοράλ μπήκε στην περιοχή και με ωραίο φατσαριστό αριστερό σουτ «έγραψε» το 1-0.

Ο ΟΦΗ συνέχισε να πιέζει και στο 17΄ έχασε μεγάλη ευκαιρία όταν το διαγώνιο σουτ του Λάμπρου βρήκε το δοκάρι και στη συνέχεια ο Καμάου ανενόχλητος έστειλε την μπάλα άουτ.

Η άμυνα του Βόλου συνέχισε να έχει τρομερά προβλήματα και στο 38΄ ο ΟΦΗ είχε και τέταρτο(!) δοκάρι σε σουτ του Τοράλ. Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως και το πρώτο με την κρητική ομάδα να έχει την υπεροχή στο γήπεδο και στο 50΄ ο Τοράλ διπλασίασε τόσο τα προσωπικά του τέρματα όσο και αυτά της ομάδας του.

Οι γηπεδούχοι στη συνέχεια ανέβασαν την απόδοσή τους και προσπάθησαν να δημουργήσουν τις προϋποθέσεις για ένα τέρμα. Στο 57΄ την κεφαλιά του Μπαρτόλο έδιωξε εντυπωσιακά ο Βάτερμαν ενώ στο 76΄ η κεφαλιά του Φαν Ντάινεν σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενούμενων.

Διαιτητής: Ευάγγελος Μανούχος

Κίτρινες: Φερνάντες – Μαρινάκης, Καμάου, Διαμαντής

Οι συνθέσεις:
ΒΟΛΟΣ (Γκιγιέρμο Αμπασκάλ): Κλέιμαν, Ρομέρο, Γκουλέν (87΄ Τερεζιου), Ρινέρ, Φεράρι, Ορόζ (79΄ Ροσέρο), Τσοκάνης, Νίνης (46΄ Πάολο Φερνάντες), Ρεγκατίν, Φαν Βέερτ, Μπαρτόλο

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Βάτερμαν, Μαρινάκης, Βούρος, Πασαλίδης (71΄ Διαμαντής), Μπαλογιάννης, Τοράλ (78΄ Σελίμοβιτς), Μεγιάδο, Γκαγιέγκος, Καμάου (65΄ Γρίβας), Φαν Ντάινεν (78΄ Καστενιό), Λάμπρου (78΄ Στάικος).

Στο Πανθεσσαλικό (22/11, 18:00) το Λαμία-Παναθηναϊκός

Μετά την αλλαγή ώρας (αντί 19:30 θα ξεκινήσει στις 18:00) ο τελευταίος αγώνας της 10ης αγωνιστικής της Super League, ανάμεσα στην Λαμία και στον Παναθηναϊκό, άλλαξε και έδρα.

Λόγω ακαταλληλότητας του αγωνιστικού χώρου στο ΔΑΚ Λαμίας η αναμέτρηση θα τελεστεί στο Πανθεσσαλικό στάδιο (18:00 COSMOTE Sport 1), εκεί όπου διεξήχθη σήμερα (20/11) ο εναρκτήριος αγώνας της 10ης ημέρας, ανάμεσα στον Βόλο και στον ΟΦΗ.

Πραγματογνώμονας της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος βρέθηκε χθες (19/11) και σήμερα (20/11) στο ΔΑΚ Λαμίας κι έκρινε ότι ο αγωνιστικός χώρος δεν είναι κατάλληλος για τη διεξαγωγή της αναμέτρησης στο συγκεκριμένο γήπεδο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Super League: «Ανακοινώνεται ότι ο αγώνας ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ στο πλαίσιο της 10ης Αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Super League Interwetten, θα διεξαχθεί στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, τη Δευτέρα 22.11.2021 στις 18:00, σε συνέχεια της έκθεσης της εταιρείας που έχει αναλάβει τnν εποπτεία και αξιολόγηση των αγωνιστικών χώρων και γηπέδων της Super League και μετά τον έλεγχο που πραγματοποίησε στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου Δ.Α.Κ. ΛΑΜΙΑΣ «ΑΘ. ΔΙΑΚΟΣ.»