Ιταλία: 3 νεκροί από σφοδρές βροχοπτώσεις

Οι καταιγίδες και οι ισχυρές βροχοπτώσεις, που ακολούθησαν το κύμα καύσωνα της προηγούμενης εβδομάδας, είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι αυτό το Σαββατοκύριακο στην Ιταλία, μεταξύ αυτών μια νεαρή γυναίκα που σκοτώθηκε από μίνι ανεμοστρόβιλο κοντά στο αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο της Ρώμης.

Η 26χρονη επέστρεφε στο σπίτι της γύρω στις 02.00 το πρωί τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή, όταν το αυτοκίνητό της παρασύρθηκε από τον ανεμοστρόβιλο με αποτέλεσμα να ανατραπεί.

Οι θυελλώδεις άνεμοι ξερίζωσαν δέντρα, έριξαν στύλους ηλεκτροδότησης και προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές στην πληγείσα περιοχή.

Βορειότερα, μια 45χρονη αθλήτρια από τη Νορβηγία, που συμμετείχε σε μαραθώνιο στο Ντολομίτες, έχασε τη ζωή της χθες το απόγευμα χτυπημένη από κεραυνό, ενώ αγωνιζόταν, σε υψόμετρο 2000 μέτρων.

Σήμερα, κοντά στο Αρέτσο, στα νότια περίχωρα της Φλωρεντίας, οι διασώστες βρήκαν σε ένα κανάλι, κάτω από όγκους λάσπης, το άψυχο σώμα ενός 70χρονου άνδρα, το αυτοκίνητο του οποίου παρασύρθηκε από ορμητικό χείμαρρο.

Σύμφωνα με την Coldiretti, τη μεγαλύτερη αγροτική ένωση της χώρας, το χαλάζι που έπεσε τις τελευταίες 24 ώρες προκάλεσε ζημιές ύψους εκατομμυρίων ευρώ στη χώρα.