Καιρός-Πρόγνωση: Ζέστη με θερμοκρασίες άνω των 20 βαθμών έως τη Δευτέρα 8-2-2021

Τις πρώτες ημέρες του Φεβρουαρίου, ιδιαίτερα θερμές για την εποχή αέριες μάζες έχουν καλύψει τη Μεσόγειο, την Ανατολική Ευρώπη και τη Ρωσία. Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία, τις επόμενες ημέρες η μεταφορά των θερμών αερίων μαζών προς τη Μεσόγειο αναμένεται να ενταθεί, με κορύφωση την Κυριακή 7/2/2021.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στη χώρα μας να επικρατήσουν πολύ καλές καιρικές συνθήκες. Οι θερμοκρασίες αναμένεται να σημειώσουν περαιτέρω άνοδο, με μέγιστες τιμές που από την Πέμπτη 4/2 έως και τη Δευτέρα 8/2/2021 θα φτάσουν σε πολλές περιοχές τους 20-22 βαθμούς, ενώ τοπικά δεν αποκλείεται να φτάσουν στους 24 βαθμούς Κελσίου.

ΠΕΜΠΤΗ 04-02-2021
Βελτιωμένος καιρός σε όλη τη χώρα με κύριο χαρακτηριστικό τις τοπικές ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια από το μεσημέρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 05-02-2021
Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σημειωθούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Στα υπόλοιπα μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία στα δυτικά νότιοι 3 με 4 και στο Ιόνιο έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΣΑΒΒΑΤΟ 06-02-2021
Γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σημειωθούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια δυτικοί τοπικά έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα ξεπεράσει κατά τόπους στα κεντρικά και τα νότια τους 20 βαθμούς.

ΚΥΡΙΑΚΗ 07-02-2021
Αρχικά αίθριος. Βαθμιαία από τα δυτικά θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που από το τις απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν ομίχλες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5, στα πελάγη 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

ΔΕΥΤΕΡΑ 08-02-2021
Μεταβολή του καιρού με βροχές, αρχικά στα δυτικά, από τις μεσημβρινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά (κυρίως στα κεντρικά και βόρεια) και αργότερα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα βορειοδυτικά, από το απόγευμα στη Θράκη και τη νύχτα στο ανατολικό Αιγαίο. Βαθμιαία στα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 μποφόρ. Και από τις βραδινές ώρες στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές κυρίως
στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, ωστόσο θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

ΤΡΙΤΗ 09-02-2021
Στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, γρήγορα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα δυτικά, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές κατά διαστήματα. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης τις πρωινές ώρες στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και τις πρώτες πρωινές ώρες στο ανατολικό Αιγαίο από νότιες 6 με 7 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς 5 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.