Και η Microsoft σταματά πωλήσεις στη Ρωσία – Το BBC ανέστειλε τη λειτουργία του

Η εταιρεία Microsoft Corp ανακοίνωσε σήμερα ότι αναστέλλει τις νέες πωλήσεις προϊόντων και υπηρεσιών της στην Ρωσία, και γίνεται έτσι η πιο πρόσφατη δυτική εταιρεία που αποστασιοποιείται από την Μόσχα μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Έκτοτε, δεκάδες δυτικές εταιρείες, όπως η Apple Inc, η Nike και η Dell Technologies, διέκοψαν τις σχέσεις τους με τη Ρωσία με φόντο την επιβολή κυρώσεων από τα δυτικά κράτη.

Η Apple ανακοίνωσε την Τρίτη ότι έχει σταματήσει όλες τις πωλήσεις προϊόντων της στη Ρωσία.

Εκτός από την αναστολή των νέων πωλήσεων, η Microsoft διακόπτει πολλές πτυχές της επιχειρηματικής της δραστηριότητας στην Ρωσία, σε συμμόρφωση με τις κυβερνητικές κυρώσεις, δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας Μπραντ Σμίθ.

Το BBC ανέστειλε τη λειτουργία του στη Ρωσία

Το BBC ανακοίνωσε ότι απέσυρε τους δημοσιογράφους του από τη Ρωσία και ότι ανέστειλε προσωρινά τις ειδησεογραφικές δραστηριότητές του εντός της Ρωσικής Ομοσπονδίας, καθώς αξιολογεί τις επιπτώσεις της νέας νομοθεσίας που υιοθέτησαν οι ρωσικές αρχές.

“Η ασφάλεια του προσωπικού μας είναι πρωταρχικής σημασίας και δεν είμαστε διατεθειμένοι να τους εκθέσουμε στον κίνδυνο ποινικής δίωξης απλώς και μόνο επειδή κάνουν τη δουλειά τους”, δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του BBC Τιμ Ντέιβι σε ανακοίνωσή του.

“Θα ήθελα να επαινέσω όλους αυτούς, για τη γενναιότητα, την αποφασιστικότητα και τον επαγγελματισμό τους”.