«Καμπανάκι» για Ολυμπιακό το ματς με Μπάγερν ενόψει ΑΕΚ

Το παρατεταμένο ζεστό χειροκρότημα του κόσμου του Ολυμπιακού μετά την ήττα με 3-2 από την Μπάγερν Μονάχου αποδεικνύει την εμφάνιση των «ερυθρόλευκων». Για ακόμη ένα ευρωπαϊκό ματς οι Πειραιώτες τα πήγαν περίφημα κοίταξαν στα μάτια μία από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές ομάδες και αν είχαν σταθεί λίγο τυχεροί θα μπορούσαν να είχαν αποφύγει την ήττα.

Η επόμενη ημέρα ενός μεγάλου ευρωπαϊκού αγώνα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και ο προβληματισμός θα πρέπει να είναι πιο έντονος. Ενας προβληματισμός που δεν έχει να κάνει με την αγωνιστική εικόνα του Ολυμπιακού απέναντι στους Βαυαρούς, αλλά το γεγονός ότι ακολουθεί το ντέρμπι με την ΑΕΚ. Είναι δεδομένο ότι οι παίκτες του Μαρτίνς κατέβαλαν όλες τους τις δυνάμεις για να μπορέσουν να κάνουν μια επική ανατροπή. Ο χρόνος έως την Κυριακή δεν είναι μεγάλος και θέλει σωστή διαχείριση ώστε να μπορέσουν να ανακάμψουν τις δυνάμεις τους.

Στο πρόσφατο παρελθόν πάντως, έδειξαν ότι δεν είχαν την ίδια φρεσκάδα. Στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ο Ολυμπιακός δεν είχε την ίδια φρεσκάδα σε σύγκριση με το ματς με την Τότεναμ που είχε προηγηθεί. Αυτό το μάθημα πρέπει να γίνει πάθημα και οι Πειραιώτες να εμφανιστούν απόλυτα έτοιμη.

Είναι δεδομένο ότι ο Μαρτίνς θα κάνει αλλαγές στο ντέρμπι, αλλά θα πρέπει και οι παίκτες να δείξουν τον ίδιο ζήλο. Οι «ερυθρόλευκοι» ακόμα και όταν βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 1-3 από την Μπάγερν έδειξαν ότι δεν τα παρατάνε. Εδειξαν για μια ακόμη φορά χαρακτήρα και έμειναν πιστοί στον αγωνιστικό τους προσανατολισμό, γεγονός που αποδεικνύει το πόσο καλοδουλεμένη είναι η ομάδα.

Στα αρνητικά της βραδιάς τα τρία γκολ που δέχτηκε. Εύκολα μπορεί να ισχυριστεί κάποιος ότι όταν αγωνίζεσαι απέναντι στην Μπάγερν όλα είναι πιθανά. Πόσο μάλλον όταν έχει βάλει 7 γκολ στην Τότεναμ, τη φιναλίστ του περσινού Champions League. Οι «ερυθρόλευκοι», όμως, από την άμυνα μπετόν που είχε στα προκριματικά έχει δεχτεί 8 γκολ σε τρεις αγώνες. Σίγουρα το επίπεδο είναι τελείως διαφορετικό, αλλά χθες δέχτηκαν δύο γκολ από τη μικρή περιοχή, που σημαίνει ότι η άμυνα αδράνησε… Στο πρώτο γκολ του Λεβαντόφσκι δεν ακολούθησε κανείς τη φάση, ενώ στο δεύτερο δεν κατάφερε κανείς να απομακρύνει την μπάλα. Ειδικά σε τέτοιο επίπεδο αυτές οι ολιγωρίες στοιχίζουν.

Στα θετικά εκτός από το αμέριστο πάθος και η συνολική εικόνα της ομάδας, ήταν η εμφάνιση του Κώστα Τσιμίκα. Ο αμυντικός του Ολυμπιακού ήταν συγκλονιστικός και ενδεχομένως ο καλύτερος της ομάδας του.

Εν κατακλείδι αξίζει κάποιος να δει ξανά το παιχνίδι με την Μπάγερν. Οχι μόνο γιατί ήταν… εντυπωσιακό ματς, αλλά για τον τρόπο που επιτίθενται οι Γερμανοί. Στις αντεπιθέσεις τους έβλεπες ξαφνικά 5 παίκτες στη μεγάλη περιοχή του Ολυμπιακού που δημιουργούσαν πολλά προβλήματα…