Κανονικά η κυκλοφορία στην Αθηνών-Θεσσαλονίκης. Σε ισχύ η απαγόρευση απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο για Δωδεκάνησα και Κυκλάδες

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Αστυνομίας επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Επιπρόσθετα επιτρέπεται η κίνηση όλων των βαρέων οχημάτων:

-Στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας από το ύψος του Α/Κ Καλυφτάκη έως τα όρια του νομού Αττικής.

-Σε όλο το μήκος της Αττικής οδού, της Δυτικής Περιφερειακής Αιγάλεω καθώς και στο παράπλευρο οδικό δίκτυο αυτών.

Οι δρόμοι που παραμένουν κλειστοί στην Αττική είναι:

– Η περιφερειακή οδός Πεντέλης-Νέας Μάκρης από το Σ.Ν.Πεντέλης 414 μέχρι τον Άγιο Πέτρο.

– Η παλαιά εθνική οδός Ελευσίνας-Θηβών και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από τη Χ/Θ 5,000 (πρατήριο καυσίμων Revoil-πρώην Cyclon) έως τα όρια του Ν. Αττικής με τον Ν. Βοιωτίας (Χ/Θ 30,000).

– Η επαρχιακή οδός Τατοΐου-Αγ. Μερκουρίου από το ύψος της συμβολής με την οδό Χλόης (βασιλικά κτήματα) στη Βαρυμπόμπη στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αγ. Μερκούριο.

– Η επαρχιακή οδό Μαλακάσας-Αγ.Μερκουρίου από το ύψος της συμβολής της με την οδό Τυρταίου στις Αφίδνες, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αγ. Μερκούριο.

– Η οδός Αναστάσεως στου Παπάγου, από το ύψος της συμβολής της με την οδό Ανατολής προς τον Υμηττό.

– Η οδός Πυλοστόμου από το ύψος της συμβολής της με την οδό Σελίνια έως και την περιοχή Κακή Βίγλα στη Σαλαμίνα.

– Η λεωφόρος Φυλής από το ύψος της οδού Θρασύβουλου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Χασιά.

– Η λεωφόρος Πάρνηθος από το ύψος της οδού Νούση προς Πάρνηθα, ενώ στην επαρχιακή οδό Μεγάρων-Αλεποχωρίου στο ύψος της περιοχής Λούμπα προς Αλεποχώρι η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Σε ισχύ η απαγόρευση απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο για Δωδεκάνησα και Κυκλάδες

Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου για τις Κυκλάδες,τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, λόγω ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλά θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατα τόπους στο Αιγαίο, σύμφωνα με την ΕΜΥ, τα 9 μποφόρ.

Από τον Πειραιά αναχώρησαν το πρωί τρία πλοία για την Κρήτη, ενώ κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων για τα νησιά του Αργοσαρωνικού. Κλειστό παραμένει το πορθμείο Αγία Μαρίνα-Νέα Στύρα.

Όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν σήμερα, θα πρέπει, πριν την αναχώρησή τους, να επικοινωνούν με τα κατα τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές ή τροποποιήσεις δρομολογίων.