Κανονικά τα σχολεία την Τετάρτη 17-2-2021 σε Θεσσαλονίκη, Σέρρες – Κλσε Θεσσαλονίκη, Σέρρεςειστά σε Νάουσα, Βέροια

Κανονικά θα λειτουργήσουν αύριο, Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου, τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί στους περισσότερους δήμους του νομού Θεσσαλονίκης μετά την υποχώρηση της κακοκαιρίας «Μήδεια», με εξαίρεση τους δήμους Ωραιοκάστρου, Λαγκαδά και Βόλβης, όπου κρίθηκε προτιμότερο να παραμείνουν κλειστά νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια για μία ακόμη μέρα. Στον δήμο Δέλτα, το κουδούνι θα «χτυπήσει» με μία μικρή καθυστέρηση.

Τα συνεργεία των δήμων τα τελευταία 24ωρα καθάρισαν τις σχολικές αυλές από το χιόνι και τα μαθήματα θα γίνουν και πάλι διά ζώσης σε νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς όπως επίσης και τα Σχολεία Ειδικής Αγωγής.

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, γνωστοποίησε πως για τα αυριανά μαθήματα δεν θα λαμβάνονταν ενιαία απόφαση από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά ο κάθε δήμος θα αποφάσιζε ξεχωριστά αξιολογώντας την κατάσταση.

Έτσι, με ανακοινώσεις τους, οι δήμοι Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς, Νεάπολης- Συκεών, Πυλαίας- Χορτιάτη, Αμπελοκήπων- Μενεμένης, Παύλου Μελά, Κορδελιού- Ευόσμου, Χαλκηδόνος, Θέρμης και Θερμαϊκού γνωστοποιούν πως τα μαθήματα θα γίνουν κανονικά διά ζώσης μετά τον καθαρισμό των σχολικών αυλών και με λειτουργία της θέρμανσης ώστε να είναι έτοιμες οι σχολικές αίθουσες να υποδεχτούν τους μαθητές και τις μαθήτριες. Υπενθυμίζεται πως και σήμερα, Τρίτη, λειτούργησαν κανονικά οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί στους δήμους Νεάπολης- Συκεών και Θέρμης με αποφάσεις των δημοτικών αρχών.

Από την πλευρά τους, οι δήμοι Ωραιοκάστρου, Λαγκαδά και Βόλβης ανακοίνωσαν πως θα παραμείνουν κλειστά τα γυμνάσια, τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία λόγω παγετού καθώς -όπως τονίζεται- οι αποφάσεις πάρθηκαν με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών και των συνοδών τους. Θα λειτουργήσουν, όμως, κανονικά οι παιδικοί και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί τόσο στο Ωραιόκαστρο, στον Λαγκαδά και στον δήμο Βόλβης για την εξυπηρέτηση των γονιών.

Στον δήμο Δέλτα, το κουδούνι θα «χτυπήσει» με μια μικρή καθυστέρηση. Στις 9 το πρωί θα λειτουργήσουν διά ζώσης τα σχολεία, οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατούν τις πρωινές ώρες λαμβάνοντας υπόψιν και τη διεξαγωγή των μαθημάτων με ανοιχτά παράθυρα λόγω covid.

Σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους δήμους της κεντρικής Μακεδονίας, στις Σέρρες θα ανοίξουν τα σχολεία με μία ώρα καθυστέρηση λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών. Στις 9 θα ξεκινήσουν τα μαθήματα σε όλα τα δημοτικά και γυμνάσια, ενώ την ίδια ώρα θα λειτουργήσουν και οι δημοτικοί παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί του δήμου Σερρών.

Αντίθετα, κλειστές θα παραμείνουν αύριο, Τετάρτη, οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, αλλά και οι παιδικοί σταθμοί των δήμων Νάουσας και Βέροιας λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού. Η διεξαγωγή των μαθημάτων θα γίνει μέσω τηλεκπαίδευσης.

Αναμένονται ανακοινώσεις και από τους υπόλοιπους δήμους της βόρειας Ελλάδας για τη λειτουργία των σχολείων με τους δημάρχους να αξιολογούν την εικόνα που άφησε πίσω της η «Μήδεια».