Ο Β. Κεγκέρογλου απέσυρε την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ

Ο Βασίλης Κεγκέρογλου, γραμματέας της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ, απέσυρε την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του κόμματος, όπως αναμενόταν, μετά τα νέα δεδομένα που διαμορφώνει η υποψηφιότητα του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου.

Σε δήλωσή του ο κ. Κεγκέρογλου εξήγησε ότι η υποψηφιότητά του ήταν αποτέλεσμα του πολιτικού κενού που δημιουργήθηκε μετά την ασθένεια της προέδρου του κόμματος, Φώφης Γεννηματά. Πρόσθεσε ότι με την υποψηφιότητά του στόχευσε να προσθέσει αξία και δυναμική στη στρατηγική της αυτόνομης πορείας με σοσιαλδημοκρατική ταυτότητα, όπως την διαμόρφωσε η Φώφη Γεννηματά, αλλά και να συμβάλει στη μαζική συμμετοχή των πολιτών στις επικείμενες εσωκομματικές εκλογές.

«Αξιολογώντας τα νέα δεδομένα και μετά από διαβούλευση με τους συνεργάτες μου, η απόφαση μου είναι να συνεχίσω από τη θέση του γραμματέα της ΚΟ την πολύ σημαντική και απαιτητική δουλειά του Κινήματος Αλλαγής στη Βουλή, ιδιαίτερα αυτή την πολύ κρίσιμη περίοδο και να μη συμμετέχω ως υποψήφιος στις διαδικασίες ανάδειξης προέδρου, συμβάλλοντας με όλες μου τις δυνάμεις στην ενότητα του Κινήματος Αλλαγής και στην επανασύνδεσή του με την κοινωνία», υπογράμμισε ο γραμματέας της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ.

Ευχαρίστησε όσους τον στήριξαν με την επισήμανση ότι «οι υπογραφές ανήκουν στους ίδιους, δεν εκχωρούνται και δεν μεταβιβάζονται» και κάλεσε «όλους και όλες που αναζητούν ένα αύριο με βιώσιμη ανάπτυξη και κοινωνική δικαιοσύνη να συμμετέχουν στις εκλογές. Κάθε ψήφος μάς δίνει δύναμη!» σημείωσε.