Κικίλιας: Πάνω από 100.000 ραντεβού έκλεισαν σε μία ημέρα οι 40αρηδες

Περισσότεροι από 100.000 πολίτες ηλικίας από 40 έως 44 ετών έκλεισαν ραντεβού για τον εμβολιασμό τους και με τα υπόλοιπα τρία διαθέσιμα εμβόλια κατά του κορονοϊού (Pfizer/BioNTech, Moderna, Johnson & JohnsoN), την πρώτη κιόλας ημέρα του ανοίγματος της πλατφόρμας, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι πρότινος η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα εμβολιαζόταν μόνο με το AstraZeneca.

«Δηλώνω την ικανοποίησή μου γιατί μέσα σε μία μέρα, από χτες μέχρι σήμερα, έκλεισαν ραντεβού πάνω από 100.000 συμπολίτες μας στις ηλικίες 40-44. Αυτό δείχνει την τεράστια βούληση και το ενδιαφέρον που υπάρχει από όλους τους Έλληνες, σε κάθε ηλικία, να κλείσουν ραντεβού και να εμβολιαστούν», δήλωσε ο κ. Κικίλιας, ο οποίος επισκέφθηκε το εμβολιαστικό κέντρο του Κέντρου Υγείας Καλαμάτας.

«Είναι επίσης εμφανές, ότι οι υγειονομικοί μας δουλεύουν με επαγγελματισμό, με αυταπάρνηση και, κυρίως, αντιμετωπίζουν τους συμπολίτες μας με αξιοπρέπεια και σεβασμό, με τον τρόπο που θέλουμε να λειτουργεί το Δημόσιο στη σχέση του με τους πολίτες», επισήμανε και πρόσθεσε:

«Και είναι παράδειγμα πλέον ο τρόπος με τον οποίο εμβολιάζουμε σε όλη τη χώρα, του πώς πρέπει να εννοείται η σχέση ελληνικού Δημοσίου και πολίτη, στην παροχή υπηρεσιών – στην περίπτωσή μας υπηρεσιών υγείας. Θα συνεχίσουμε να εμβολιάζουμε με αυτούς και ακόμα πιο ταχείς ρυθμούς».