Κλειστά σχολεία τη Δευτέρα 24-1-2022 σε Εύβοια (Ερέτρια, Κάρυστο)

Ο ένας μετά τον άλλον οι δήμοι στην Εύβοια αποφασίζουν το κλείσιμο των σχολείων, προληπτικά, μέχρι και την ερχόμενη Τετάρτη έτσι ώστε να περάσει το κύμα κακοκαιρίας το οποίο σύμφωνα με τους ειδικούς θα πλήξει την περιοχή. Ήδη, ο δήμος Ερέτριας αποφάσισε το κλείσιμο των σχολείων μέχρι την Τετάρτη όπως επίσης και ο δήμος Καρύστου και αναμένεται η απόφαση για τον δήμο Λίμνης-Μαντουδίου-Αγίας ‘Αννας ενώ δεν αποκλείεται παρόμοιες αποφάσεις να έχουμε και σε άλλες περιοχές στους υπόλοιπους δήμους της Στερεάς Ελλάδας κυρίως λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών.

Ωστόσο οι προετοιμασίες για το δεύτερο κύμα της κακοκαιρίας είναι σε εξέλιξη. Μέχρι τώρα τα προβλήματα που δημιούργησε η Ελπίδα σε όλη τη Στερεά Ελλάδα είναι περιορισμένα και αντιμετωπίζονται.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται στην Εύβοια και στον ορεινό όγκο της Ευρυτανίας.

Στην Εύβοια χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες λόγω της χιονόπτωσης αλλά κυρίως λόγω του παγετού που επικρατεί στους δρόμους.