Κλειστά τα σχολεία του βόρειου τομέα Αττικής την Πέμπτη 10-3-2022

Στην απόφαση, να διακοπεί η δια ζώσης λειτουργία των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Αττική για αύριο Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022 στον Βόρειο Τομέα καθώς και σε περιοχές της Ανατολικής και Δυτικής Αττικής, προχώρησε η Περιφέρεια μετά από διαβούλευση του περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, τους αντιπεριφερειάρχες, τους δημάρχους και τους εμπλεκόμενους φορείς, σχετικά με την επικείμενη κακοκαιρία. Στα κλειστά σχολεία θα γίνει τηλεκπαίδευση.

Η απόφαση λήφθηκε για προληπτικούς λόγους σχετικούς με την ασφάλεια μαθητών και καθηγητών αφού αξιολογήθηκαν τα καιρικά δεδομένα, οι χαμηλές θερμοκρασίες, η πανδημία κ.λπ.

Ειδικότερα, συμφωνήθηκε να μην πραγματοποιηθούν αύριο δια ζώσης μαθήματα στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης:

– στο σύνολο της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα Αττικής

– στην Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής, με εξαίρεση τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης όπου θα παραμείνουν όλα ανοιχτά εκτός από το 3ο Δημοτικό Πανοράματος και το 2ο -3ο γυμνάσιο Βούλας (κλειστά).

– στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής θα είναι κλειστά όλα τα σχολεία του Δήμου Φυλής, ενώ στον Δήμο Μάνδρας- Ειδυλλίας κλειστά θα είναι τα σχολεία στις Δημοτικές ενότητες Βιλίων και Ερυθρών.

Ανοιχτά θα είναι όλα τα σχολεία στις ΠΕ: Κεντρικού Τομέα, Πειραιώς, Νήσων, Νοτίου Τομέα και Δυτικού Τομέα Αθηνών.

Σημειώνεται ότι η λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών, εμπίπτει στις αρμοδιότητες των δήμων οι οποίοι και θα ενημερώσουν τους ενδιαφερόμενους.

Τα ζητήματα τηλεκπαίδευσης ρυθμίζονται από το υπουργείο Παιδείας, τις ανακοινώσεις του οποίου, οφείλουν να παρακολουθούν οι ενδιαφερόμενοι.

Για την Παρασκευή 11 Μαρτίου θα ληφθεί απόφαση αφού εκτιμηθούν αύριο τα δεδομένα.

Με αφορμή τη σχετική απόφαση ο κ. Πατούλης, συστήνει προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους σε περιοχές με χιονόπτωση να κάνουν χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων και να ακολουθούν τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας.

Σχετικά με τα σχολεία επισήμανε: «Δεδομένου ότι μέχρι τη στιγμή αυτή η εικόνα των μετεωρολόγων είναι ότι το ψυχρό κύμα της κακοκαιρίας είναι σε εξέλιξη και αναμένεται να ενταθεί αύριο Πέμπτη αποφασίσαμε για προληπτικούς λόγους τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε συγκεκριμένες περιοχές να μην λειτουργήσουν δια ζώσης. Στην απόφαση αυτή καταλήξαμε για να διαφυλάξουμε την υγεία και την ασφάλεια, τόσο των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού, όσο και αυτών που μετακινούνται από και προς τα σχολεία για να μεταφέρουν τα παιδιά».

Τέλος σημειώνεται ότι η Περιφέρεια έχει σε ετοιμότητα τα απαραίτητα μέσα και προσωπικό για να ανταπεξέλθει όπου υπάρξει ανάγκη.

Τηλεκπαίδευση την Πέμπτη στις περιοχές όπου τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γενικού γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του ΥΠΑΙΘ, Αλέξανδρου Κόπτση, «τηλεκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί αύριο, Πέμπτη 10 Μαρτίου, στις περιοχές στις οποίες τα σχολεία παραμένουν κλειστά με απόφαση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Διευκρινίζεται, ότι η τηλεκπαίδευση πραγματοποιείται τις πρωινές ώρες και για την πρωτοβάθμια και για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σύμφωνα με το πρόγραμμα που στέλνουν οι διευθυντές και οι εκπαιδευτικοί στους γονείς και τους μαθητές.