Κλειστά τα σχολεία σε Ηράκλειο, Χανιά την Τρίτη 25-1-2022

Απόφαση να μείνουν κλειστά και αύριο Τρίτη 25 Ιανουαρίου τα σχολεία, έλαβε ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, λόγω της κακοκαιρίας που επικρατεί στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου. Η απόφαση αφορά όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η αναστολή λειτουργείας των σχολείων αποφασίστηκε «εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών και των προβλημάτων που δημιουργούνται στην εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την αποφυγή της διασποράς του Covid – 19». Με απόφαση του ΔΟΠΑΦΜΑΗ, κλειστοί θα παραμείνουν την Τρίτη και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί Ηρακλείου.

Χανιά: Κλειστά σχολεία και δρόμοι λόγω της κακοκαιρίας

Σε αυξημένη επιφυλακή βρίσκεται το σύνολο του κρατικού μηχανισμού στα Χανιά, προκειμένου να αντιμετωπισθούν τυχόν προβλήματα απο την κακοκαιρία που πλήτει την περιοχή.

Με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Νίκου Καλογερή διακόπτεται η κυκλοφορία των οχημάτων στον επαρχιακό δρόμο, Χανιά – Θέρισος – Ζούρβα στο τμήμα Περιβόλια – Θέρισο – Ζούρβα και Θέρισο- Δρακώνα, στον δρόμο Λάκκοι- Ομαλός, καθώς και στο οδικό τμήμα Βρύσες – Χώρα Σφακίων, από Αλίκαμπο μέχρι Χώρα Σφακίων.

Επίσης θα διακόπηκε η κυκλοφορία στην παράκαμψη του επαρχιακού δρόμου Νεροκούρου Μαλάξα μέσω Κέραμου προς Κοντόπουλα.
Από τον Δήμο Χανίων γνωστοποιείται ότι λόγω των έκτακτων δυσμενών καιρικών συνθηκών, όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις του dήμου θα Χανίων θα παραμείνουν κλειστές, εν;v κλειστό είναι και το κολυμβητήριο της πόλης.

Παράλληλα, στο πλαίσιο εφαρμογής απόφασης του υπουργείο Εσωτερικών δεν θα λειτουργήσουν το απόγευμα οι υπηρεσίες των ΚΕΠ του δήμου.

Κλειστά στο σύνολο της Περιφερειακής Ενότητας θα παραμείνουν και αύριο Τρίτη όλα τα σχολεία, ενώ ανεστάλη, με απόφαση της πρυτανείας του Πολυτεχνείου Κρήτης, η διεξαγωγή εξετάσεων για σήμερα Δευτέρα και αύριο, Τρίτη.