Άνοιξε η Ακρόπολη, θα λειτουργήσει έως τις 8 μ.μ.

Κανονικά θα λειτουργήσει έως τις 20:00 ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης, ο οποίος είχε κλείσει λόγω του έκτακτου δελτίου της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), που έκανε λόγο για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή της Αθήνας. «Σε νεότερη επικοινωνία με την ΕΜΥ και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και εφόσον δεν εκδηλώθηκαν τέτοια φαινόμενα αποφασίστηκε να ανοίξει εκ νέου ο αρχαιολογικός χώρος για τους επισκέπτες», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Θυμίζουμε ότι κεραυνός που έπεσε νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης 17/4/2019 στο αλεξικέραυνο κοντά στο Ερέχθειο τραυμάτισε τέσσερα άτομα, δυο αρχαιοφύλακες και δυο τουρίστες. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν για τις πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός και ήδη οι δύο επισκέπτες αποχώρησαν, ενώ οι δυο αρχαιοφύλακες παρέμειναν στο νοσοκομείο. Η μία αρχαιοφύλακας φέρει εγκαύματα από το χτύπημα του κεραυνού και τα τραύματά της κάθε άλλο παρά ελαφρά, όπως αρχικά ανακοινώθηκε, θεωρούνται.

Όπως ενημέρωσε με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, «… η πτώση του κεραυνού είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά από γυάλινα θραύσματα δύο αρχαιοφύλακες που βρίσκονταν μέσα σε δύο κοντινά φυλάκια και δύο επισκέπτες του αρχαιολογικού χώρου, που βρίσκονταν έξω από τα φυλάκια».

Όπως συμπληρώνει η ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ, «όλοι τους διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός και σύμφωνα με την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας οι δύο επισκέπτες αποχώρησαν ήδη από το νοσοκομείο, αφού πρώτα τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Οι δύο αρχαιοφύλακες παρέμειναν στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους. Παράλληλα», συνεχίζει η ανακοίνωση, «η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ενημέρωσε σχετικά τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Σημειώνεται ότι δεν προκλήθηκαν ζημιές στα μνημεία του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης».