Νότια Κορέα: Νεκρός ένας ακόμη τραγουδιστής της Κ-pop

Ο νοτιοκορεάτης ηθοποιός και τραγουδιστής Τσα Ιν-χα βρέθηκε νεκρός μέσα στο σπίτι του, ο τρίτος νεαρός καλλιτέχνης στη χώρα που πεθαίνει τους τελευταίους δύο μήνες εν μέσω διαλόγου για τις έντονες κοινωνικές πιέσεις που αντιμετωπίζουν οι καλλιτέχνες στη χώρα, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

Ένας αξιωματούχος της αστυνομίας είπε στο Reuters ότι ο 27χρονος Τσα βρέθηκε νεκρός την Τρίτη και ότι η αιτία θανάτου του δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή.

Ο Τσα, το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Λι Τζάε-χο, έκανε την πρώτη του εμφάνιση το 2017 και προηγουμένως ήταν μέλος του πενταμελούς ανδρικού μουσικού συγκροτήματος Surprise U, που κυκλοφόρησε δύο άλμπουμ.

Ο τραγουδιστής και ηθοποιός ανήρτησε στο Instagram, μια ημέρα προτού βρεθεί νεκρός, ένα μήνυμα προς τους θαυμαστές του: “Να προσέχετε όλοι να μην κολλήσετε το κρύωμα”.

Δεν υπήρχαν πληροφορίες που να υποδηλώνουν ότι είχε πέσει θύμα προσωπικών επιθέσεων και διαδικτυακού μπούλινγκ που άλλοι νεαροί καλλιτέχνες της Κ-pop (κορεατικής μουσικής) είχαν δεχτεί.

Τον περασμένο μήνα μια άλλη τραγουδίστρια της K-pop, η 28χρονη Κου Χάρα, βρέθηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της. Η νεαρή καλλιτέχνης δεχόταν προσωπικές επιθέσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο θάνατός της ακολούθησε την, κατά τα φαινόμενα, αυτοκτονία μιας άλλης τραγουδίστριας της K-pop, της Σάλι, πρώην μέλους του γυναικείου μουσικού συγκροτήματος f(x), τον Οκτώβριο. Η 25χρονη Σάλι είχε πει ότι δεχόταν διαδικτυακό μπούλινγκ.