Κρούσματα κορονοϊού σε γιατρούς και νοσοκόμους του «Σωτηρία» (upd2)

Συναγερμός έχει σημάνει στο νοσοκομείο «Σωτηρία», μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων κορονοϊού σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, με αποτέλεσμα η διοίκηση του νοσοκομείο να λάβει την απόφαση να αναστείλει τη λειτουργία της θωρακοχειρουργικής κλινικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες θετικοί βρέθηκαν τρεις γιατροί και δύο νοσηλευτές.

Ταυτόχρονα, άλλα 40 άτομα έχουν μπει σε λίστα ιχνηλάτησης, ώστε να διαπιστωθεί έαν έχουν προσβληθεί ή όχι, ενώ έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 19 τεστ ανίχνευσης.

Με τα παρόντα στοιχεία εκτιμάται η ετοιμότητα λειτουργίας της Θωρακοχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Η Σωτηρία», που εφημερεύει το προσεχές Σάββατο 3 Οκτωβρίου, αναφέρουν πηγές του υπουργείου Υγείας, με αφορμή τα κρούσματα covid-19 που εντοπίστηκαν στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και δημοσιεύματα περί παύσης λειτουργίας της Κλινικής.

Ειδικότερα, εντοπίστηκαν χθες 5 θετικά κρούσματα SARS-CoV-2 (3 ιατρικού προσωπικού και 2 νοσηλευτικού προσωπικού της Κλινικής). Στο πλαίσιο προληπτικού ελέγχου, όλοι οι υπηρετούντες στην Κλινική, συνολικά 38 άτομα, υποβάλλονται σε τεστ Covid. Πραγματοποιήθηκε απολύμανση στη Θωρακοχειρουργική Κλινική και οι 4 νοσηλευόμενοι ασθενείς της παραμένουν σε νοσηλεία μη μετακινούμενοι.