Κυβέρνηση: Προϊόν επιστημονικής φαντασίας τα περί υπουργοποίησης του Στ. Κασσελάκη

«Όχι απλώς είναι κάτι το οποίο είναι παραποιημένο, αλλοιωμένο – δεν είναι αυτό που λέμε παραποίηση της αλήθειας – είναι προϊόν επιστημονικής φαντασίας αυτό το οποίο ισχυρίζεται ο κ. Κασσελάκης» τόνισε σε συνέντευξή του στην εκπομπή live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης για τον ισχυρισμό του κ. Καπνισάκη περί υπουργοποίησης του Στέφανου Κασσελάκη το 2019. «Να σας πω την αλήθεια, προφανώς πρέπει να είμαστε σίγουροι γι’ αυτό που λέμε όταν εκπροσωπούμε όχι μόνο τον εαυτό μας, πολύ περισσότερο τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση. Αλλά, ξέρετε, είναι φοβερό αυτό που προσπαθεί να κάνει ο κ. Κασσελάκης, που ξεφεύγει της επιστημονικής φαντασίας, ξεφεύγει της αλαζονείας, ξεφεύγει της οποιασδήποτε παραβίασης της κοινής λογικής, πάει σε ένα άλλο επίπεδο. Γιατί; Βγάζει μια δεύτερη διαρροή, όπου εκεί αυτή η διαρροή εμπεριέχει και στοιχεία – θα έλεγα – μειωμένης ηθικής και κώδικα τιμής, γιατί χρησιμοποιεί αόριστα, ατεκμηρίωτα ακόμα και πράγματα που έχουν να κάνουν για οικογενειακούς λόγους σε ένα non-paper- έτσι στον αέρα- μόνο και μόνο για να δημιουργήσει εντυπώσεις και παραποιεί την ίδια τη διάψευση του κ. Διαματάρη. Αν διαβάσει κανείς τη διάψευση Διαματάρη, που έχει δημοσιευθεί και στο προφίλ του και στον ΕΘΝΙΚΟ ΚΗΡΥΚΑ με ξεκάθαρο τρόπο διαψεύδει συνολικά τον ισχυρισμό Κασσελάκη και ο κ. Κασσελάκης λέει ότι τον διαψεύδει εν μέρει. Και ξανάρχεται ο κ. Διαματάρης με δεύτερη διάψευση και λέει ότι όλα όσα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Κασσελάκης είναι ψευδή.

Δεν υπήρξε καμία επαφή μεταξύ τους» πρόσθεσε.

Για το νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλο ζευγαριών ο κ. Μαρινάκης είπε «Έρχεται λοιπόν ο πρωθυπουργός και λέει κάτι, που για μένα είναι η ουσία του συγκεκριμένου θέματος. Αυτό το οποίο παρεξήγησε ο κ.Κασσελάκης, δεν είχε ακούσει ποτέ την φράση με το κάρο και το άλογο, εν πάσει περιπτώσει, πάμε στα σοβαρά. Πρώτα πρέπει να εξηγήσουμε, να λύσουμε, να κάνουμε έντονη ίσως αντιπαράθεση, αλλά και αναλυτική επεξήγηση, γιατί είναι ένα θέμα δικαιωμάτων, δεν είναι ένα θέμα μαύρο, άσπρο, να καταλάβουν οι πολίτες τι θέλουμε να κάνουμε. Γιατί έχω δει στον δημόσιο διάλογο να γίνεται ερώτηση για την υιοθεσία, ενός παιδιού που υπάρχει και η απάντηση να αφορά την παρένθετη μητέρα. ‘Ασχετο το έναν από το άλλο».

«Είναι σημαντικό λοιπόν να εξηγήσουμε στον κόσμο και θα το κάνουμε και θέλω να γίνει σαφές θα το κάνουμε πολύ γρήγορα. Θα έχουμε άμεσα την εκκίνηση μιας διαδικασίας ενημέρωσης, συζήτησης, και σε επίπεδο κομμάτων, προφανώς πολιτικού διαλόγου και σε επίπεδο διαλόγου με την κοινωνία. Εμείς δεν θέλουμε να υπάρχει ανασφάλεια στην κοινωνία, και σε επίπεδο κοινοβουλευτικής ομάδας, πρέπει να ενημερωθούν όλοι» πρόσθεσε.

Επίσης υπογράμμισε ότι πρόκειται για ένα θέμα δικαιωμάτων, ευαίσθητο, το οποίο, όπως είπε, δεν πρέπει να πολώνει, ούτε να διχάζει. «Πρέπει να εξηγηθεί. Και αφού εξηγηθεί, σε όλους μας, και από όλους μας που έχουμε την ευθύνη, στην συνέχεια, προφανώς, θα ανακοινωθεί και το χρονοδιάγραμμα. Τι είπε ο πρωθυπουργός; Ούτε το επέσπευσε, ούτε το «πάγωσε». Τι είπε, θα ξεκινήσουμε άμεσα την συζήτηση, σας το λέω και εγώ, επιβεβαιώνοντας με πολύ μεγάλη σαφήνεια ότι είπε ο πρωθυπουργός, και στην συνέχεια θα δούμε και θα ανακοινώσουμε πως θα ψηφιστεί αυτό το νομοσχέδιο» συμπλήρωσε ο κ. Μαρινάκης.

Τέλος για την επίσκεψη Μπλίνκεν είπε ότι είναι μία πάρα πολύ σημαντική συνάντηση μεταξύ του πρωθυπουργού και του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών. «Θα συζητηθούν οι εξελίξεις στην περιοχή μας, σηματοδοτεί η επίσκεψη αυτή, για ακόμα μία φορά, τον σημαίνοντα ρόλο, τον πρωταγωνιστικό ρόλο που παίζει η Ελλάδα, συνολικά αλλά και στην περιοχή ευρύτερα. Η ατζέντα έχει μέσα και τις εξελίξεις στην Μέση Ανατολή, συνολικά τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, λόγω των πολέμων που έχουμε κοντά μας και βέβαια και τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών» είπε.

«Οι σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ θεωρώ ότι είναι στο καλύτερο δυνατό σημείο, στο υψηλότατο επίπεδο και προφανώς και όλα τα υπόλοιπα τα οποίο θα έχει μέσα η ατζέντα. Είναι καλύτερο, επειδή είναι ζητήματα καίριας σημασίας να μην προτρέχουμε, σίγουρα θα γίνουν ανακοινώσεις. Οι διπλωματικές και οι στενές σχέσεις που έχουμε με τις ΗΠΑ, οι αμυντικές σχέσεις της χώρας μας με τις ΗΠΑ δεν ετεροκαθορίζονται» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος βάζει το χέρι του στη φωτιά ότι έχει σωστή ενημέρωση από τον προϊστάμενο του;

«Επειδή μιλά αβίαστα για ‘fake news’ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, βάζει το χέρι του στη φωτιά ότι έχει σωστή ενημέρωση από τον Προϊσταμενό του; Ο κ. Μαρινάκης επιχειρεί να εμφανίσει τον κ. Κασσελάκη ως ‘αρθρογράφο υποστηρικτή’ του κ. Μητσοτάκη. Μάλλον αγνοεί ότι ο τελευταίος είχε ζητήσει προσωπικά τη βοήθεια του κ. Κασσελάκη για οικογενειακά του ζητήματα, εκφράζοντάς του επανειλημμένως την εκτίμησή του. Επίσης, αν ο κ. Μαρινάκης δεν έχει ενημέρωση από τον Προϊστάμενό του σχετικά με το ποιο ήταν το προτεινόμενο Υπουργείο πριν από τις εκλογές του 2019, ας ενημερωθεί από τον κ. Διαματάρη».

Αυτά αναφέρουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σχετικά με την απάντηση που έδωσε ο Παύλος Μαρινάκης περί αποκυήματος φαντασίας για την αναφορά που κάνει ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μανώλης Καπνισάκης, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Documentο που κυκλοφορεί αύριο, ότι το 2019, προ των εθνικών εκλογών, ο Αντώνης Διαματάρης προσέγγισε τον κ. Κασσελάκη για λογαριασμό του Κυριάκου Μητσοτάκη και του πρότεινε θέση εξωκοινοβουλευτικού υπουργού, την οποία ο κ. Κασσελάκης αρνήθηκε.

Οι ίδιες πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή διάψευση του κ. Διαματάρη μέσω ανάρτησης του στο «Χ», αναφέρουν: «ο κ. Διαματάρης ουσιαστικά διατείνεται ότι η πρόταση για την ανάληψη υπουργείου από τον κ. Κασσελάκη έγινε με δική του πρωτοβουλία και χωρίς την έγκριση του κ. Μητσοτάκη. Βολική απάντηση και υπεκφυγή, η οποία γίνεται ακόμη πιο βολική με την αναφορά ότι η πρόταση έγινε ‘μετά τις εθνικές εκλογές’… Η αλήθεια είναι ότι έγινε προ των εκλογών του 2019, όπως ακριβώς το ανέφερε ο διευθυντής του γραφείου του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ. Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας…».