Μάνος Δασκαλάκης, πατέρας Τζωρτζίνας: Τα στοιχεία είναι αδιάσειστα

«Τα στοιχεία είναι αδιάσειστα» δήλωσε έξω από το γραφείο της 18ης τακτικής ανακρίτριας ο Μάνος Δασκαλάκης, αμέσως μετά την παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας που δήλωσε σε βάρος της συζύγου του Ρούλας Πισπιρίγκου για τον θάνατο της 9χρονης κόρης τους Τζωτρζίνας.

Ο πατέρας των τριών κοριτσιών σε δηλώσεις του ανέφερε για την προσωρινά κρατούμενη σύζυγο του, «δεν μπορώ να πιστέψω ότι έχει διαπράξει κάτι τέτοιο. Είμαι σοκαρισμένος» ενώ συμπλήρωσε πως «τα στοιχεία όμως είναι αδιάσειστα. Μέχρι τώρα ήταν υπόδειγμα μητέρας μπροστά μας».

Είπε επίσης πως «περιμένουμε να λάμψει η αλήθεια και περιμένουμε τα συμπεράσματα των αρχών για τους θανάτους και των άλλων δύο παιδιών. Τόσα χρόνια που οι εκθέσεις των ιατροδικαστών απέδιδαν τον θάνατο των παιδιών σε παθολογικά αίτια, κυνηγούσαμε να πάρουμε μια απάντηση, κυρίως για τη Μαλένα».

Ο 30χρονος δέχθηκε ερώτηση για περιστατικά κακοποίησης της Τζωτρζίνας που σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες είχαν καταγγελθεί στο παρελθόν και απάντησε κατηγορηματικά πως δεν είχε διαπιστωθεί τίποτε επιλήψιμο σε βάρος του παιδιού: «Την πρώτη φορά -ανέφερε για τις επίμαχες καταγγελίες- είχε έρθει αρμόδια υπηρεσία στο σπίτι και δεν είχε διαπιστώσει κάτι και την δεύτερη φορά, όταν είχαν πάει στο Καραμανδάνειο όπου διαπιστώθηκε ότι το παιδί είχε κάποιο δερματικό πρόβλημα».

Ο σύζυγος της κατηγορουμένης για τον θάνατο του 9χρονου παιδιού, ερωτηθείς αν επιθυμεί να στείλει κάποιο μήνυμα στην μητέρα των παιδιών του απάντησε αμέσως πως «δεν έχω να πω τίποτε άλλο σε εκείνη. Την πρώτη ημέρα με πήρε τηλέφωνο, μετά δεν απάντησα ξανά. Τα στοιχεία σε βάρος της είναι αδιάσειστα».

Ο δικηγόρος Δημήτρης Καράμπελας που συνόδευσε τον κ. Δασκαλάκη στο ανακριτικό γραφείο δήλωσε: «Μετά από δυο μήνες επισταμένων ερευνών σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, εμπειρότατοι αξιωματικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος της Τζωρτζίνας οφείλεται σε δολοφονία. Τα συμπεράσματα επιβεβαίωσαν έμπειροι εισαγγελείς και η ανακρίτρια με την άσκηση της ποινικής δίωξης, το ένταλμα σύλληψης και την απόφαση προσωρινής κράτησης. Ο εντολέας μου μετά το πρώτο σοκ έχει πεισθεί ότι ο θάνατος της Τζωρτζίνας οφείλεται σε δολοφονία. Πρόκειται για στυγνή δολοφονία ενός μικρού παιδιού που τελέστηκε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Στη ποινική διαδικασία ο εντολέας μου υποστηρίζει την κατηγορία για να δικαιωθεί η μνήμη των παιδιών του και ως φόρος τιμής στη μνήμη της Τζωρτζίνας. Με ενδιαφέρον αναμένονται και τα αποτελέσματα των ερευνών για να μάθει που οφείλεται και ο θάνατος των άλλων δυο παιδιών. Η υπερασπιστικοί ισχυρισμοί από την πλευρά της κατηγορουμένης, για να αποδοθεί ο θάνατος της Τζωρτζίνας σε αμελή ιατρική συμπεριφορά, είναι όχι μόνο αβάσιμοι και εκτός των ορίων λογικής, αλλά και ιταμή προσβολή για την ιατρική κοινότητα. Ευτυχώς ζούμε σε ένα κράτος δικαίου με συνταγματικές εγγυήσεις και με δικαιοσύνη που απονέμεται από άξιους δικαστικούς λειτουργούς και δεν έχουμε ανάγκη από λαϊκά δικαστήρια».

Ο κ. Καράμπελας επεσήμανε επίσης πως ενώπιον της ανακρίτριας επιβεβαίωσαν ότι η Τζωρτζίνα ετάφη με το τάμπλετ της, μετά από επιθυμία της 33χρονης μητέρας. Ανέφερε δε, πως αν και στα άλλα δύο παιδιά η κατηγορουμένη είχε αντίστοιχα ζητήσει να ταφούν με κάποιο προσωπικό τους αντικείμενο, η επιλογή του τάμπλετ για την μεγαλύτερη κόρη της, «φαίνεται πολύ περίεργη».