Μήνυμα ειρήνης από Ολυμπιακό και Σαχτάρ Ντόνετσκ – Μαρινάκης: Να σταματήσει ο πόλεμος

Το αγωνιστικό μέρος του φιλικού αγώνα ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Σαχτάρ Ντόνετσκ για την ενίσχυση των Ουκρανών προσφύγων στο «Γ. Καραϊσκάκης» περνά σε δεύτερη μοίρα, αφού ο σκοπός ήταν ιερός. Παρουσία του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια και του πρέσβη της Ουκρανίας στην Ελλάδα Σεργκέι Σουτένκο, οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων αγωνίστηκαν στέλοντας μήνυμα κατά της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία. Με λούτρινα κουκλάκια σε κάθε θέση στις κερκίδες για τα παιδιά των προσφύγων και με κεντρικό σύνθημα «ποδόσφαιρο για την ειρήνη, να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία» και σε συγκινητικό κλίμα ο Ολυμπιακός αναδείχτηκε νικητής, με 1-0, με γκολ του Τικίνιο.

https://pbs.twimg.com/media/FP7V8YGXwAIkSDn?format=jpg&name=small

Η ομάδα του Πειραιά είχε την πρώτη καλή στιγμή της αγώνα στο 13’ με τον Ρέαμπτσιουκ να βγάζει στην αντεπίθεση τον Βαλμπουενά, ο Γάλλος να στρώνει στον Φορτούνη, ο οποίος έστειλε την μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι. Στο 17’ ο Μασούρας γέμισε από τα δεξιά, ο Τικίνιο προσπάθησε να απειλήσει με το κεφάλι, χωρίς να καταφέρει να βρει εστία.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν στο παιχνίδι με διάθεση να επιτεθούν και στο 20’, ο Κονοπλιά επιχείρησε το σουτ έξω από την περιοχή, με τον Κρίστινσον να μπλοκάρει. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο Ολυμπιακός πάτησε στην αντίπαλη περιοχή, ο Μασούρας μετά από σέντρα του Φορτούνη «σημάδεψε» το οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά ο Τικίνιο προώθησε την μπάλα στα δίχτυα. Στο 28’ ο Πέδρο Μαρτίνς πραγματοποίησε την πρώτη του αλλαγή με τον Αγκιμπού Καμαρά να παίρνει τη θέση του Μπουχαλάκη.

Ο ρυθμός έπεσε λίγο με τις δύο ομάδες να έχουν λιγοστές ευκαιρίες για να σημειώσουν κάποιο τέρμα. Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Μαρτίνς άλλαξε όλη την ομάδα εκτός από τον Κρίστινσον, τον Τικίνιο και τον Α. Καμαρά.

Στο 49’ η Σαχτάρ έφτασε κοντά στην ισοφάριση, ωστόσο ο Κρίστινσον έπεσε στη γωνία του και έδιωξε το σουτ του Μούντρικ. Ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού αντέδρασε θετικά και στο 60’ στο σουτ που επιχείρησε ο Στεπανένκο έξω από την περιοχή. Οι «ερυθρόλευκοι» απάντησαν στις ευκαιρίες με το μακρινό σουτ του Λόπες στο 68’ και αυτό του Λαλά στο 73’. Ο Πέδρο Μαρτίνς έδωσε χρόνο συμμετοχής και στον Ηλία Καραργύρη κάτω από τα δοκάρια με το παιχνίδι να ολοκληρώνεται στο 1-0.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Κρίστινσον (90’ Καραργύρης), Βρουσάι (46’ Λαλά), Μανωλάς (46’ Παπασταθόπουλος), Παπαδόπουλος (46’ Ο. Μπα), Ρέαμπτσιουκ (46’ Σισέ), Μπουχαλάκης (28’ Α. Καμαρά), Κούντε (Μ. Καμαρά), Βαλμπουενά (46’ Ονιεκουρού), Μασούρας (46’ Λόπες), Φορτούνης (46’ Καρβάλιο), Τικίνιο.

Μαρινάκης: «Να σταματήσει αυτός ο πόλεμος»

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης θέλησε να στείλει και ο ίδιος μήνυμα ειρήνης, με την ολοκλήρωση της φιλικής αναμέτρησης ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ουκρανική Σαχτάρ Ντόνετσκ στο «Γ. Καραϊσκάκης». «Να σταματήσει αυτός ο πόλεμος» δήλωσε ο διοικητικός ηγέτης των «ερυθρόλευκων» τονίζοντας πως είναι σημαντικό που η πρωτοβουλία της Σαχτάρ να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία μέσω φιλικών αναμετρήσεων ξεκίνησε από την Ελλάδα και τον φιλικό αγώνα απέναντι στον Ολυμπιακό.

Συγκεκριμένα, ο Βαγγέλης Μαρινάκης επισήμανε μετά τη νίκη με 1-0 του Ολυμπιακού επί της Σαχτάρ: «Είχαμε την ευκαιρία να οργανώσουμε αυτό το φιλικό παιχνίδι. Αν και κλείστηκε πολύ σύντομα. Είχαμε μόνο την Παρασκευή για να δουλέψουμε πάνω σε αυτό. Είναι πολύ σημαντικό ότι αυτή η πρωτοβουλία, μια σειρά δηλαδή από φιλικούς αγώνες, ξεκινάει από την Ελλάδα. Θέλουμε να περάσουμε το μήνυμα να σταματήσει αυτός ο πόλεμος το συντομότερο δυνατόν. Να σταματήσουν να χάνονται καθημερινά αθώες ψυχές. Δεν μας ενδιαφέρουν οι πολιτικές. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να περάσουμε το μήνυμα να σταματήσει αυτός ο πόλεμος».

https://pbs.twimg.com/media/FP7EVK4XIAU6rNj?format=jpg&name=small

Στον φιλανθρωπικό αγώνα για την ενίσχυση της Ουκρανίας ο Δένδιας

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας παρευρίσκεται μαζί με τον πρέσβη της Ουκρανίας στην Ελλάδα Σεργκέι Σουτένκο στον φιλανθρωπικό ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ του Ολυμπιακού και της Σαχτάρ, που διεξάγεται στο στάδιο «Γ. Καραϊσκάκης» για την ενίσχυση των Ουκρανών προσφύγων.

«Είναι πολύ σημαντικό, νομίζω, ότι αυτή η επαινετέα πρωτοβουλία της Σαχτάρ ξεκινάει από εδώ, από την Αθήνα και από τον αγώνα με τον Ολυμπιακό. Και είμαι σίγουρος ότι το ελληνικό κοινό θα ανταποκριθεί θερμά σε αυτή την προσπάθεια. Ξαναλέω έχει έναν καλό σκοπό: την ενίσχυση του λαού της Ουκρανίας, την προσπάθεια που κάνει για την ελευθερία και για την εθνική του ανεξαρτησία» επισήμανε σε δήλωσή του πριν από την έναρξη του αγώνα ο Νίκος Δένδιας.

Μάλιστα, υπογράμμισε πως η ελευθερία και η εθνική ανεξαρτησία είναι κάτι που πάντα είναι στην καρδιά των Ελλήνων και έκανε μια μικρή προσωπική σημείωση: «Το γεγονός ότι εγώ, ένας βαθύς Παναθηναϊκός, είμαι σήμερα εδώ δείχνει πόσο σπουδαίο είναι αυτό το πράγμα που γίνεται.