Μαρινάκης: «Ό,τι χειρότερο υπάρχει η ΕΠΟ» – Αλαφούζος: Να έρθουν καλύτεροι διαιτητές

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και πρόεδρος της Super League, Βαγγέλης Μαρινάκης, βγήκε από τα γραφεία της ΕΠΟ περίπου τέσσερις ώρες μετά την έναρξη της σύσκεψης στην Ομοσπονδία μεταξύ ΕΠΟ, ΚΕΔ και των συλλόγων που μετέχουν στα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας, με θέμα τη διαιτησία.

Κατά την έξοδό του, όπως συνέβη και με τον Δημήτρη Μελισσανίδη νωρίτερα, δεν έκανε δηλώσεις, αρκούμενος να πει στους παριστάμενους δημοσιογράφους: «Δεν ξέρετε τι είναι η ΕΠΟ; Χρειάζεται να πω εγώ τι είναι η ΕΠΟ; Ό,τι χειρότερο υπάρχει».

Ο Αλαφούζος αιτήθηκε να έρθουν καλύτεροι διαιτητές κι έθεσε την ΚΕΔ και την ΕΠΟ προ των ευθυνών τους

Περίπου μία ώρα κράτησε η παρουσία του ιδιοκτήτη του Παναθηναϊκού, Γιάννη Αλαφούζου στη συνάντηση των έξι ομάδων που μετέχουν στα εφετινά play off της Super League με τον αρχιδιαιτητή Στιβ Μπένετ και τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκο, το μεσημέρι της Δευτέρας (27/3), καθότι είχε ενημερώσει πως θα έπρεπε να αποχωρήσει λόγω μίας πολύ σοβαρής επαγγελματικής υποχρέωσής του μέσα στη μέρα.

Ο μεγαλομέτοχος και πρόεδρος της «πράσινης» ΠΑΕ ήταν απ’ τους πρώτους που πήραν το λόγο στη συνάντηση, εστιάζοντας εξαρχής στο σοβαρότατο πρόβλημα που υπάρχει με τη χαμηλή ποιότητα των ξένων διαιτητών που έρχονται στην Ελλάδα και στις κινήσεις που θα πρέπει να γίνουν ακολούθως από την ΚΕΔ και την ομοσπονδία πάνω στο θέμα των διαιτητών των play off και play out.

Ο κ. Αλαφούζος ανέφερε πως είναι ανεπίτρεπτο να έρχονται διαιτητές χαμηλού επιπέδου «τύπου Νταμπάνοβιτς» (διαιτητής του αγώνα της πρεμιέρας των play off με την ΑΕΚ) και τόνισε στον Στιβ Μπένετ, πως είναι δική του υποχρέωση να να διασφαλίσει την παρουσία ξένων διαιτητών υψηλότερου επιπέδου στο πρωτάθλημα.

Επισήμανε επίσης πως είχε επικοινωνία επί προσωπικού με υψηλά κλιμάκια της UEFA, όπου του μεταφέρθηκε η δυσκολία, αλλά και η αρνητική διάθεση που υπάρχει από αρκετούς ρέφερι επιπέδου UEFA Elite να έρθουν στην Ελλάδα, προσθετοντας πως ακόμη και σ’ αυτή τη συνθήκη είναι υποχρέωση της ομοσπονδίας να εγγυηθεί ένα σαφώς υψηλότερο επίπεδο των διαιτητών στους αγώνες που θα ακολουθήσουν.

Μάλιστα ανέφερε πως το αμέσως επόμενο επίπεδο απ’ την κατηγορία UEFA Elite, δεν θα πρέπει να είναι διαιτητές επιπέδου… Νταμπάνοβιτς, διότι υπάρχουν πολλοί καλοί διαιτητές από μεγάλα πρωταθλήματα επιπέδου UEFA Category One, με τους οποίους επιβάλλεται να υπάρξει μία σημαντική προεργασία από την ομοσπονδία και τον αρχιδιαιτητή, ώστε να έρθουν και να σφυρίξουν στα ελληνικά παιχνίδια.

Σε αποστροφή του λόγου του δε, υπογράμμισε πως ο ίδιος δεν θα ήταν αρνητικός στο να οριστούν και να σφυρίξουν σε αγώνες ακόμη κι Έλληνες διαιτητές, με τη αυστηρή προϋπόθεση πως θα υπάρξουν σοβαρές κυρώσεις σε βάρος τους, εάν κάνουν λάθη που θα αλλοιώσουν τις βαθμολογικές ισορροπίες των play off, συμπληρώνοντας πως και η ΚΕΔ θα αναλάβει αντίστοιχα και τις δικές της ευθύνες πάνω σ’ αυτό.

Ο κ. Αλαφούζος κατέληξε λέγοντας πως το ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό είναι ένα και μόνο, να υπάρξει ισονομία σ’ όλη τη σειρά των αγώνων κατάταξης των play off  και play out. Μετά την αποχώρησή του απ’ την αίσθουσα συσκέψεων, παρέμεινε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Λεωνίδας Μπουτσικάρης εκπροσωπώντας τους «πράσινους» στην όλη διαδικασία.