Μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού 3-1 την ΑΕΚ στην OPAP ARENA, νίκες για ΠΑΟ, ΠΑΟΚ, Άρη, Λεβαδειακό

Την πρώτη της ήττα μετά από 14 διαδοχικές νίκες στην ΟΠΑΠ Αρένα υπέστη η ΑΕΚ, που έχασε 3-1 από τον Ολυμπιακό στην 26η αγωνιστική της Super League. Με καρδιά πρωταθλητή, οι «ερυθρόλευκοι» πήραν τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς και μπήκαν για τα καλά στη διεκδίκηση του τίτλου, ενόψει των play off. Οι Μουκουντί (50΄-αυτογκόλ), Μπακαμπού (53΄) και Κανός (67΄) σκόραραν για τους νικητές, ενώ μείωσε για την ΑΕΚ ο Τσούμπερ στο 81΄.

Με τον Σέρχιο Αραούχο να επιστρέφει μετά από καιρό στην κορυφή της επίθεσης, παρέταξε την ΑΕΚ ο Ματίας Αλμέιδα. Η «έκπληξη» είχε να κάνει με την παρουσία του Λιβάι Γκαρσία στον πάγκο, καθώς ο πρώτος σκόρερ της ομάδας ανάρρωσε σε χρόνο-ρεκόρ από τη θλάση που είχε υποστεί και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί εφόσον προέκυπτε ανάγκη. Με τον Αργεντινό στην κορυφή, τον Πινέδα πίσω του και την ταυτόχρονη χρησιμοποίηση των Γκατσίνοβιτς, Σιμάνσκι, Γιόνσον, ο Αλμέιδα «φόρτωσε» τη μεσαία γραμμή χωρίς να παραμελεί την ανάπτυξη στο πλάτος του γηπέδου. Από την άλλη πλευρά ο Μίτσελ εμπιστεύτηκε την ενδεκάδα που έχει ωθήσει σε αγωνιστική ανάκαμψη τον Ολυμπιακό, χωρίς βέβαια τον τιμωρημένο Παπασταθόπουλο και τον ανέτοιμο Εμβιλά.

Η Ένωση είχε την κατοχή της μπάλας και ασκώντας έντονη πίεση μπήκε πολύ δυνατά στο ματς. Οι «καθαρές» ευκαιρίες της ήταν δύο φάσεις στις οποίες ο Αραούχο πετάχτηκε στην «πλάτη» της άμυνας και προσπάθησε να προλάβει τον Πασχαλάκη. Στην πρώτη (19΄) τον πρόλαβε ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού, στη δεύτερη (45+1΄) έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ. Επίσης, μια κεφαλιά του Πινέδα στο 31΄ από τα δέκα μέτρα, απέκρουσε ο Πασχαλάκης. Οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν να αξιοποιήσουν την ταχύτητα του Μπακαμπού και έχασαν πολύ μεγάλη ευκαιρία στο 34΄ με τον Γάλλο να πλασάρε και τον Αθανασιάδη να αποκρούει με μικρή δόση τύχης.

Τύχη η οποία εγκατέλειψε την ΑΕΚ με το ξεκίνημα του Β΄ ημιχρόνου. Στο 50΄ ο Μπιέλ δοκίμασε ένα γέμισμα μέσα στην περιοχή, η μπάλα βρήκε στο γόνατο του Μουκουντί και κατέληξε στα δίχτυα. Για πρώτη φορά η ΑΕΚ βρέθηκε πίσω στο σκορ στην ΟΠΑΠ Αρένα! Πριν προλάβουν να συνέλθουν από το σοκ, οι «κιτρινόμαυροι» δέχτηκαν και δεύτερο γκολ. Στο 53΄ από «μαγική» μπαλιά του Φορτούνη ο Μπακαμπού έφυγε στην αντεπίθεση και έγραψε το 0-2. Ο Ματίας Αλμέιδα προσπάθησε να αλλάξει τα δεδομένα με τριπλή αλλαγή στο 65΄. Πριν, όμως, προλάβει καλά-καλά να δει αν απέδωσε καρπούς η έμπνευσή του, ο Ολυμπιακός «καθάρισε» το ντέρμπι. Σε ακόμα μία υποδειγματική αντεπίθεση, ο Φορτούνης πέρασε στον Μπακαμπού, εκείνος στον Κανός και ο Ισπανός έγραψε από κοντά στο 0-3 στο 67΄.
Στο 70΄ και χωρίς κανένα λόγο, ο Μπιέλ πήγε με τις τάπες στον αστράγαλο του Αραούχο. Καθαρή κόκκινη κάρτα για τον Ισπανό που γέννησε κάποιες ελπίδες στην ΑΕΚ ότι το αριθμητικό πλεονέκτημα θα μπορούσε να φέρει πιο κοντά το θαύμα. Ο Αλμέιδα έδωσε εντολή για «φουλ επίθεση» βγάζοντας έναν αμυντικό (Χατζισαφί) για να βάλει τον Φερνάντες.
Στο 81΄ ο Στίβεν Τσούμπερ με μακρινό διαγώνιο σουτ μείωσε στο 1-3, ενώ στο 86΄ από σέντρα του Γκαρσία ο Μουκουντί έχασε απίστευτη ευκαιρία να σκοράρει. Αυτό ήταν το σημείο που κρίθηκε οριστικά το ματς αφού η ΑΕΚ τη στιγμή εκείνη είχε τη δυναμική και σίγουρα υπήρχε χρόνος για την ολική ανατροπή.

Ο Ολυμπιακός με αυτή την πολύ μεγάλη νίκη του, παραμένει αήττητος στο πρωτάθλημα με αντίπαλο την ΑΕΚ από τον Φεβρουάριο του 2018. Συνολικά 16 ματς χωρίς ήττα μετρούν οι «ερυθρόλευκοι» εναντίον του «Δικέφαλου» και το σερί αυτό θα δοκιμαστεί ξανά στα play off που προμηνύονται συναρπαστικά.

Διαιτητής: Μαουρίτσιο Μαριάνι (Ιταλία)
Κίτρινες: Άμραμπατ, Βίντα, Τσούμπερ – Μπα, Μπιέλ, Χουάνγκ, Φορτούνης, Ελ Αραμπί
Κόκκινη: Μπιέλ (70΄-δεύτερη κίτρινη)

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Άμραμπατ (66΄ Ελίασον), Γιόνσον (65΄ Τσούμπερ), Γκατσίνοβιτς (65΄ Γκαρσία), Πινέδα, Αραούχο

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ντόη, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Χουάνγκ (90+1΄ Ρέτσος), Σαμασέκου, Μπιέλ, Φορτούνης (72΄ Βρουσάι), Κανός (80΄ Μασούρας), Μπακαμπού (73΄ Ελ Αραμπί)

Πρώτος και καλύτερος στα play off ο Παναθηναϊκός

Με ιδανικό τρόπο ολοκλήρωσε την κανονική περίοδο της Super League ο Παναθηναϊκός, καθώς πέρασε με νίκη 2-0 απ’ το Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής κι επέστρεψε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, μετά την ήττα της ΑΕΚ απ’ τον Ολυμπιακό στην «OPAP Arena», μπαίνοντας πλέον στην εκκίνηση των play off με δύο βαθμούς διαφορά απ’ τους «κιτρινόμαυρους».

Ο Φώτης Ιωαννίδης που μπήκε στην ενδεκάδα την… ύστατη ώρα μετά τον μυϊκό τραυματισμό του Σπόραρ, ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής για τους «πράσινους», σημειώνοντας και τα δύο γκολ του αγώνα και χάρισε την 9η εφετινή εκτός έδρας νίκη για τον Παναθηναϊκό.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο γήπεδο με διάθεση να πάρει τα ηνία απ’ τα πρώτα λεπτά, όμως ο Ατρόμητος ήταν εκείνος που απείλησε πρώτος, όταν μόλις στο 3ο λεπτό, ο Σάρλια ολιγώρησε, ο Κώτσιρας δεν πήγε προς την μπάλα την οποία έκλεψε ο Ρομπάιγ και προσπάθησε να σουτάρει, αλλά ο Σάρλια πρόλαβε κι έκανε ένα καθοριστικό τάκλιν.

Στο 10ο λεπτό ο αγώνας διακόπηκε για 26 λεπτά (με τους παίκτες να παίρνουν εντολή για να πάνε στα αποδυτήρια), όταν υπήρξε εισβολή οπαδών του Ατρόμητου στο ταρτάν δίπλα στον αγωνιστικό χώρο κι επίθεση προς τους 100 οπαδούς των «πράσινων» που είχαν πάρει θέση στην κεντρική κερκίδα, με ανταλλαγές κροτίδων και βεγγαλικών, μέχρι την παρέμβαση απ’ τα ΜΑΤ.

Με την επανέναρξη του αγώνα ο Ατρόμητος είχε άλλη μία τελική σε κεφαλιά του Ντε Μποκ που πέρασε δίπλα απ’ τα δοκάρια, ενώ στο 31’ ο Παναθηναϊκός έχασε τεράστια, διπλή ευκαιρία. Στην αντεπίθεση των «πράσινων», ο Ιωαννίδης «έσπασε» την μπάλα προς τον Παλάσιος, ο οποίος βρήκε τον Μαντσίνι ολομόναχο αριστερά. Ο Αργεντινός πλάσαρε, ο Γιαννιώτης απέκρουσε κι ο Μαντσίνι με δεύτερο πλασέ έστειλε την μπάλα πάνω απ’ τα δοκάρια σε κενή εστία.

Στο 43’ από μπαλιά του Κώτσιρα κι ωραία κίνηση και τελείωμα του Ιωαννίδη, ο Γιαννιώτης έκανε άλλη μία σπουδαία επέμβαση και κράτησε το «μηδέν» στην εστία του, ενώ στη συνέχεια το γύρισμα του Παλάσιος κόπηκε απ’ τους αμυντικούς του Ατρόμητου. Ένα λεπτό αργότερα, από… αναμπουμπούλα μέσα στην περιοχή των γηπεδούχων και γύρισμα του Κουρμπέλη, ο Παλάσιος σούταρε πάνω απ’ τα δοκάρια.

Στην εκκίνηση του δευτέρου ημιχρόνου ο Μάγκνουσον είχε μία καλή εκτέλεση φάουλ στο 47’ με τον Γιαννιώτη να δείχνει τα αντανακλαστικά του και να απομακρύνει, ενώ στο 49’ οι «πράσινοι» πήραν το προβάδισμα με τον Ιωαννίδη. Ο φορ του Παναθηναϊκού πήρε την μπάλα απ’ την κόντρα πάνω στον Παλάσιος, απέφυγε έναν αντίπαλο και με αριστερό «κεραυνό» απ’ το ύψος της περιοχής έκανε το 1-0 για τους «πράσινους».

Στο 59’ με υπόδειξη του VAR Παπαδόπουλου και on field review του διαιτητή Ευαγγέλου, δόθηκε πέναλτι σε ανατροπή του Ιωαννίδη απ’ τον Μαυρομμάτη. Ο φορ του Παναθηναϊκού ανέλαβε την εκτέλεση στο 63’ και με υποδειγματική εκτέλεση έκανε το 2-0 για τους «πράσινους».

Στο 66’ ο Γιαννιώτης έκανε νέα μεγάλη επέμβαση στο πλασέ του Κλεϊνχέισλερ, διώχνοντας σε κόρνερ, ενώ στο 84’ η ατομική ενέργεια και το πλασέ του Κουρμπέλη πέρασε λίγο άουτ, με τον Παναθηναϊκό να κρατάει με άνεση το υπέρ του 2-0 και να «κλειδώνει» τη νίκη του που τον επανέφερε στην πρώτη θέση.

Διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών)
Κίτρινες: –

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Κρις Κόλμαν): Γιαννιώτης, Κεσχρίντα, Χατζηισαΐας, Μαυρομμάτης, Ντε Μποκ, Έντερ Γκονζάλεθ, Κουέν (79’ Φριντζόνσον), Καμαρά, Κλωναρίδης (71’ Ροτάριου), Ρομπάιγ (71’ Ρομπάιγ), Τζαβίδας (46’ Κιάρτανσον).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σάρλια (59’ λ.τρ. Πούγγουρας), Μάγκνουσον, Χουάνκαρ (76’ Πούχατς), Ρουμπέν (76’ Τσόκαϊ), Κουρμπέλης, Παλάσιος, Κλεϊνχέισλερ (68’ Τσέριν), Μαντσίνι, Ιωαννίδης (76’ Βέρμπιτς).

«Ζωντανός» για τον τίτλο ο ΠΑΟΚ

Το γκολ του Μπράντον Τόμας στο 30ο λεπτό ήταν αυτό που χάρισε στον ΠΑΟΚ τη νίκη με 1-0 επί του Βόλου στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, σε ματς για την 26η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου πιστοποίησε την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται, ελαχιστοποιώντας τους κινδύνους μπροστά στην εστία του Ντόμινικ Κοτάρσκι και χάνοντας ευκαιρίες, κυρίως στο πρώτο 45λεπτο, για περισσότερα γκολ.

Οι φιλοξενούμενοι πήραν εξ αρχής τα ηνία του αγώνα. Ο Ροντρίγκο Εσκοβάλ πρόλαβε την ύστατη ώρα τον Ράφα Σοάρες (3΄), ο Κάλεντ Νάρεϊ απέτυχε σε δύο (10΄, 16΄) ευνοϊκές περιπτώσεις, με τον Γιάννη Κωνσταντέλια (24΄, 25΄) να έχει τις δικές του στιγμές. Εν τέλει, το γκολ ήρθε για τον ΠΑΟΚ στο ημίωρο. Αντρίγια Ζίβκοβιτς, Ντάγκλας Αουγκούστο και Νάρεϊ συνδυάστηκαν, με τον Εσκοβάλ να αποτυγχάνει να διώξει και τον Τόμας να πετυχαίνει το 0-1.

Οι Θεσσαλοί περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο, χωρίς να καταφέρουν να απειλήσουν έστω και στο ελάχιστο την εστία του Κοτάρσκι στο πρώτο μέρος. Σαφώς πιο χαμηλός ο ρυθμός στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Βόλο να πλησιάζει στην ισοφάριση στο 66΄, αλλά η ωραία ατομική ενέργεια του Ογκνιέν Οζέγκοβιτς σταμάτησε στον Κωνσταντίνο Κουλιεράκη.

Ήταν κι η μοναδική, ουσιαστικά, φάση μέχρι το τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Νέλσον Ολιβέιρα πήρε όμορφα την μπάλα, αλλά η τελική προσπάθεια ήταν άστοχη. Οι φιλοξενούμενοι πήραν τους τρεις βαθμούς που τους διατηρούν στη διεκδίκηση του τίτλου, με την ομάδα του Κώστα Μπράτσου να πέφτει στην έκτη, αλλά να ελπίζει βάσιμα σε ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Διαιτητής: Δημήτριος Μαλούτας (Ημαθίας)
Κίτρινες: Ντέλετιτς – Σάστρε, Ράφα Σοάρες.

Οι συνθέσεις:

ΒΟΛΟΣ (Κώστας Μπράτσος): Κλέιμαν, Αλχο, Εσκοβάλ, Πίρινεν, Σι, Τσοκάνης (90′ Καρτάλης), Λούνα, Ντέλετιτς, Πιρές (87′ Κάτσε), Τσιρίνος (81′ Τάχατος), Οζέγκοβιτς.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Κάργας, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες, Σβαμπ (76′ Ντάντας), Αουγκούστο, Κωνσταντέλιας (66′ Τάισον), Νάρεϊ (75′ Ελ Καντουρί), Α. Ζίβκοβιτς, Τόμας (66′ Ολιβέιρα).

Ξανά στην πεντάδα ο Άρης (3-1 τον ΠΑΣ Γιάννινα)

Με ανατροπή στο σκορ, ο Άρης επικράτησε με 3-1 του ΠΑΣ Γιάννινα στο «Κλεάνθης Βικελίδης», ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο τις υποχρεώσεις του στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της Super League. Βλάντιμιρ Νταρίντα (26΄), Ματέο Γκαρσία (43΄) και Αμπουμπακάρ Καμαρά (58΄) τα γκολ των γηπεδούχων, που είχαν βρεθεί πίσω στο σκορ από το τέρμα του Αγγελου Λιάσου (7΄).

Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να «παγώσουν» το «Κλεάνθης Βικελίδης», με τον Λιάσο να ανοίγει το σκορ στο 7΄, στην πρώτη ουσιαστικά επίθεσή τους. Ο ΠΑΣ είχε και την τύχη με το μέρος του, καθώς τρία λεπτά μετά, έπειτα από προσπάθεια του Νταρίντα και επέμβαση του Παναγιώτη Τσιντώτα, η μπάλα βρήκε και στο δοκάρι. Θέλοντας να εκμεταλλευτούν το momentum, οι παίκτες του Θανάση Στάικου πλησίασαν και σε δεύτερο γκολ, αλλά το σουτ του Μορέιρα Μέντες πέρασε δίπλα από το δοκάρι της εστίας του Μάριου Σιαμπάνη.

Οι γηπεδούχοι μετά το 20λεπτο κατάφεραν να… συνέλθουν. Κι αφού η προσπάθεια του Ράφαελ Καμάτσο (20΄) δε βρήκε στόχο, έξι λεπτά αργότερα ήρθε η ισοφάριση, με το σουτ του Νταρίντα από το ύψος του πέναλτι -τρίτο γκολ του Τσέχου μέσου με τη φανέλα του Άρη. Οι «κίτρινοι» πήραν ψυχολογία, δημιούργησαν τις προϋποθέσεις, αλλά ο Τσιντώτας είχε «απάντηση» στο σουτ του Λουίς Πάλμα και την κεφαλιά του Σεϊκ Ντουκουρέ. Ο πρώην τερματοφύλακας της ΑΕΚ, όμως, δεν μπορούσε να κάνει κάτι στο 43΄, με τον Ματέο Γκαρσία να σκοράρει για το 2-1 και την ανατροπή.

Τα πάντα τελείωσαν λίγο πριν τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, με τον Ράφαελ Καμάτσο να δίνει την ασίστ στον Καμαρά για το 3-1. Με Πάλμα και Καμάτσο οι γηπεδούχοι σπατάλησαν ευκαιρίες να φτάσουν και σε τέταρτο γκολ, ωστόσο τίποτα δεν άλλαξε ως το φινάλε.

Η  ομάδα του Απόστολου Τερζή πήρε ψυχολογία ενόψει της έναρξης των Play Off έχοντας επιστρέψει στην πέμπτη θέση, με τον ΠΑΣ να χρειάζεται απαραίτητα βαθμούς για να μην κινδυνέψει η παραμονή του στην κατηγορία.

Διαιτητής: Κωνσταντίνος Κατοίκος (Αθηνών)
Κίτρινες: Πίρσμαν – Σόρια
Οι συνθέσεις:

ΑΡΗΣ (Απόστολος Τερζής): Σιαμπάνης, Εμπακατά, Φαμπιάνο, Ντουκουρέ (89′ Σγούρος), Ματέο Γκαρσία, Μπράμπετς, Νταρίντα, Πάλμα (89′ Νταμπό), Πίρσμαν (76′ Μαζικού), Καμαρά (89′ Γκρέι), Καμάτσο (76′ Ιτούρμπε).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Θανάσης Στάικος): Τσιντώντας, Σόρια, Μπιλμπάο, Μορέιρα, Εραμούσπε (75′ Μπορταγκαράι), Τζίμας (81′ Σταματελόπουλος), Ριένστρα (90′ Κύρκος), Ράντου, Μπακαδήμας, Λιάσος, Μπαλάν.

Ισόπαλοι (Παναιτωλικός-Λαμία 1-1)

Με ισοπαλία ολοκλήρωσαν Παναιτωλικός και Λαμία τις υποχρεώσεις τους στην κανονική περίοδο της Super League, καθώς η αναμέτρησή τους στο Αγρίνιο, στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής, έληξε 1-1. Οι δύο ομάδες θα τα… ξαναπούν στα πλέι-άουτ, όπου βέβαια τα «καναρίνια» θα μπουν με μεγάλη άνεση, ενώ αντίθετα η ομάδα της Φθιώτιδας ξεκινά από την προτελευταία θέση (υπερτερεί στην ισοβαθμία με τον Λεβαδειακό) και θα δώσει την ύστατη μάχη για την παραμονή στην κατηγορία.

Ενα σουτ του Βέργου στο 6΄, που έφυγε πάνω από την αντίπαλη εστία, ήταν η πρώτη αξιόλογη φάση του ματς για τη Λαμία. Δύο λεπτά αργότερα ήταν η σειρά των γηπεδούχων να απειλήσουν με φάουλ του Σενγκέλια που πέρασε λίγο έξω, ενώ στο 14΄ λίγο έλειψε να υπάρξει αυτογκόλ σε κόντρα της μπάλας πάνω στον Τζανετόπουλο, όμως ο Γκαραβέλης έδιωξε σωτήρια. Στο 26΄ ο Κυριάκος Παπαδόπουλος αστόχησε σε κεφαλιά από καλή θέση, ενώ ο «κεραυνός» του Σιμόν στο 42΄ πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Γκρατερόλ.

Στο ξεκίνημα του β΄ μέρους, συγκεκριμένα στο 51΄, ο Παναιτωλικός άνοιξε το σκορ με κοντινή κεφαλιά του Καρέλη, μετά από λάθος του Γκαραβέλη σε σέντρα του Χουχούμη. Η απάντηση των φιλοξενούμενων ήρθε στο 71΄, με τον Ντε Βινσέντι (που είχε μπει πέντε λεπτά νωρίτερα ως αλλαγή) να σκοράρει με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ και το 1-1 δεν άλλαξε ως το τέλος.
Διαιτητής: Γκορτσίλας (Μακεδονίας)
Κίτρινες: Μλάντεν, Κολοβός

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Γκρατερόλ, Αποστολάκης, Λάρσον, Μάλης, Χουχούμης, Μλάντεν, Ντίας (81΄ Μπουζούκης), Σενγκέλια (86΄ Ζοάο Πέδρο), Ντουάρτε (80΄ Μόρσεϊ), Χουάνπι (61΄ Κολοβός), Καρέλης

ΛΑΜΙΑ (Λεωνίδας Βόκολος): Γκαραβέλης, Αμπάντα, Τζανετόπουλος, Παπαδόπουλος, Στάνκο (66΄ Μπεχαράνο), Ασκόφσκι (86΄ Καραμάνος), Τσιλούλης (86΄ Μεντίνα), Μαρτίνεθ (66΄ Ντε Βινσέντι), Βέργος, Νούνιες (86΄ Μανούσος), Σιμόν

«Καθάρισε» ο Λεβαδειακός (2-0 τον ΟΦΗ)

Με νίκη ολοκλήρωσε την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος ο Λεβαδειακός, που επικράτησε με 2-0 του ΟΦΗ στη Λιβαδειά κι έφτασε στους 17 βαθμούς, «καθαρίζοντας» το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο.

Οι Βοιωτοί ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο και βρήκαν το δρόμο προς το γκολ στο 21ο λεπτό, όταν ο Τσάπρας σέντραρε ωραία από αριστερά, η μπάλα πέρασε από τον Σαχπεκίδη και ο Διαμαντής την έστειλε με κεφαλιά στα δίχτυα της ομάδας του.

Πριν καλά-καλά κοπάσουν τα… πανηγύρια στην πρωτεύουσα της Βοιωτίας οι γηπεδούχοι πήραν σαφές προβάδισμα νίκης, με τον Νίκα να «γράφει» το 2-0 στο 27΄ ύστερα από την ενέργεια και τη σέντρα του Γιαννιώτα.

Οι «πράσινοι» έχασαν μεγάλη ευκαιρία και για τρίτο γκολ στο 39΄, με τον Σαχπεκίδη να κάνει την κούρσα και να βρίσκει τον Γιαννιώτα, αλλά εκείνος δεν κατόρθωσε να νικήσει τον Μανδά.

Στην επανάληψη ο ΟΦΗ προσπάθησε να βρει ένα γρήγορο γκολ για να ξαναμπεί στο παιχνίδι, έχασε ευκαιρίες με τον Περέα στο 58΄ από εκτέλεση φάουλ του Λάρσον και τον Μπάκιτς στο 63΄ (απέκρουσε ο Γκροφ), αλλά και τον Νίκα να σπαταλά την ευκαιρία για τον Λεβαδειακό στο 67΄ πλασάροντας άσχημα.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τάσος Σιδηρόπουλος

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σαχπεκίδης, Μπελμόντ, Παναγιώτου, Λιάγκας, Σκβάρκα – Διαμαντής, Πασαλίδης, Ντιουσέ, Τζου

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Πετράκης): Γκροφ, Λιάγκας, Βινίσιους, Παζ, Τσάπρας, Παναγιώτου, Χάμοντ, Μεχία (66΄ Μπελμόντ), Νίκας (80΄ Δούμτσιος), Γιαννώτας (72΄ Γερεμέγεφ), Σαχπεκίδης (80΄ Σκβάρκα).

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Μανδάς, Λάρσον, Διαμαντής, Πασαλίδης, Θοράρινσον, Μπιφουμά (57΄ Τσιλιανίδης), Ντιουσέ, Μπάκιτς, Τοράλ (19΄ Περέα), Ντίκο (80΄ Τζου), Μοσκέρα (57΄ Γκρόνινγκ).