Καιρός: Μεγάλη πτώση θερμοκρασίας και χιόνια το Σάββατο

Ψυχρές αέριες μάζες που έρχονται από τη Βόρεια Ευρώπη θα επηρεάσουν την περιοχή της Ελλάδας, όπου η θερμοκρασία προβλέπεται να πέσει μέσα σε ένα 24ωρο κατά περίπου 7-8 βαθμούς Κελσίου το Σάββατο 18/12, σύμφωνα με το meteo.gr του Αστεροσκοπείου.

Παράλληλα, η πολική αέρια μάζα που θα καλύψει το μεγαλύτερο μέρος της Ανατολικής Ευρώπης και τα Βαλκάνια θα φέρει χιονοπτώσεις ακόμη και σε πεδινές περιοχές της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας, καθώς επίσης ισχυρές βροχοπτώσεις στην Ανατολική Στερεά και στα νότια νησιωτικά τμήματα, αλλά και θυελλώδεις βόρειους ανέμους στο Αιγαίο.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 18-12-2021

Στα βορειοδυτικά προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει κακοκαιρία με βροχές, χιονόνερο στα κεντρικά και τα βόρεια, ενώ σποραδικές καταιγίδες πιθανόν ισχυρές θα εκδηλωθούν στα ανατολικά και νότια κυρίως θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα.
Χιόνια θα πέσουν αρχικά στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, αλλά σταδιακά και σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας και της ανατολικής Πελοποννήσου. Τη νύχτα στα βόρεια ο καιρός θα βελτιωθεί.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη 7 με 8 μποφόρ. Το βράδυ οι άνεμοι θα ενισχυθούν στο βόρειο Αιγαίο σε 8 με 9 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση από τα βόρεια όπου δεν θα ξεπεράσει τους 06 με 08 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 09 με 11 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα φτάσει τους 13 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειωθεί παγετός κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, ο οποίος στα βορειοδυτικά θα είναι κατά τόπους ισχυρός.