Μεξικό: 23 νεκροί από κατάρρευση σιδηροδρομικής διάβασης

Είκοσι τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, και 65 νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, όταν μια σιδηροδρομική διάβαση πεζών κατέρρευσε σε έναν πολυσύχναστο δρόμο στην Πόλη του Μεξικού το βράδυ της Δευτέρας 3/5/2021.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη 4 Μαΐου 2021, 13:20

Οι προσπάθειες διάσωσης για πιθανούς επιζώντες σταμάτησαν λίγο μετά το δυστύχημα, ανέφεραν οι αρχές, λόγω του κινδύνου ότι περισσότεροι από τους αυτοκινητόδρομους και το τρένο θα μπορούσαν να χτυπήσουν στο δρόμο.

https://www.reuters.com/resizer/1YybBS7z-IqhPyP_rBJj9tW0QuA=/1920x0/cloudfront-us-east-2.images.arcpublishing.com/reuters/3GBNKMVXHNN4FBDLKDYQFYCJUY.jpg

Ένα βίντεο στο τοπικό κανάλι Milenio TV έδειξε ότι η κατασκευή πέφτει σε ρεύμα αυτοκινήτων κοντά στο σταθμό Olivos στα νοτιοανατολικά της πόλης στις 10.30 μ.μ. τοπική ώρα, δημιουργώντας σύννεφα σκόνης και ερειπίων.

Άλλες εικόνες έδειξαν τουλάχιστον δύο βαγόνια τρένων κρέμονται επικίνδυνα πάνω από την κατεστραμμένη διάβαση πεζών, καθώς πυροσβέστες και διασώστες γιατροί χρησιμοποίησαν αρχικά σκάλες για πρόσβαση στα βαγόνια.

https://www.reuters.com/resizer/5pHeqL9fkvEkiFzZiyHggb2IB0c=/1920x0/cloudfront-us-east-2.images.arcpublishing.com/reuters/NZYSLX35BFLMZJQMEO4PZCTFME.jpg

Ωστόσο, η δήμαρχος της Πόλης του Μεξικού Κλαούντια Σέινμπαουμ Πάρδο (Claudia Sheinbaum) είπε ότι η διάσωση είχε ανασταλεί “επειδή το τρένο είναι πολύ αδύναμο”.

https://www.reuters.com/resizer/2nHvTSpjzo8m50Dza2q5ny5xxBc=/1920x0/cloudfront-us-east-2.images.arcpublishing.com/reuters/3CT42LIQEBK3HBVUPKU3JZVAUU.jpg

Ένας γερανός που μεταφέρθηκε στον χώρο εργαζόταν για τη σταθεροποίηση των αμαξοστοιχιών, ώστε οι διασώστες να μπορούν να συνεχίσουν την αναζήτησή τους για να δουν “αν υπάρχουν περισσότερα άτομα μέσα στο τρένο”, ανέφερε.