Με Φενέρ ο Ολυμπιακός, με Μπριζ ο ΠΑΟΚ στα προημιτελικά του Europa Conference League

Τη Φενέρμπαχτσε θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός στα προημιτελικά του Europa Conference League και την Μπριζ ο ΠΑΟΚ, όπως προέκυψε από την κλήρωση που διενεργήθηκε σήμερα (15/3) στη Νιόν.

Η πρώτη αναμέτρηση ανάμεσα στον Ολυμπιακό και στη Φενερμπαχτσέ θα διεξαχθεί στις 11 Απριλίου, στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», και η ρεβάνς μία εβδομάδα αργότερα (18/4) στην Κωνσταντινούπολη.

Όσον αφορά στον «Δικέφαλο του Βορρά» θα δώσει το πρώτο παιχνίδι στο Βέλγιο στις 11 Απριλίου, ενώ ο αγώνας ρεβάνς θα διεξαχθεί στην Τούμπα στις 18/4. Εφόσον οι Θεσσαλονικείς ξεπεράσουν το «εμπόδιο» της Μπριζ, θα αντιμετωπίσουν στους «4» το νικητή του ζευγαριού Βικτόρια Πλζεν (Τσεχία)-Φιορεντίνα (Ιταλία), με την πρώτη αναμέτρηση να διεξάγεται εκτός έδρας στις 2 Μαΐου και τον αγώνα ρεβάνς στην Τούμπα μια εβδομάδα μετά (9/5).

Φενέρμπαχτσε- Τιμωρία από την UEFA, χωρίς τους φιλάθλους της στο «Γ. Καραϊσκάκης»

Χωρίς τη συμπαράσταση των φιλάθλων της θα αγωνιστεί η Φενέρμπαχτσε απέναντι στον Ολυμπιακό στις 11 Απριλίου, στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση για τα προημιτελικά του Europa Conference League.
Η UEFA-όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της εφημερίδας της Τουρκίας Sabah- επέβαλε εκτός έδρας αποκλεισμό 3 αγώνων στη Φενέρμπαχτσε λόγω επεισοδίων κατά τη διάρκεια της συνάντησης με την Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ στο Βέλγιο-στη φάση των «16» της διοργάνωσης-, με συνέπεια οι Τούρκοι οπαδοί να μην μπορούν να βρεθούν στο Φάληρο.
Η ρεβάνς είναι προγραμματισμένη μετά μία εβδομάδα στην Κωνσταντινούπολη.

Δια χειρός Βασίλη Τσιάρτα, που ήταν ο επίτιμος καλεσμένος της UEFA, διενεργήθηκε σήμερα (15/3) στη Νιόν η κλήρωση της προημιτελικής και της ημιτελικής φάσης του Europa Conference League, με τη συμμετοχή δύο ελληνικών ομάδων. Ο παλαίμαχος διεθνής άσος «έστειλε» τον ΠΑΟΚ αντιμέτωπο με την Μπριζ, με πρώτο ματς στο Βέλγιο, και τον Ολυμπιακό αντίπαλο με τη Φενέρμπαχτσε, με πρώτο παιχνίδι στο «Γ. Καραϊσκάκης». Σε περίπτωση πρόκρισης στους «4», οι Θεσσαλονικείς θα παίξουν με Φιορεντίνα ή Βικτόρια Πλζεν και η πειραϊκή ομάδα με Αστον Βίλα ή Λιλ.

Η κλήρωση του Europa Conference League:

ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ (11 & 18 Απριλίου)
1. Μπριζ (Βέλγιο)-ΠΑΟΚ
2. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-Φενέρμπαχτσε (Τουρκία)
3. Αστον Βίλα (Αγγλία)-Λιλ (Γαλλία)
4. Βικτόρια Πλζεν (Τσεχία)-Φιορεντίνα (Ιταλία)

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ (2 & 9 Μαΐου)
1. Νικητής 3-Νικητής 2
2. Νικητής 4-Νικητής 1

ΤΕΛΙΚΟΣ (29 Μαΐου, OPAP Arena)
Νικητής 1-Νικητής 2