Βγήκε από το νοσοκομείο ο Πέτρος Τατσόπουλος

Σε καλή αιμοδυναμική κατάσταση εξήλθε το μεσημέρι της Τρίτης 8-10-2019 από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο ο Πέτρος Τατσόπουλος, ο οποίος είχε χειρουργηθεί επειγόντως την 1η Οκτωβρίου για την αποκατάσταση Οξέος Διαχωρισμού Ανιούσης Αορτής.

Θυμίζουμε ότι επιτυχώς ολοκληρώθηκε στον συγγραφέα και πρώην βουλευτή, Πέτρο Τατσόπουλο, η χειρουργική επέμβαση για οξύ ανεύρυσμα της αορτής, που διήρκεσε πέντε ώρες. Ο ασθενής διακομίσθηκε σταθερός στην μονάδα καρδιοχειρουργικής ανάνηψης του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου. Οι γιατροί ήταν αρχικά συγκρατημένα αισιόδοξοι για την κατάσταση της υγείας του, ενώ τόνιζαν ότι θα παραμείνει σε ΜΕΘ για δύο 24ωρα. Δείτε το βίντεο από την εκπομπή, στη συνέχεια του άρθρου.

Η αδιαθεσία που ένιωσε στον “αέρα” εκπομπής του Alpha αποδείχθηκε ότι είναι κάτι ιδιαιτέρως επικίνδυνο για τη ζωή του πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τατσόπουλος αποχώρησε από το κανάλι με ασθενοφόρο, καθώς ένιωσε έναν έντονο πόνο στο στήθος, κατά τη διάρκειας της συζήτησης που είχε με τον Τάκη Χατζή, τη Λίδα Μπόλα και τον Δημήτρη Βίτσα, με αποτέλεσμα να εισαχθεί στο Ιπποκράτειο.

Τις πρώτες βοήθειες παρείχε στον κ. Τατσόπουλο ο πλαστικός χειρουργός Γιάννης Λύρας, ο οποίος σύμφωνα με δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό STAR, κατάφερε να επανέλθει στις αισθήσεις του ο ασθενής καθώς ήταν για περίπου 10 λεπτά λιπόθυμος. Ο πλαστικός χειρουργός ήταν λίγο νωρίτερα στην εκπομπή και έτυχε πριν αποχωρήσει από τον σταθμό εκλήθη να παρέχει τις πρώτες βοήθειες στον κ. Τατσόπουλο. Όπως ανέφερε, αν δεν ήταν εκεί πιθανόν ο πρώην βουλευτής να μην ζούσε. Μάλιστα ανέφερε ότι η παρουσία του στην εκπομπή ήταν προγραμματισμένη για εχθές αλλά λόγω επικαιρότητας (γεγονότα στη Μόρια) η συνέντευξη αναβλήθηκε για σήμερα.

Λίγο αργότερα ασθενοφόρο μετέφερε τον Πέτρο Τατσόπουλο στο νοσοκομείο. Εκεί οι γιατροί του έκαναν στεφανιογραφία, η οποία έδειξε ότι τα αγγεία του είναι σε καλή κατάσταση και ως εκ τούτου δεν προκύπτει έμφραγμα.

Ωστόσο, απεικονίστηκε διαχωρισμός της αορτής με την κατάσταση του να θεωρείται υπερεπείγουσα.

Ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και νυν πολιτευτής της ΝΔ μεταφέρθηκε κατευθείαν στην καρδιοχειρουργική κλινική του Ιπποκράτειου και μπήκε σε επείγον χειρουργείο, με τους γιατρούς να δίνουν πολύωρη “μάχη”.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο κ. Τατσόπουλος «αφίχθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στις 12.02 στο ΤΕΠ του Ιπποκρατείου με οξύ οπισθοστερνικό άλγος. Μεταφέρθηκε στο αιμοδυναμικό εργαστήριο της Α΄ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής αμέσως, όπου διαγνώστηκε οξύ διαχωριστικό ανεύρυσμα της αορτής. Ο ασθενής διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε στο χειρουργείο καρδιάς επειγόντως (ώρα 12.50), όπου διαπιστώθηκε οξύς διαχωρισμός ανιούσης αορτής συνοδευόμενος από οξύ επιπωματισμό. Εγένετο χειρουργική αποκατάσταση της νόσου, η επέμβαση που διήρκεσε 5 ώρες περίπου ολοκληρώθηκε επιτυχώς και ο ασθενής διακομίσθηκε σταθερός στην μονάδα καρδιοχειρουργικής ανάνηψης στις 18.15».