Με την Διάνα Βουτιράκου ξεκινά την ανανέωση του ΣΥΡΙΖΑ ο Κασσελάκης

Την ανανέωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ξεκινά ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης, επιλέγοντας για βασική του συνεργάτιδα στην επιλογή νέων προσώπων την 28χρονη Διάνα Βουτυράκου. Συγκεκριμένα σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Κασσελάκης αναφέρει: «Το πρώτο βήμα για την ανανέωση του ΣΥΡΙΖΑ είναι να σχηματιστούν μικρές ομάδες εμπειρογνωμόνων ανά θεματική, οι οποίες θα συνεργάζονται απευθείας μαζί μου.

Η Διάνα Βουτυράκου αναλαμβάνει τον ρόλο της συντονίστριας για την άρτια στελέχωση αυτών των μικρών «think tank».

Η Διάνα είναι ακριβώς αυτό που ψάχνω στα στελέχη του μέλλοντος. Και θα είναι από εδώ και πέρα στην πρώτη γραμμή ανάδειξής τους μαζί μου».

Σημειώνεται, ότι η Διάνα Βουτυράκου -η οποία το 2018 κατέκτησε την πρώτη θέση στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ρομποτικής-, ήταν η νεότερη υποψήφια βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Δυτική Αττική, ενώ στην μάχη για την ηγεσία είχε ταχθεί με την Έφη Αχτσιόγλου.

Διάνα Βουτυράκου – Βιογραφικό

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, η Διάνα Βουτυράκου είναι 28 ετών, διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών από το Πολυτεχνείο της Αθήνας και κάτοχος μεταπτυχιακού στην Υπολογιστική Βιοϊατρική από το Πολυτεχνείο του Μονάχου. Ασχολείται τα τελευταία 15 χρόνια με τη ρομποτική ενώ διαθέτει πληθώρα διακρίσεων σε πανελλήνιο και διεθνές επίπεδο. Παράλληλα εργάζεται στον ίδιο τομέα σε Ελλάδα και εξωτερικό. Από το 2016 έχει ιδρύσει ΜΚΟ τη Unique Minds, που υποστηρίζει μαθητές στην επιλογή σπουδών τους, γεφυρώνοντας το χάσμα σχολείου και πανεπιστημίου. Μέχρι σήμερα περισσότεροι από 20.000 μαθητές έχουν βοηθηθεί από δράσεις του οργανισμού. Είναι ακόμα μέλος του think tank του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Global Ambassador του G(irls)20 για την ενίσχυση νέων γυναικών στους κλάδους STEM.