Με τοπικές χιονοπτώσεις συνεχίζεται η κακοκαιρία

Οι χιονοπτώσεις, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Έκτακτου Δελτίου Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων, θα συνεχιστούν σήμερα Τετάρτη στις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές των βορείων Κυκλάδων και της Κρήτης. Ειδικότερα στην ανατολική Μαγνησία, την κεντρική και βόρεια Εύβοια, τη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία προβλέπεται κατά τόπους ένταση των φαινομένων μέχρι τις μεσημβρινές ώρες.

Ειδικά για την Αττική προβλέπεται χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις, οι οποίες κατά τόπους στα βόρεια θα εκδηλώνονται σε χαμηλότερο υψόμετρο και μέχρι τις μεσημβρινές ώρες θα είναι κατά διαστήματα πιο πυκνές.

Επιπλέον ισχυρός παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά έως και την Πέμπτη (09/02/2023), ο οποίος στα βορειοδυτικά θα είναι κατά τόπους ολικός (καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας αρνητικές θερμοκρασίες).

Άρση της απαγόρευσης της κυκλοφορίας βαρεών οχημάτων σε Αττική Οδό, δυτ. περιφερειακή Υμηττού και περιφερειακή Αιγάλεω

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της ΕΛΑΣ αίρεται η απαγόρευση της κυκλοφορίας παντός είδους βαρέων οχημάτων άνω των 3,5 τόνων καθ’ όλο το μήκος της Αττικής Οδού, της Δυτικής περιφερειακής λεωφόρου Υμηττού και της περιφερειακής Αιγάλεω, καθώς και στο παράπλευρο αυτών οδικό δίκτυο.

Πολικό ψύχος στα βόρεια της χώρας με έως -16 βαθμούς στη Μακεδονία το πρωί

Εκτός από τις χιονοπτώσεις των τελευταίων ημερών κυρίως στα ανατολικά τμήματα, η κακοκαιρία «Βαρβάρα» έχει δημιουργήσει και συνθήκες ισχυρού παγετού στα βόρεια τμήματα της χώρας, με τη θερμοκρασία τις πρωινές ώρες της Τετάρτης να φτάνει τους -16,2 βαθμούς Κελσίου στο Σέλι Ημαθίας.

Σύμφωνα με δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, οι επόμενες χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες καταγράφηκαν σε ‘Αγιο Παύλο Ημαθίας (-14,1), Περτούλι Τρικάλων (-13,4), Οχυρό Νευροκοπίου (-13,2), Μαυρολιθάρι Φωκίδας (-12,7) και Νευροκόπι (-12,7 βαθμοί), ενώ στο χιονοδρομικό κέντρο του Καιμάκτσαλαν έφτασε τους 18,6 ° C.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, έως τις απογευματινές ώρες σήμερα προβλέπονται τοπικές χιονοπτώσεις σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο της Μαγνησίας, της Κεντρικής και Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας, της Εύβοιας, της Βορειοανατολικής Πελοποννήσου καθώς επίσης και στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Κρήτης. Οι χιονοπτώσεις στη Φθιώτιδα και στη Βοιωτία θα είναι τοπικά έντονες, ενώ βαθμιαία από το απόγευμα τα φαινόμενα πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν, με πιθανότητα ενίσχυσής τους τις μεταμεσονύχτιες ώρες της Πέμπτης.

Δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια 1208 και 2215 στο τμήμα Κάντζα- Αεροδρόμιο

Δεν πραγματοποιούνται δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 1208 & 2215 στο τμήμα Κάντζα- Αεροδρόμιο, λόγω εργασιών εκχιονισμού, σύμφωνα με ανακοίνωση της Hellenic Train.