Με +7 στα πλέι οφ ο Ολυμπιακός – Αποτελέσματα 26ης αγωνιστικής

Με μεγάλο πλεονέκτημα επτά βαθμών θα μπει ο Ολυμπιακός στα πλέι οφ της Super League, όπου πλέον φαντάζει ως το ακλόνητο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Οι «ερυθρόλευκοι» ολοκλήρωσαν την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος με δύσκολη νίκη 2-0 επί του Παναιτωλικού στο «Γ. Καραϊσκάκης», χάρη στα γκολ του Μασούρα στο 60΄ και του Μπουχαλάκη στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, και αύξησαν τη διαφορά τους από τον δεύτερο ΠΑΟΚ, που άφησε δύο πολύτιμους βαθμούς στην Ξάνθη.

Ενα τυχερό γκολ του Βίκτωρα Κλωναρίδη στο 90+2΄ έσωσε την ΑΕΚ από ήττα στη Νέα Σμύρνη. Μέχρι εκείνη τη στιγμή ο Πανιώνιος κρατούσε το προβάδισμα που είχε με τον Εμμανουηλίδη από το πρώτο ημίχρονο, αλλά ο «Κλώνα» διαμόρφωσε το τελικό 1-1 στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Super League.

Με εμφατικό τρόπο ολοκλήρωσε την κανονική περίοδο της Super League ο Παναθηναϊκός, επικρατώντας άνετα του Βόλου με 4-1 στο ΟΑΚΑ και πλέον προετοιμάζεται για τα πλέι-οφ και το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στη βαθμολογία, έχοντας μειώσει στους 7 βαθμούς τη διαφορά του από την 3η ΑΕΚ.

Έχοντας δύο «δικά» τους παιδιά για πρώτη φορά στην ενδεκάδα, τον 22χρονο γκολκίπερ Βασίλη Ξενόπουλο και τον 19χρονο αριστερό μπακ Βασίλη Ζαγαρίτη (αμφότεροι έκαναν ντεμπούτο στη Super League), οι «πράσινοι» πήραν προβάδισμα μόλις στο 3′ με τον Νατζ, ο οποίος πήρε εξαιρετική κάθετη πάσα από τον Μπουζούκη κι αφού απέφυγε τον Γκαραβέλη έκανε το 1-0 από πλάγια θέση.

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μιλοσάβλιεβιτς, η ΑΕΛ νίκησε 3-0 τον Αστέρα Τρίπολης στο «AEL FC Arena» και ολοκλήρωσε με ιδανικό τρόπο τις 26 αγωνιστικές της κανονικής περιόδου της Super League.
Αποστολή εξετελέσθη για την ΑΕΛ που είχε ως αντικειμενικό στόχο τη νίκη και το καλό πλασάρισμα στα play out. Ο άνθρωπος που καθάρισε την αναμέτρηση ήταν ο Ράντομιρ Μιλοσάβλιεβιτς που πέτυχε χατ τρικ στο πρώτο ημίχρονο, έφτασε τα οκτώ γκολ και έκλεισε την κανονική σεζόν ως πρώτος σκόρερ των «βυσσινί» ξεπερνώντας τον Ουάρντα (6).

Μίνι… εκδίκηση για τον αποκλεισμό του στο Κύπελλο πήρε ο Ατρόμητος. Η ομάδα του Σάββα Παντελίδη επικράτησε 2-1 του Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής της Super League. Ωστόσο, ο Ατρόμητος θα συμμετάσχει στα Play Out, μετά τη νίκη του ΟΦΗ, ενώ ο Άρης, που είχε στο μυαλό του τον ημιτελικό του Κυπέλλου με την ΑΕΚ, θα συνεχίσει στα Play Off.

Θέση στα πλέι-οφ της Super League εξασφάλισε ο ΟΦΗ, νικώντας εύκολα 3-0 τη Λαμία στο «Θόδωρος Βαρδινογιάννης» (2΄ Φιγκεϊρέδο, 9΄ Ναμπί, 20΄ Σεμέντο), για την 26η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου. Οι Κρήτες κατέκτησαν την πέμπτη θέση της κατάταξης και πλέον, αν δεν υπάρξει αλλαγή στο θέμα της τιμωρίας του Παναθηναϊκού από την UEFA, «ξεσκονίζουν» τα διαβατήριά τους, καθώς εξασφαλίζουν ευρωπαϊκό εισιτήριο μετά από 20 ολόκληρα χρόνια.

Στις αναμετρήσεις της 26ης αγωνιστικής της Super League (τελευταία της κανονικής περιόδου) σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

ΑΕΛ - Αστέρας Τρίπολης      3-0
Ξάνθη - ΠΑΟΚ                1-1
Άρης - Ατρόμητος            1-2
ΟΦΗ - Λαμία                 3-0
Ολυμπιακός - Παναιτωλικός   2-0
Παναθηναϊκός - ΝΠΣ Βόλος    4-1
Πανιώνιος - ΑΕΚ             1-1

Η βαθμολογία (σε 26 αγώνες):

1. Ολυμπιακός        66
2. ΠΑΟΚ              59
3. ΑΕΚ               51
4. Παναθηναϊκός      44
5. ΟΦΗ               34
6. Άρης              34
-------------------------
7. Ατρόμητος         32
8. ΑΕΛ               30
9. Ξάνθη             30
10. Αστέρας Τρίπολης 30
11. Λαμία            27
12. ΝΠΣ Βόλος        27
13. Παναιτωλικός     17
14. Πανιώνιος        11

*** Ο Πανιώνιος άρχισε τη σεζόν με -6 βαθμούς.