Μόνο με τεστ η επίσκεψη στον οδοντίατρο – Rapid οι εμβολιασμένοι, μοριακό οι ανεμβολίαστοι

Έντονες είναι οι αντιδράσεις των οδοντιάτρων ύστερα από τις νέες οδηγίες που δημοσιεύτηκαν την περασμένη εβδομάδα στην Εφημερίδα τη Κυβερνήσεως για τον περιορισμό της πανδημίας του κορονοϊού. Σύμφωνα με το τελευταίο ΦΕΚ, από σήμερα Τρίτη 21-9-2021, όσοι θέλουν να επισκεφθούν οδοντίατρο και είναι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να κάνουν μοριακό τεστ, ενώ ακόμα και όσοι έχουν εμβολιαστεί, θα πρέπει έχουν κάνει rapid test. Το κόστος για ένα μοριακό (PCR) τεστ είναι 50-60 ευρώ ενώ για το rapid 10 ευρώ.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021, 15:53

Ο Βασίλης Σταθόπουλος, μέλος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής μίλησε στην ΕΡΤ για τα νέα μέτρα κατά του κορονοϊού που ισχύουν από σήμερα και σημείωσε πως οι οδοντίατροι είναι αγανακτισμένοι: “Δεν υπάρχουν αντιδράσεις, υπάρχει διάχυτη αγανάκτηση. Γιατί δεν μπορείς σε ένα οδοντιατρείο το οποίο έχει γίνει ‘φρούριο’ να το διαχειρίζεσαι όπως ένα άλλο μέρος στο οποίο συχνάζουν πολίτες χωρίς μάσκες. Οι οδηγίες προς τα μέλη μας είναι πάρα πολύ σαφείς. Δεν θα ταυτιστούν, για παράδειγμα, δύο ραντεβού.”
Σε ερώτηση αν υπάρχει ανησυχία στον κλάδο λόγω του έξτρα κόστους για τα τεστ από τους ασθενείς, ο ίδιος σημείωσε: “Ο μέσος Έλληνας πολίτης δεν έχει την οδοντιατρική κουλτούρα που έχουν σε άλλες χώρες. Ο μέσος πολίτης θα δυσκολευτεί να σπεύσει σε μια μεγάλη θεραπεία λ.χ. δύο ετών με αυτές τις συνθήκες”.

Να σημειωθεί ότι δεν έχει διευκρινιστεί αν οι ανωτέρω οδηγίες αφορούν και άλλες ειδικότητες όπως ΩΡΛ που έχουν αντίστοιχες εξετάσεις.