ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ κατά Κασσελάκη για το 5% του ΑΕΠ στην Υγεία

«Ο κ. Κασσελάκης σε πρωινή του συνέντευξη, μας ενημέρωσε ότι έχει στόχο να ρίξει τις δαπάνες για την Υγεία στο 5% του ΑΕΠ από 5,8% που είναι σήμερα. Μετά επανήλθε ενημερώνοντάς μας ότι δεν καταλάβαμε καλά και δεν εννοούσε 5% του ΑΕΠ, αλλά 5% του ΑΕΠ παραπάνω, δηλαδή 11 δισ. παραπάνω για την Υγεία!», αναφέρει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ρωμανός.

Και επισημαίνει: «Ανυπομονούμε να μας ενημερώσει από ποιους νέους φόρους θα τα βρει.

Στην ίδια συνέντευξη δε, αναφέρθηκε και στην Παιδεία, μιλώντας για στόχο 7% του ΑΕΠ. Προφανώς, με την ίδια λογική, εννοούσε πάλι 7% παραπάνω, δηλαδή 15,4 δισ. παραπάνω και για την Παιδεία.

Αναμένουμε να μας πει αναλυτικά πού θα βρεθούν και αυτά. Καθότι, όπως επίσης δήλωσε το πρωί, το νέο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι πλήρως κοστολογημένο εν αντιθέσει με τα προηγούμενα!».

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: «Τα διαπιστευτήρια των κ.κ. Μητσοτάκη και Κασσελάκη στο κοινωνικό κράτος, είναι διαπιστευτήρια αποτυχίας»

Με αυστηρότητα κι αιχμές σχολίασε το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής αναφορές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, καθώς και κυβερνητικών παραγόντων για το κοινωνικό κράτος.

«Ο κ. Κασσελακης από το κότερο του “υποσχέθηκε” ότι θα “αυξήσει” τις δαπάνες υγείας στο… 5% μη αντιλαμβανόμενος ότι η δέσμευσή του ισοδυναμεί με μείωση της κρατικής χρηματοδότησης» αναφέρει ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στην οποία εμπεριέχεται η αιχμή πώς «όταν τελειώνει το reality show και αρχίζει η προγραμματική πολιτική δεν ξέρει τα στοιχειώδη».

Παράλληλα το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής επικρίνει την κυβέρνηση αναφέροντας ότι «πανηγυρίζει για το γεγονός ότι οι κρατικές δαπάνες για την Υγεία είναι στο 5,8% -πολύ κάτω του ευρωπαϊκού μέσου όρου που προσεγγίζει το 7,7%- και οι Έλληνες είναι δεύτεροι στην ΕΕ στις ιδιωτικές δαπάνες υγείας».

«Το συμπέρασμα είναι προφανές και αβίαστο: η χώρα χρειάζεται ισχυρή και σοβαρή αντιπολίτευση, που θα δώσει απάντηση στα καθημερινά προβλήματα των πολιτών και θα ανατάξει τους πυλώνες του κοινωνικού κράτους», τονίζει η ανακοίνωση της Χ. Τρικούπη και καταλήγει αιχμηρά: «Τα διαπιστευτήρια του κ. Μητσοτάκη και του κ. Κασσελάκη στο κοινωνικό κράτος είναι διαπιστευτήρια αποτυχίας».

ΚΚΕ: “Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κλείνει το μάτι στους εμπόρους της ιδιωτικής Υγείας”

«Τη στιγμή που οι υγειονομικοί και οι ασθενείς των δημόσιων νοσοκομείων βιώνουν μια τραγική κατάσταση εξαιτίας της υποχρηματοδότησης, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη το σχέδιο πλήρους εμπορευματοποίησης του ΕΣΥ από την κυβέρνηση της ΝΔ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έρχεται επί της ουσίας να προτείνει “πάγωμα” ή και μείωση των δαπανών για την υγεία. Αυτό σημαίνει η πρότασή του για κρατικές δαπάνες “τουλάχιστον στο 5% του ΑΕΠ”, ενώ σήμερα είναι περίπου στο 5,7%, ποσοστό το οποίο είναι πολύ κάτω από τις πραγματικές ανάγκες και είναι αυτό που οδήγησε το δημόσιο σύστημα υγείας σε κατάρρευση υπό το βάρος της πανδημίας» αναφέρει το ΚΚΕ, σε σχόλιό του για τη συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σε τηλεοπτικό σταθμό.

«Πρόκειται για “κλείσιμο του ματιού” στους εμπόρους της ιδιωτικής Υγείας, καθώς, αν μειωθούν ακόμη περισσότερο οι κρατικές δαπάνες, θα “ανοίξει” περισσότερος χώρος για αυτούς, αλλά και θα ενισχυθεί η εμπορευματοποίηση του δημοσίου συστήματος» επισημαίνει το σχόλιο του κόμματος και καταλήγει:

«Για ακόμη μια φορά, ο κ. Κασσελάκης επιβεβαίωσε πως, αν δεν υπήρχε, τότε ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Γεωργιάδης θα έπρεπε οπωσδήποτε να τον εφεύρουν».