ΝΔ κατά Τσίπρα – Τζανακόπουλου για την υπόθεση Λοΐζου

«Προς τον κ. Τζανακόπουλο, τον ανενημέρωτο κ. Τσίπρα, την αποσυρθείσα υποψήφια και εν γένει τον ΣΥΡΙΖΑ: Στο λεξικό μετά τη λέξη “συγγενής” και πριν από το λήμμα “συγγραφέας”, υπάρχει και η λέξη “συγγνώμη”…», σχολιάζει η ΝΔ για την επιστολή απόσυρσης της Μυρσίνης Λοΐζου από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Την απόσυρσή της από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε νωρίτερα στη διάθεση των οργάνων του κόμματος η Μυρσίνη Λοΐζου, μετά το σάλο που προκλήθηκε από τη δημοσιοποίηση σε ΜΜΕ ότι τον Φεβρουάριο του 2017 καταδικάστηκε σε φυλάκιση 2 ετών με τριετή αναστολή για το αδίκημα της απάτης. Η πράξη που την έφερε αντιμέτωπη με τις δικαστικές αρχές αφορούσε την -κατά την κατηγορία – παράνομη είσπραξη επί 69 μήνες της σύνταξης της μητέρας της και μετά το θάνατό της. Το ποσό της σύνταξης ανερχόταν σε 52.000 ευρώ , το οποίο μαζί με τις προσαυξήσεις έχει πλέον φτάσει στο ποσό των 94.000 ευρώ.

Νέα ερωτήματα θέτει η ΝΔ για την υπόθεση της Μ. Λοΐζου

Νέα ερωτήματα θέτει η ΝΔ για την υπόθεση Λοΐζου. Πηγές της Πειραιώς διερωτούνται χαρακτηριστικά:

«1. Ποιος συνεργάτης του κ. Τσίπρα επέλεξε την κ. Λοΐζου και μια ποια ακριβώς κριτήρια;

2. Δεν γνώριζε ο κ. Τσίπρας την καταδίκη της για την παράνομη σύνταξη όταν την υποδέχθηκε στο Μαξίμου;

3. Είχε επικοινωνήσει το πρωί ο κ. Τζανακόπουλος με την κ. Λοΐζου όταν ψευδώς και δημόσιας υποστήριξε ότι δεν πήρε τα χρήματα που της καταβάλλονταν επί 69 μήνες;»