Νέα σημαντική πτώση στην τιμή του Bitcoin (Τρίτη 23-2-2021) – Έπεσε κάτω από τα $ 50.000

Το Bitcoin υποχωρεί την Τρίτη 23-2-2021 μετά από μια περίοδο μεταβλητότητας στην τιμή του που υπογράμμισε τις παρατεταμένες αμφιβολίες σχετικά με την ανθεκτικότητα του μαγευτικού ράλι του κρυπτονομίσματος. Το Bitcoin υποχωρεί κατά 14% την Τρίτη, κάτω από τα 50.000 δολάρια προκαλώντας νευρικότητα στους επενδυτές. Συγκεκριμένα, στις 12:54 το μεσημέρι της Τρίτης 23-2-2021, η τιμή του υποχωρούσε κατά 14,48% στα 46.875 δολάρια, ενώ νωρίτερα σημείωνε ημερήσιο χαμηλό στα 45.255 δολάρια.

Τη Δευτέρα σημείωνε πτώση έως 17% πριν απομακρυνθεί από το χαμηλό του. Το Bitcoin εξακολουθεί να σημειώνει άνοδο κατά περίπου 390% τον τελευταίο χρόνο.

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Janet Yellen και ο συνιδρυτής της Microsoft Corp., Bill Gates, ήταν οι τελευταίοι που μπηκαν στη συζήτηση για το ψηφιακό νόμισμα. Ο Γκέιτς προειδοποίησε για το πώς οι επενδυτές μπορούν να παρασυρθούν από μανίες, ενώ η Γιέλεν είπε ότι το Bitcoin είναι ένας πολύ «αναποτελεσματικός» τρόπος διεξαγωγής συναλλαγών.

Στο παρασκήνιο υπάρχουν ανησυχίες ότι η παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη από την πανδημία τελικά θα ωθήσει τις κεντρικές τράπεζες να ανακαλέσουν τις πολιτικές στήριξης της οικονομίας με εκτύπωση χρημάτων που βοήθησαν στην αύξηση της τιμής του Bitcoin.

Θυμίζουμε ότι η τιμή του Bitcoin κατέγραψε την περασμένη Κυριακή νέο ρεκόρ στα 58.354 δολάρια, με την κεφαλαιοποίησή του – δηλαδή την αξία των bitcoin που κυκλοφορούν – να ξεπερνά το 1 τρισ. δολάρια, σύμφωνα με το CoinMarketCap, με την αξία όλων των ψηφιακών νομισμάτων να ανέρχεται σε περίπου 1,6 τρισ. δολάρια.

Ωστόσο, πολλοί αναλυτές και επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί για το πολύ υψηλών διακυμάνσεων ψηφιακό νόμισμα, το οποίο δεν χρησιμοποιείται ακόμη ιδιαίτερα στο εμπόριο. Αναλυτές της JPMorgan ανέφεραν ότι οι τιμές του κρυπτονομίσματος είναι πολύ υψηλότερες από τις εκτιμήσεις για την εύλογη αξία του.