Νέες αποκαλύψεις για την Κιβωτό του Κόσμου – Τι ποσά βρέθηκαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στη δημοσιότητα σχετικά με την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου. Σύμφωνα με πληροφορίες, στους τραπεζικούς λογαριασμούς του οργανισμού έχουν βρεθεί περίπου 15 εκατ. ευρώ, ενώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς του Πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρα, περί τα 300.000 ευρώ. Τα ποσά αυτά θα πρέπει να αποδειχθεί ότι δικαιολογούνται από τις αποδοχές του ζευγαριού, ενώ ο μισθός του παπά για το λειτούργημα του κληρικού κατατίθεται σε άλλο τραπεζικό λογαριασμό, από τον οποίος όμως δεν έχουν γίνει αναλήψεις.

Επίσης, σε έλεγχο της οικονομικής αστυνομίας στο σπίτι της πρεσβυτέρας, βρέθηκε ποσό 350.000 ευρώ, χρήματα για τα οποία η γυναίκα ανέφερε ότι τα είχε για να τα μετρήσει. Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύζυγος του πατέρα Αντωνίου είχε καταθέσει ποσό 500.000 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό της Κιβωτού, λίγες μέρες μετά την επίσκεψή της σε θυρίδα τραπέζης στο κέντρο της Αθήνας.

Εν τω μεταξύ, ο έλεγχος των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης της μέχρι πρότινος προέδρου του ΔΣ της ΜΚΟ Κιβωτός του Κόσμου, συζύγου του πατέρα Αντωνίου, τίθεται στις προτεραιότητες της Αρχής για το Ξέπλυμα Χρήματος .

Σύμφωνα με πληροφορίες ο επικεφαλής της Αρχής ,επίτιμος Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης, έδωσε εντολή να διενεργηθεί εξονυχιστικός έλεγχος στις δηλώσεις “πόθεν έσχες” της πρεσβυτέρας παράλληλα με τον γενικευμένο οικονομικό έλεγχο που πραγματοποιεί ήδη η Αρχή για τα οικονομικά πεπραγμένα της Κιβωτού.

Η εντολή του κ. Βουρλιώτη είναι να ελεγχθούν άμεσα οι δηλώσεις της υπόχρεης σε υποβολή “πόθεν έσχες” ,λόγω της θέσεως που κατείχε στον ΜΚΟ, πρεσβυτέρας, ώστε να να διαπιστωθεί αν σε αυτές περιλαμβάνονται όλα τα οικονομικά στοιχεία που διαθέτει η ίδια ή αν έχει αποκρύψει ακίνητα ή οποιαδήποτε άλλα υλικά και μη περιουσιακά στοιχεία.

Μέσω του ελέγχου στα ” πόθεν έσχες” της πρεσβυτέρας η Αρχή ουσιαστικά εισέρχεται και στα οικονομικά του ιερέα συζύγου της,καθώς η πρεσβυτέρα υποχρεούται από τον νόμο να δηλώνει, πλην των δικών της περιουσιακών στοιχείων και όσα κατέχουν ο σύζυγός της και πρώτου βαθμού συγγενικά της πρόσωπα.