Νέο “μαύρο” ρεκόρ θανάτων εξαιτίας της Covid-19 στην Ινδία

Το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας της Ινδίας ανακοίνωσε σήμερα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν άλλοι 4.529 ασθενείς με την COVID-19, ενώ επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά 267.334 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα, ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στο γιγαντιαίο κράτος της Ασίας έχει φθάσει μέχρι εδώ τους 283.248 νεκρούς επί συνόλου 25,5 εκατομμυρίων μολύνσεων. Πρόκειται για τον τρίτο υψηλότερο αριθμό θανάτων στον κόσμο, έπειτα από αυτούς που έχουν καταγράψει οι ΗΠΑ και η Βραζιλία, και τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων, μετά από αυτόν των ΗΠΑ.

Τα στοιχεία που ανακοινώνει το υπουργείο Υγείας υποδεικνύουν ότι οι μολύνσεις μειώνονται σταθερά τις τελευταίες ημέρες, ωστόσο αρκετοί ειδικοί επισημαίνουν ότι είναι μάλλον αναξιόπιστα, καθώς δεν γίνονται αρκετά τεστ σε περιοχές της επαρχίας, όπου ο νέος κορονοϊός εξαπλώνεται με ραγδαίο ρυθμό.

Η Ινδία είναι η χώρα η οποία πλήττεται τους τελευταίους μήνες σκληρότερα από οποιαδήποτε άλλη στον κόσμο από την πανδημία, καθώς το παραλλαγμένο στέλεχος του SARS-CoV-2 που αρχικά ταυτοποιήθηκε στη χώρα αυτή ενοχοποιείται για την έκρηξη των κρουσμάτων σε ημερήσια βάση – ξεπέρασαν το όριο των 400.000 το προηγούμενο διάστημα.

Αργεντινή-Covid-19: Τραγικά ρεκόρ 745 θανάτων, 35.500 και πλέον κρουσμάτων σε 24 ώρες

Το υπουργείο Υγείας της Αργεντινής ανακοίνωσε χθες Τρίτη τους υψηλότερους αριθμούς θανάτων ασθενών με την COVID-19 (745) και κρουσμάτων του SARS-CoV-2 (35.543) μέσα σ’ ένα 24ωρο από την εκδήλωση της πανδημίας του νέου κορονοϊού στην επικράτεια της χώρας.

Το λατινοαμερικάνικο κράτος των 45 κατοίκων έχει καταγράψει επίσημα ως αυτό το στάδιο 71.771 θανάτους επί συνόλου 3.371.508 μολύνσεων.

«Δεν καθόμαστε με τα χέρια σταυρωμένα, γνωρίζουμε ότι περνάμε δύσκολη περίοδο», τόνισε χθες στη διάρκεια δημόσιας εκδήλωσης ο πρόεδρος Αλμπέρτο Φερνάντες αναφερόμενος στους αριθμούς-ρεκόρ.

Υποσχέθηκε ότι θα επιταχυνθεί το πρόγραμμα μαζικής ανοσοποίησης σε εξέλιξη, που έχει επιτρέψει μέχρι εδώ περίπου 8,1 εκατ. συμπολίτες του να έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου, ενώ έκανε έκκληση στη «συνείδηση» των πολιτών, καλώντας τους να τηρούν τους κανόνες της επιλεγόμενης κοινωνικής απόστασης και να αποφεύγουν όσο μπορούν τις μετακινήσεις.

Για να αποτραπεί η κατάρρευση του συστήματος υγείας, την ώρα που ο δείκτης πληρότητας των μονάδων εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) των νοσοκομείων έχει ξεπεράσει το 76% στη μητροπολιτική περιοχή του Μπουένος Άιρες και το 72% σε εθνική κλίμακα, η κυβέρνηση του κ. Φερνάντες επιδίωξε να επεκτείνει τα περιοριστικά μέτρα. Έδωσε εντολή να κλείσουν τα σχολεία στο Μπουένος Άιρες, αλλά η δημοτική αρχή, που ανήκει στη δεξιά αντιπολίτευση, αρνήθηκε να συμμορφωθεί και εξασφάλισε την αναστολή του μέτρου από το Ανώτατο Δικαστήριο.