Νέο «σοκ»: Η Ιαπωνία νίκησε 2-1 τη Γερμανία

Μετά τη Σαουδική Αραβία, η Ιαπωνία, και στη θέση της Αργεντινής, η Γερμανία. Το δεύτερο σοκ του Μουντιάλ του Κατάρ είχε ως «θύτη» άλλη μία ασιατική ομάδα και ως «θύμα» μία μεγάλη και παραδοσιακή δύναμη του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Το… σενάριο στο “Khalifa International Stadium” του Αλ Ραγιάν ήταν παρόμοιο με το χθεσινό (22/11) στο Λουσάιλ.

Το φαβορί, Γερμανία, προηγήθηκε με πέναλτι του Γκιντογάν στο 33΄, έχασε σωρεία ευκαιριών για να «τελειώσει» το ματς και το… πλήρωσε. Δύο παίκτες που αγωνίζονται στην Bundesliga και μπήκαν ως αλλαγή, ο Ντοάν της Φράιμπουργκ στο 75΄ και ο Ασάνο της Μπόχουμ στο 83΄, οδήγησαν τους «μπλε σαμουράι» στη μεγάλη ανατροπή και στη νίκη με 2-1, βάζοντας… φωτιά στον 5ο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η «μάνσαφτ» ξεκινά για δεύτερη σερί φορά με ήττα τις υποχρεώσεις της στη διοργάνωση και πλέον ελπίζει η προσπάθειά της να μην έχει την ίδια κατάληξη, καθώς το 2018, αφότου έχασε στην πρεμιέρα από το Μεξικό, ηττήθηκε και από τη Νότια Κορέα και αποκλείστηκε στη φάση των ομίλων.