Νίκες για Λαμία, ΠΑΣ Γιάννινα στα play out της Super League – Ισόπαλοι Βόλος-ΟΦΗ

Ένα από τα χειρότερα ποιοτικά παιχνίδια της φετινής Super League έγινε σήμερα στο Πανθεσσαλικό, όπου Βόλος και ΟΦΗ έμειναν στο 0-0, στην πρεμιέρα των play out.

Η κρητική ομάδα πήρε την πρώτη της ισοπαλία μετά από δέκα διαδοχικές ήττες, αλλά πλέον βρίσκεται μόλις ένα βαθμό πάνω από την ουραγό ΑΕΛ, που νωρίτερα επικράτησε 2-0 του Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν πάρα πολύ κακό, με χαρακτηριστικό στοιχείο ότι η μοναδική τελική ήταν ένα μακρινό άστοχο σουτ του Στάρτζεον στο 45΄! Κάπως καλύτερος ο ρυθμός στο β΄ μέρος, χωρίς ιδιαίτερες φάσεις όμως, με εξαίρεση ένα σουτ του Μαρτίνες που δεν βρήκε στόχο (48΄). Ο Νίκος Νιόπλιας είδε τον Σαρδινέρο να αποχωρεί τραυματίας και, μένοντας χωρίς «καθαρό» φορ, προτίμησε να μη ρισκάρει και να διαφυλάξει την ισοπαλία, απέναντι σε έναν Βόλο που δεν έχει ουσιαστικό κίνητρο στα play out και δεν έδειξε να… καίγεται για τη νίκη.

Διαιτητής: Καραντώνης (Ημαθίας)
Κίτρινες: Γκρίλο – Μαρινάκης, Μεγιάδο

Οι συνθέσεις:

ΒΟΛΟΣ (Άνχελ Λόπεθ): Κλέιμαν, Μήτογλου, Γκρίλο, Τέκιο, Φεράρι, Ριένστρα (85΄ Μπουένο), Τσοκάνης, Δουβίκας, Νίνης, Μαρτίνες, Περέα (78΄ Ρενάτο)

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Βάτερμαν, Λυμπεράκης, Βούρος, Διαμαντής, Μαρινάκης, Ουές, Μεγιάδο, Στάικος (75΄ Γρίβας), Στάρτζεον, Καστάινιος (86΄ Μπαλογιάννης), Σαρδινέρο (64΄ Σακόρ)

«Βλέπει» έβδομη θέση ο ΠΑΣ Γιάννινα

Με νίκη ξεκίνησε ο ΠΑΣ Γιάννινα τις υποχρεώσεις του στα play out της Super League, καθώς επικράτησε 1-0 του Ατρομήτου στους «Ζωσιμάδες», χάρη σε γκολ του Εραμούσπε στο 32΄. Οι γηπεδούχοι, που έπιασαν το Βόλο στην πρώτη θέση της επιμέρους κατάταξης, έχασαν και πέναλτι με τον Παμλίδη στο 44΄, ενώ οι δύο ομάδες είχαν από ένα δοκάρι και αρκετές ακόμη ευκαιρίες.

Η βαθμολογική άνεση με την οποία μπήκαν οι δύο ομάδες στα play out, τους επέτρεψε να παίξουν ανοιχτό ποδόσφαιρο. Ο ΠΑΣ είχε την πρώτη καλή στιγμή στο 8΄ με άστοχη κεφαλιά του Παμλίδη, αλλά στη συνέχεια ήταν οι φιλοξενούμενοι αυτοί που έχασαν διαδοχικές ευκαιρίες, στο 13΄ με μακρινό σουτ του Χαρίση (άουτ), στο 16΄ με κεφαλιά του Γούτα που απέκρουσε με υπερένταση ο Λοντίγκιν και στο 17΄ με τον Μανούσο να μη βρίσκει στόχο μέσα από την περιοχή. Η απάντηση των γηπεδούχων ήρθε στο 19΄ με νέα κεφαλιά του Παμλίδη, που αυτή τη φορά σταμάτησε στο δοκάρι (βρήκε λίγο τη μπάλα και ο Μανδάς), για να χάσει νέα ευκαιρία ο Ατρόμητος στο 25΄, όταν ο Μάτιτς καθυστέρησε προ του Λοντίγκιν και στη συνέχεια ο Ρώσος τερματοφύλακας απέκρουσε το σουτ του Γκάλο.

Τελικά, ήταν ο «Άγιαξ» αυτός που άνοιξε το σκορ στο 32΄, με διπλή προσπάθεια του προωθημένου Εραμούσπε μετά από εκτέλεση φάουλ του Καρτάλη. Λίγο πριν το φινάλε του ημιχρόνου, μάλιστα, ο ΠΑΣ θα μπορούσε να διπλασιάσει τα τέρματά του, καθώς ο Κάστρο κέρδισε πέναλτι από τον Μαυρομμάτη, αλλά ο Παμλίδης που ανέλαβε να το εκτελέσει στο 44΄ νικήθηκε από τον Μανδά, που απέκρουσε πέναλτι για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι.

Ο Ατρόμητος «άγγιξε» την ισοφάριση στο 61΄, όμως η κεφαλιά του Μανούσου σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους είδαν τον Μανδά να λέει «όχι» στο δυνατό σουτ του Καρτάλη στο 69΄. Στο 75΄ ο Ενσικουλού δεν μπόρεσε να τελειώσει σωστά τη φάση απέναντι από τον Λοντίγκιν και αυτή έμελλε να είναι η τελευταία αξιόλογη φάση του παιχνιδιού.

Διαιτητής: Ευαγγέλου (Αθηνών)
Κίτρινες: Σάλιακας, Καρτάλης – Χαρίσης, Μαυρομμάτης

Οι συνθέσεις:

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Αργύρης Γιαννίκης): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Πίρσμαν, Κάργας, Εραμούσπε, Κάστρο, Καρτάλης, Παμλίδης (71΄ Μπρένερ),
Ελευθεριάδης (65΄ Λιάσος), Ντομίνγκες, Μιλιντσεάνου (88΄ Παντελάκης)

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Σάββας Παντελίδης): Μανδάς, Γκάλο (71΄ Αγκάγεφ), Γκαλβάο, Γούτας, Μαυρομμάτης, Χαρίσης, Κιβρακίδης, Σάλομον (71΄ Ούμπιντες), Ενσικουλού (80΄ Εντομβονγί), Μανούσος (79΄ Χριστοδουλόπουλος), Μάτιτς (52΄ Μουνίθ)

«Πάρτι» στην βροχή η Λαμία

Η Λαμία για ένα ημίχρονο… χόρευε στη βροχή, «χτύπησε» τον Παναιτωλικό στις αντεπιθέσεις και πέρασε με το εμφατικό 3-0 από το Αγρίνιο, στην πρεμιέρα των play out της Super League. Τα γκολ των Βασιλακάκη (24΄), Ντέλετιτς (27΄) και Ρόμανιτς (43΄) έδωσαν στην ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου μία μεγάλη νίκη, που της επιτρέπει να βλέπει με σαφώς λιγότερο άγχος τη συνέχεια, σε πλήρη αντίθεση με τον σημερινό αντίπαλό της.

Οι γηπεδούχοι είχαν στο ξεκίνημα τον έλεγχο του αγώνα, που διεξήχθη υπό καταρρακτώδη βροχή, αλλά δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν μεγάλη φάση. Αντίθετα, η Λαμία στην πρώτη επικίνδυνη αντεπίθεσή της άνοιξε το σκορ στο 24΄, με ωραία προσπάθεια και σέντρα του Ντέλετιτς από δεξιά και όμορφη κεφαλιά του Βασιλακάκη. Σαν να μην έφτανε αυτό για τα «καναρίνια», τρία λεπτά αργότερα (27΄) Ρόμανιτς και Καραμάνος συνδυάστηκαν πολύ ωραία από αριστερά και από το γύρισμα του τελευταίου ο Ντέλετιτς «έγραψε» το 0-2.

Η εξέλιξη αυτή φανερά σόκαρε τους παίκτες του Τραϊανού Δέλλα, που δεν έδειξαν σε κανένα σημείο ικανοί να αντιδράσουν. Στο 43΄, από βαθιά μπαλιά του Ντέλετιτς, ο Τσότσαλιτς γλίστρησε και επέτρεψε στον Ρόμανιτς να βγει ανενόχλητος απέναντι από τον Μελίσσα και να πλασάρει εύστοχα, «καθαρίζοντας» το παιχνίδι.

Ο Δέλλας έκανε τρεις αλλαγές στην ανάπαυλα και ένας εκ των νεοεισλεθόντων, ο Βέργος, λίγο έλειψε να σκοράρει στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα, όμως ο Επασί απέκρουσε την κοντινή κεφαλιά του στο 46΄. Ο Παναιτωλικός προσπάθησε στο β΄ ημίχρονο, αλλά το «βαρύ» σκορ και ο ακόμη πιο βαρύς αγωνιστικός χώρος δεν άφηναν περιθώρια ανατροπής. Οι Αγρινιώτες δεν κατάφεραν να βρουν ούτε το γκολ της τιμής, καθώς ο Βέργος στις καθυστερήσεις «σημάδεψε» εξ επαφής το δοκάρι, και βρίσκονται πλέον στη «στην κόψη του ξυραφιού», ισόβαθμοι με τον ΟΦΗ και μόλις στο +1 από την ουραγό ΑΕΛ.

Διαιτητής: Κουτσιαύτης (Άρτας)
Κίτρινες: Ντίας – Ρόμανιτς, Σκόνδρας

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Μελίσσας, Περέιρα (66΄ Ταχάρ), Μεντίνα (46΄ Γιάκολις), Τσότσαλιτς, Βάντερσον, Εντινγκά, Ντάλσιο (46΄ Τσιγγάρας), Ντίας, Μάζουρεκ (46΄ Βέργος), Αριγίμπι, Καρέλης (70΄ Αζαντί)

ΛΑΜΙΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Επασί, Τζανετόπουλος, Αντέτζο, Σκόνδρας, Ορτέγκα, Μπεχαράνο, Τζανδάρης, Ρόμανιτς (78΄ Τζέιμς), Ντέλετιτς (88΄ Σαραμαντάς), Καραμάνος, Βασιλακάκης (68΄ Μπιάρνασον)