Νίκη Ερντογάν με 52,09% στις προεδρικές εκλογές της Τουρκίας (upd)

Νικητής στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στην Τουρκία αναδείχθηκε σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Με καταμετρημένο τα 98,7% των ψήφων ο Ερντογάν έλαβε 52.09% και ο Κιλιτσντάρογλου 47,91 %, με την συμμετοχή να φθάνει στο 85%.

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου επικράτησε στην Κωνσταντινούπολη, στην Σμύρνη στην Αδριανούπολη, στα παράλια και στην ανατολική Τουρκία.

Παρόλο που σήμερα ήταν μια βροχερή ημέρα στην Κωνσταντινούπολη οι οπαδοί του Ερντογάν βγήκαν στους δρόμους για να πανηγυρίσουν με σημαίες και τραγούδια, ένα κλίμα που επικρατούσε σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.

Ο ίδιος ο Ερντογάν στην πρώτη εμφάνισή του μετά το εκλογικό αποτέλεσμα εμφανίστηκε στους οπαδούς του με ένα τραγούδι. «Σήμερα είναι μια μεγάλη ημέρα. Με σεβασμό στο αποτέλεσμα των εκλογών και ανάμεσα σε δυο θρησκευτικές γιορτές γιορτάσαμε μια ημέρα δημοκρατίας για το μέλλον του λαού και των παιδιών μας. Θα είμαστε αντάξιοι της εμπιστοσύνης σας. Εμείς ανήκουμε στην Τουρκία και η Τουρκία ανήκει σε εμάς. Μοναδικός νικητής είναι η Τουρκία. Και στις 14 Μαϊου και στις 28 Μαίου νικητής ήταν ο λαός μας» ανέφερε ο Ερντογάν και ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετείχαν στην προεκλογική εκστρατεία.