Νίκη ο Αστέρας στο Βόλο, στο 0-0 έμειναν Ξάνθη-Λαμία

Στον «τελικό» για την είσοδο στα play offs, ο Αστέρας Τρίπολης ήταν πιο αποφασιστικός και πήρε τεράστια νίκη επί του Βόλου στο Πανθεσσαλικό, με 1-0, στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Super League.
Στους 29 βαθμούς ανέβηκε με το «τρίποντο» η πελοποννησιακή ομάδα, ούσα στην 6η (προνομιούχο) θέση, αλλά με τους ΟΦΗ και Ατρόμητο να έχουν ένα ματς λιγότερο (από 26 βαθμούς έχει έκαστος). Οι Θεσσαλοί έμειναν στους 26 βαθμούς και το έργο τους, δύο αγωνιστικές πριν από το φινάλε της κανονικής περιόδου, για την είσοδο στην πρώτη εξάδα γ΄νεται, πλέον, πάρα πολύ δύσκολο.

Άγονη στην εξέλιξή της, αλλά με αρκετές αξιόλογες φάσεις, κυρίως στην επανάληψη, εξελίχθηκε η αναμέτρηση, Ξάνθη-Λαμία, στα Πηγάδια με τις δυο ομάδες να παίζουν επιθετικό ποδόσφαιρο, αλλά να μένουν στο 0-0.
Η Ξάνθη είχε την υπεροχή αλλά στην επανάληψη η Λαμία τις ευκαιρίες. Στο 56′ ήταν η πρώτη καλή φάση για τη Λαμία. Στην φάση αυτή έφυγε στην αντεπίθεση ο Βιγιάλμπα, ο οποίος έκανε το σουτ από το όριο της μεγάλης περιοχής, αλλά μπλόκαρε ο Αμπάντ. Ενα λεπτό αργότερα η ομάδα της Φθιώτιδας πλησίασε και πάλι στο γκολ αλλά η κεφαλιά του αμαρκάριστου Νιασέ, έφυγε άουτ. Η Λαμία συνέχισε να ελέγχει τον αγώνα στο διάστημα αυτό και στο 71′ πλησίασε για τρίτη φορά στην αντίπαλη περιοχή με αξιώσεις. Από πάσα του Νιασέ στον Καραμάνο, αυτός δεν πρόλαβε να τσιμπήσει τη μπάλα προ του Αμπάντ, που απομάκρυνε για λίγο, αρκετά όμως για να χαθεί μια πολύ καλή ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους.