Νίκη ο Ολυμπιακός στη Λάρισα – Υποτονικός ο ΠΑΟΚ 2-1 τον Πανιώνιο

Ο Ολυμπιακός επιβεβαίωσε τα προγνωστικά του φαβορί, αλλά πήρε δύσκολα τη νίκη μέσα στη Λάρισα, επικρατώντας με 1-0 της ΑΕΛ, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Super League. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε στο 7ο λεπτό ο Ματιέ Βαλμπουενά με πέναλτι.
Η ομάδα του Πειραιά είχε τον έλεγχο του αγώνα, έχασε ευκαιρίες για να φθάσει στο γκολ, ενώ δύο τέρματα, σε προσπάθειες του Ελ Αραμπί, ακυρώθηκαν (ορθά) μετά από έλεγχο των φάσεων από το VAR.
Η ΑΕΛ προσπάθησε με αντεπιθέσεις ν’ απειλήσει την εστία του Σα και είχε μια μεγάλη ευκαιρία στο 45ο λεπτό. Τότε ο Ντάουντα δεν μπόρεσε να εκμεταλλευθεί την… ασίστ του Μπουχαλάκη και αστόχησε εξ’ επαφής με τον Σα εξουδετερωμένο ουσιαστικά, σουτάροντας άουτ!

Υποτονικός ο ΠΑΟΚ στη δεύτερη νίκη του

Με δυσκολία ο ΠΑΟΚ έκαμψε τη σθεναρή αντίσταση του Πανιωνίου στην Τούμπα με 2-1, χωρίς να παίξει καλό ποδόσφαιρο και με προβλήματα ομοιογένειας. Στο 14′ ο Τσούμπα Ακπομ άνοιξε το σκορ, πετυχαίνοντας ένα υπέροχο γκολ με γωνιακό δυνατό σουτ από ασίστ του Μίσιτς. Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ συνέχισε να είναι υποτονικός και με λάθη, οπότε σε ένα από αυτά ο Τσιλούλης, ένα λεπτό μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, με ωραίο σουτ πέτυχε την ισοφάριση, στην πρώτη τελική της ομάδας του. Ο ΠΑΟΚ πίεσε και στο 74′ ο Σφιντέρσκι με ανάποδο σουτ λύτρωσε τον ΠΑΟΚ, πετυχαίνοντας το 2-1 μετά από κόρνερ του Μπίσεσβαρ και αφού το VAR συναίνεσε, μετά από τρίλεπτο σχολαστικό επανέλεγχο. 

Λαμία – Ατρόμητος ισόπαλοι 2-2

Λαμία και Ατρόμητος αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2 στην πρωτεύουσα της Φθιώτιδας ύστερα από έναν αγώνα με αρκετές συγκινήσεις, που διεξήχθη στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν δύο φορές αλλά οι «κυανόλευκοι» είχαν ισάριθμες απαντήσεις, με τους αντίπαλους να επαναλαμβάνουν τα αποτελέσματα που είχαν στην πρεμιέρα, με το ίδιο σκορ μάλιστα!

Η Λαμία άνοιξε το σκορ στο 11΄ με απίθανη εκτέλεση φάουλ του Σάλιακα και ο Ατρόμητος ισοφάρισε με κεφαλιά του Γούτα στο 35΄, από κόρνερ του Ούμπιδες. Η ομάδα του Αντωνίου έφτασε στο 2-1 με πέναλτι του Τουράμ στο 78΄, στο οποίο υπέπεσε ο τερματοφύλακας Θεοδωράκης επί του Ρόμανιτς από το λάθος του Ρισβάνη, αλλά στο επόμενο λεπτό ο Βέλλιος διαμόρφωσε το τελικό σκορ με έξοχο ανάποδο, που είναι ήδη υποψήφιο για το γκολ της χρονιάς.