Νίκη της Ρεάλ μέσα στο ΟΑΚΑ, «δώρο» της Φενέρ στον Ολυμπιακό

Ένα τρίποντο εκτός ισορροπίας του Ρούντι Φερνάντεθ στην εκπνοή στέρησε από τον… αυτόχειρα Παναθηναϊκό την ευκαιρία να «σφραγίσει» απόψε το «εισιτήριο» για τα πλέι οφ της Euroleague. Οι «πράσινοι», που είχαν βρεθεί ακόμη και στο +18, είδαν την Ρεάλ Μαδρίτης να φεύγει νικήτρια με τεράστια ανατροπή από το κατάμεστο ΟΑΚΑ, για την 29η αγωνιστική.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης έδωσε τέλος στο αήττητο σερί των έξι νικών του Παναθηναϊκού, που είδε το ρεκόρ του να υποχωρεί σε 15-14 (7ος), όπερ σημαίνει ότι η νίκη επί της Μπουντούτσνοστ την επόμενη Πέμπτη (4/4) και πάλι στο ΟΑΚΑ, είναι μονόδρομος για το «τριφύλλι», προκειμένου να μην… μπλέξει σε περιπέτειες.

«Δώρο» της Φενέρ στον Ολυμπιακό

Ένα… δώρο έκανε ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς και η Φενερμπαχτσέ στον Ολυμπιακό, επικρατώντας της Αρμάνι, στο Μιλάνο, με 104-90. Η τουρκική ομάδα «κλείδωσε» την πρώτη θέση, αν και οι Σλούκας, Βέσελι και Λοβέρν έμειναν στην Πόλη, ενώ ο Γκούντουριτς δεν ήταν στο 100% και αγωνίστηκε μόλις 12’24” απέναντι στην Αρμάνι Μιλάνο.

Πλέον, η ομάδα του Πειραιά κρατά στα δικά της χέρια την πρόκριση στα πλέι οφ, με 2 στις 2 νίκες απέναντι σε Ζαλγκίρις Κάουνας και Νταρουσάφακα, στο ΣΕΦ. Αυτή η ήττα «πλήγωσε» την Αρμάνι του Σιμόνε Πιανιτζιάνι, καθώς πλέον η υπόθεση παρουσίας στα πλέι οφ φαίνεται πολύ δύσκολη.

Πιτίνο: «Τέσσερις κοίταζαν έναν»

Για την την επιλογή του να μην γίνει φάουλ στην τελευταία επίθεση της Ρεάλ Μαδρίτης μίλησε στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Ρικ Πιτίνο. «Ήταν μια άσχημη ήττα. Αφήσαμε την τύχη και ένα σουτ να ορίσει το παιχνίδι. Δεν θεωρώ ότι μπορούσαμε να κάνουμε καλύτερο πρώτο δεκάλεπτο. Μετά επιστρέψαμε στο μοτίβο να κοιτάζουν τέσσερις έναν παίκτη. Σκοράραμε 13 και 14 πόντους. Χάσαμε χρυσή ευκαιρία και δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε κάποιον παρά τους εαυτούς μας,» σχολίασε ο 66χρονος προπονητής.

Ρεκόρ ασίστ σε μία σεζόν ο Καλάθης

Το δικό του ρεκόρ και της Euroleague των περισσότερων ασίστ σε μία σεζόν κατέρριψε ο Νικ Καλάθης. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού μοίρασε 5 ασίστ στην ήττα των «πρασίνων» από τη Ρεάλ Μαδρίτης (73-74) στο ΟΑΚΑ στην 29η αγωνιστική και έφτασε τις 250 για την αγωνιστική περίοδο 2018-19!

Πριν ακόμη ολοκληρωθεί η regular season, ο γκαρντ των «πρασίνων» κατέρριψε το δικό του ρεκόρ που ήταν οι 249 ασίστ την περυσινή σεζόν, προσπερνώντας τότε τον Κέβιν Πάνγκος που μετρούσε 212 το 2017 με τη Ζαλγκίρις Κάουνας και τον Βασίλη Σπανούλη που μετρούσε 201 σε 33 αγώνες την ίδια χρονιά με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Και τώρα… νίκη με Μπούντουτσνοστ! Αυτό τόνισε ο Ιωάννης Παπαπέτρου μετά την ήττα από τη Ρεάλ Μαδρίτης, από το off balance τρίποντο του Ρούντι Φερνάντεθ (73-74) μέσα στο ΟΑΚΑ για την 29η αγωνιστική της Euroleague. «Πρέπει να παλέψουμε στον αγώνα με την Μπούντουτσνοστ για να μην πάει χαμένη η προσπάθεια μας τους τελευταίους δύο μήνες,» τόνισε ο φόργουορντ του Παναθηναϊκού.